foto: AP
Viņu kāzas nespēja iztraucēt pat "Irma": viesuļvētras laikā apprecas ASV lidotāji Lorēna un Maikls
ASV gaisa spēku lidotāja Lorēna Durama jāvārdu savam mīļotajam teica pārgurusi, bez svētku meikapa, milzīgā angārā.
Attiecības
2017. gada 12. septembris, 13:25

Viņu kāzas nespēja iztraucēt pat "Irma": viesuļvētras laikā apprecas ASV lidotāji Lorēna un Maikls

Kasjauns.lv

Lorēna Durama savām kāzām bija jau sagatavojusi greznu baltu kleitu, kuru cerēja uzvilkt skaistas laulību ceremonijas laikā Floridas pludmalē. Tieši tur viņi ar Maiklu bija iecerējuši apprecēties pagājušajā nedēļas nogalē. Tomēr plāni mainījās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV gaisa spēku lidotāja jāvārdu savam mīļotajam teica pārgurusi, bez svētku meikapa, milzīgā angārā, kas pilna ar glābšanas tehniku un militārajiem paramediķiem.

Lidotāji Lorēna Durama (24) un Maikls Deiviss (26) ir kopā jau piecus gadus un tagad kopā ar dienesta biedriem piedalās viesuļvētras "Irma" postījumu novēršanā. Svētdienas rītā viņi ar kolēģiem Orlando brokastoja, gaidot, kad tiks izsaukti palīdzēt uz "Irmas" visvairāk skartajiem reģioniem. Un tad kāds no kolēģiem ieteicās: "Ei, bet kāpēc gan jums neapprecēties tagad, viesuļvētras laikā"?  

foto: AP
ASV gaisa spēku lidotāja Lorēna Durama jāvārdu savam mīļotajam teica pārgurusi, bez svētku meikapa, milzīgā angārā.

Lorēna atzīst: sākumā tas šķitis kā joks, taču tad kļuva par realitāti. Vairāki desmiti cilvēku – seni draugi no armijas un pavisam sveši, kas ieradušies no citiem ASV reģioniem palīdzēt vētrā cietušajiem – piedalījās spontāni sarīkotajā kāzu ceremonijā un pat bija parūpējušies par oranžu ziedu pušķi.

Līgavas labākā draudzene no gaisa spēkiem vadīja laulību ceremoniju un veica notāres pienākumus. Savukārt kāzu ceremonijas noslēgumā tortes vietā viesi tika cienāti ar "Skittles" konfektēm.

Lorēna un Maikls iepazinās uzreiz pēc skolas un ir kopā jau piecus gadus. Lorēna ASV nacionālajos gaisa spēkos dien jau trīs gadus, savukārt Maikls – jau astoņus. Viņi vēl nezina, kāda reakcija būs abu ģimenēm, uzzinot, ka ceremonija notika angārā blakus glābšanas laivām.

“Domāju, tas mūsu ģimenēm noteikti būs pārsteigums, taču viņiem jāsaprot, ka šis viss notika pēkšņi,” saka Lorēna. “Domāju, šis būs brīnišķīgs stāsts, ko kādreiz varēsim stāstīt saviem bērniem,” piebilst Maikls, uzsverot, ka pienākums pret dzimteni ir svarīgāks par privātajām vajadzībām.