foto: Juris Rozenbergs
Liene Greifāne mēģina atgūties pēc trīs mīļu cilvēku zaudējuma
Lienei Greifānei šis ir ļoti smags gads. Esot prom no mājām, zaudēti trīs tuvi ļaudis.
Intervijas
2017. gada 12. augusts, 06:11

Liene Greifāne mēģina atgūties pēc trīs mīļu cilvēku zaudējuma

Kasjauns.lv

Dziedātāja Liene Greifāne (31) mēģina atgūt spēkus pēc tam, kad neilgā laika posmā atvadījusies no trim mīļiem cilvēkiem – brāļa, omītes un krusttēva.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā vasarā Liene Greifāne nokārtoja iestājeksāmenus un iestājās Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā Maskavā un pilnībā mainīja savu un ģimenes dzīvi, pārceļoties uz kaimiņzemi. Pirmais no pieciem gadiem topošajai režisorei ir jau aizvadīts, turklāt ar lieliskām sekmēm. Tomēr, kā sarunā ar žurnālu “Kas Jauns” atklāj Liene, gads bija ļoti smags ne tikai pārvākšanās uz Krieviju un studiju ziņā, bet arī tamdēļ, ka šo sauli pametuši trīs tuvi cilvēki.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dziedātājai smagajā periodā lielākais atbalsts ir vīrs Igors.

„Tagad atpūšos Latvijā, braucu ciemos pie draugiem, ģimenes radiem un mēģinu sevi uzlādēt nākamajam mācību gadam. Tikpat kā nevienu darbu neņemu, jo bija ļoti smags gads – trīs ģimenes locekļu nāve, turklāt divas no bērēm man pašai bija jāorganizē. Arī pārvākšanās un pirmais gads Maskavā radīja papildu raizes, tas viss atstāja iespaidu uz veselību,” stāsta dziedātāja.

Jau augusta beigās Liene ar vīru Igoru un dēlu Kristoferu atgriezīsies Maskavā, lai 1. septembrī turpinātu studijas. „Mācības uztveru ļoti nopietni, citādi nebūtu bijis vērts ar ģimeni pārcelties uz svešu valsti un vēl lielu naudu maksāt par tām. Režija man ļoti patīk un interesē. Prieks, ka pasniedzēji manu centību ir novērtējuši – esmu beigusi pirmo kursu kā labākā un vienīgā, kurai bija visi piecnieki. Bet visvairāk sasparojos mācīties pēc brāļa nāves, kas bija tieši sesijas laikā, janvārī,” skumji nosaka Liene.

Lai kaut nedaudz kliedētu bēdas par notikušo, viņa pilnībā nodevās mācībām. „Es biju apņēmības pilna apgūt visu, kas nepieciešams, un man izdevās lieliski pabeigt mācību gadu. Bet vieglāk ap sirdi nav kļuvis. Jāpaiet daudziem gadiem, lai tiktu pāri zaudējuma sāpēm. Mēs ar brāli bijām ļoti tuvi, viņš man bija kā dēls. Bet, neraugoties uz to visu, jāmēģina saņemties un atrast labās lietas, kas dzīvē palikušas,” apņēmīgi nosaka Liene.

foto: Juris Rozenbergs
Lienei šobrīd prioritāte ir mācības.