foto: Caters News Agency
Britu policija meklē māmiņu, kura savu dēlu no autisma ārstēja ar balinātāja klizmu
Emma Dalmeina ziņoja par šo māti policijai.
Bērni
2017. gada 9. augusts, 11:59

Britu policija meklē māmiņu, kura savu dēlu no autisma ārstēja ar balinātāja klizmu

Kasjauns.lv

Lielbritānijas policija sākusi izmeklēšanu saistībā ar kādas māmiņas darbībām - likumsargi uzskata, ka viņa savam dēlam veikusi dzīvībai bīstamas balinātāja klizmas, domājot, ka tas izārstēs viņas bērnu no autisma. 

Britu mediji vēstī, ka par sievieti no Češīras policijai paziņots pēc tam, kad viņa kādā slepenā "Facebook" grupā stāstīja par šīs metodes efektiem citiem vecākiem - tātad patiešām to pielietoja. Šī slēgtā grupa, dalība kurā maksā 60 sterliņa mārciņas, apvieno domubiedrus, kuri tic, ka autisms ir "parazītu" izraisīts stāvoklis. 

foto: Caters News Agency
Aktīviste un viņas dēliņš.

Šajā grupā vecāki arī publicējuši attēlus ar izsitumiem uz savu bērnu ķermeņa pēc dažādu bīstamu procedūru veikšanas, sakot, ka tā izskatās, kad "parazīti" pamet ķermeni. 

Šī internetā nopērkamā preparāta sastāvā ir divi ķīmiski komponenti - nātrija hlorīts un sālsskābe, kas faktiski nozīmē, ka tas ir balinātājs. "Zāles" varot lietot gan orāli, gan rektāli. 

Par sievieti policijai ziņoja aktīviste Emma Dalmeina, kura iesaistījusies cīņā pret autismu. Viņa iefiltrējās šajā grupā un uzzināja, ka aizdomās turētā kundze no Češīras patiesi šīs "zāles" pielietoja sava dēla ārstēšanā. Sieviete rakstīja, ka lietoja 25 šī preparāta pilienus, taču viņu satrauca tas, ka viņas dēls novājēja un vairs nevarēja piecelties no gultas. 

Uzzinot to, Dalmeina uzsākusi parakstu vākšanu, lai panāktu aizliegumu ārstēt autismu šādā veidā un aizliegt tirgot šīs "zāles". 

Aktīviste kritizē Lielbritānijas valdību, ka tā nekādā veidā nekontrolē šāda veida tumsonību. Viņas darbības laikā ir bijis ne mazums traģisku šādas "terapijas" seku piemēru: viens no tiem ir sešus gadus vecs zēns, kuram nācās izgriezt daļu zarnas un viņam visu atlikušo mūžu būs jāsadzīvo ar stomu - maisu, kurā izvadās fekālijas. 

foto: Caters News Agency
Aktīviste zina piemērus ar šādas ārstēšanas metodes sekām.