foto: Shutterstock
Skūpsti, pikantas īsziņas – vai tā skaitās krāpšana?
Skūpstīšanās ir krāpšana? Daudzi vīrieši tā nedomā.
Attiecības
2017. gada 26. jūlijs, 07:26

Skūpsti, pikantas īsziņas – vai tā skaitās krāpšana?

Kasjauns.lv

Noskaidrots, ka vīrieši un sievietes atšķirīgi reaģē uz partnera neuzticību sociālajos tīklos.

Jaunākajā pētījumā, kas veikts Kārdifas universitātē, brīvprātīgajiem parādīja fiktīvas “Facebook” ziņas, kas it kā liecināja par partnera neuzticību.

Kā uz to reaģēja vīrieši un kā – sievietes? Izrādās, sievietes šis krāpšanas veids saskumdināja daudz vairāk nekā vīriešus. Uzzinot, ka mīļotais bijis emocionāli neuzticīgs sociālajos tīklos, viņas jutās ļoti sāpinātas. Savukārt vīrieši daudz vairāk pārdzīvoja fizisku neuzticību.

Vēl kāds interesants fakts. Sievietes daudz sāpīgāk reaģēja, ja potenciālā sāncense rakstīja ziņas viņas partnerim, bet nevis otrādi. Savukārt stiprais dzimums uzskatīja, ka daudz sliktāk ir, ja mīļotā pati sūta šādas ziņas.

Taču pētnieku secinājums bija viennozīmīgs: atklājot īsziņas, kas apliecina partnera neuzticību sociālajos tīklos, sievietes neapšaubāmi reaģē sāpīgāk nekā vīrieši.

Šajā eksperimentā piedalījās 21 students un 23 studentes.

Savukārt citā pētījumā iepriekš atklāts, ka daudzi vīrieši arī skūpstīšanos neuzskata par krāpšanu. Toreiz pētnieki bija aptaujājuši 5000 cilvēku un secinājuši: 19% vīriešu, kam ir pastāvīgas attiecības, kaislīgus skūpstus ar citiem cilvēkiem uzskata par absolūti normālu uzvedību.

Tēmas