Lai stiprinātu Ģimenes dienas svinēšanas tradīcijas Latvijā, bērnudārzi aicināti piedalīties konkursā
„Ģimenes dienas svinēšanas tradīcijas” mērķis ir veicināt Starptautiskās Ģimenes dienas popularizēšanu un saturīga brīvā laika pavadīšanu ģimenes lokā.
Bērni
2016. gada 2. maijs, 20:49

Lai stiprinātu Ģimenes dienas svinēšanas tradīcijas Latvijā, bērnudārzi aicināti piedalīties konkursā

Jauns.lv

Svētki ar atraktīvām rotaļām, sirsnīgu koncertu, mīļiem priekšnesumiem – ikviena pirmsskolas izglītības iestāde Latvijā aicināta iesūtīt savu pieredzes stāstu, kā bērnudārzā atzīmēta Ģimenes diena. Ideju konkursa „Ģimenes dienas svinēšanas tradīcijas” mērķis ir veicināt Starptautiskās Ģimenes dienas popularizēšanu un saturīga brīvā laika pavadīšanu ģimenes lokā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” un valsts atbalsta programma „Latvijas Goda ģimenes apliecība „Ģimenes karte 3+”” aicina ikvienu pirmsskolas izglītības iestādi Latvijā iesūtīt savu pieredzes stāstu par to, kā bērnudārzā svin Ģimenes dienu. Lai piedalītos konkursā, nepieciešams iesūtīt vismaz vienu ideju un foto no šīs dienas atzīmēšanas.

„Starptautisko Ģimenes dienu oficiāli atzīmē 15. maijā, un šie ir skaisti un vērtīgi svētki, kā arī laiks, lai runātu par to, cik būtiski ģimenei pavadīt laiku kopā. Ne tikai visiem būt vienā telpā, bet kaut ko saturīgu kopā darīt – noskaidrot, kura ir ģimenes mīļākā kūka, un to kopīgi uzcept, izveidot ģimenes iecienītāko spēļu topu un kādu uzspēlēt, un tā joprojām,” atklāj Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa stāsta, ka vecāku organizācijai un „Latvijas Goda ģimenes apliecībai „Ģimenes karte 3+”” saskan mērķis – veicināt ģimeņu brīvā laika pavadīšanu kopā. Un, izmantojot atlaižu karti „Ģimenes karte 3+”, paveras plašākas iespējas – piemēram, var saņemt atlaides izrādēm Dailes teātrī, Valmieras teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, „Kurzemes filharmonijā”, kā arī Jaunmoku pils muzejā, Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kinoteātrī „Forum Cinemas” un citur.

Ja līdz šim bērnudārza grupiņa nav svinējusi Ģimenes dienu, kas tiek atzīmēta 15. maijā, tad šis konkurss būs kā iedvesmas avots – visi iesūtītie stāsti tiks publicēti valsts atbalsta programmas „Latvijas Goda ģimenes apliecība „Ģimenes karte 3+”” oficiālajā mājaslapā „www.godagimene.lv”.

Balvās!

Kopumā būs 5 uzvarētājas grupiņas – pa vienai no katra reģiona: no Latgales, Vidzemes, Zemgales un Kurzemes, kā arī no Rīgas! Galvenā balva – Zinātkāres centra apmeklējums („www.zilibrinumi.lv”).

Gaidāmas arī pārsteiguma balvas, ko gādās „Latvijas Goda ģimenes apliecības „Ģimenes karte 3+”” atbalstītāji – „Zvaigzne ABC”, „NUKO.lv” un grāmatnīca „Jānis Roze”.

Lai piedalītos konkursā:

1. Iesūtiet savu pieredzes stāstu Ģimenes dienas svinēšanā – tas var būt pilns pasākuma scenārijs vai arī viena konkrēta ideja, piemēram, ģimenes apsveikumam.

2. Iesūtītajai idejai jāpievieno vismaz viens foto.

3. Sava ideja jāiesūta līdz šā gada 20. maijam, rakstot uz e-pastu: redakcija@mammam.lv.

4. Sūtot pieteikumu, jānorāda pirmsskolas izglītības iestādes nosaukums, adrese, cik bērnu ir grupiņā, grupiņas audzinātājas vārds un kontakttālrunis.

5. Konkursa uzvarētāji tiks publicēti 24.05.2016. vietnē „www.godagimene.lv”.

6. Uzvarētāju noteiks vecāku organizācijas „Mammamuntetiem.lv” un „Latvijas Goda ģimenes apliecības „Ģimenes karte 3+”” pārstāvju žūrija.


Karlīna Timofejeva / Foto: Zane Bitere/LETA