foto: Ieva Lūka/LETA
Mārtiņš Rītiņš paziņo, ka pēc 23 gadiem pamet Latvijas labāko restorānu
Restorāna "Vincents" ilggadējais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Garšīgi
2017. gada 27. jūnijs, 19:53

Mārtiņš Rītiņš paziņo, ka pēc 23 gadiem pamet Latvijas labāko restorānu

Kasjauns.lv

Pēc 23 gadiem restorāna "Vincents" direktora un šefpavāra amatā Mārtiņš Rītiņš pieņēmis lēmumu veikt izmaiņas savā dzīvē un atstāt darbu restorānā, portālu Kasjauns.lv informēja pats ilggadējais "Vincenta" vadītājs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar 1. jūliju restorāna vadību pārņems viens no pasaules labākajiem someljē, Eiropas čempions vīnzinībā - Raimonds Tomsons, ar kuru Mārtiņš Rītiņš kopā strādā jau kopš 2000. gada.

Rītiņš restorānu "Vincents" vadīja kopš tā dibināšanas 1994. gadā. Šajā laikā šefpavārs saņēmis ne vien Igaunijas Terra Mariana Krusta ordeni, kā arī Nīderlandes un Beļģijas Karaļnamu ordeņus, bet arī Latvijas Triju zvaigžņu V pakāpes ordeni. Cita starpā Mārtiņš Rītiņš divkārt atzīts par Gada cilvēku tūrismā un 2014. gadā – arī par Gada šefpavāru.

Mārtiņa Rītiņa vistu kūts

Šefpavāram Mārtiņam ir arī kāds vaļasprieks – jau piekto gadu viņš nodarbojas ar vistkopību un viņa īpašumos Baltezerā ir eleganta ...

gallery icon
31

 “"Vincentā" esmu aizvadījis pusi savas profesionālās dzīves un kopā ar tā komandu esam ļoti daudz sasnieguši. Tas prasījis milzīgu darbu un daudz spēka. Tāpēc šobrīd ņemu pauzi, lai atpūstos - baudītu Latvijas vasaru un rudens pusē jaunas iedvesmas meklējumos apceļotu Dienvidāfriku un Indiju. Tāpat turpināšu vadīt biedrību "Slow Food Riga",” atklāj M. Rītiņš.

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

gallery icon
31

To cilvēku loks, kas baudījuši "Vincents: gatavotu maltīti, ir patiesi krāšņs. Viņu vidū ir pasaules vadošo valstu prezidenti - ASV prezidents Džordžs Bušs, Ķīnas prezidents Hu Jintao, Japānas imperators Akihito, Anglijas karaliskā ģimene un citi, kā arī pasaulē atzīti mākslinieki, mūziķi, diplomāti, uzņēmēji.

Mārtiņš Rītiņš Rīgas svētkos

Slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš 2015. gada Rīgas svētkos gatavoja, pie brillēm piesējis Latvijas karodziņa lentīti.

gallery icon
8

“Lai vīns 23 gados kļūtu aizvien labāks, tam nepieciešami īpaši apstākļi. Tāpat ir ar restorānu. Esmu ļoti pateicīgs par zināšanām, pieredzi, ko guvu, un atbalstu, ko baudīju, strādājot kopā ar Rītiņu,” saka Raimonds Tomsons. “Restorāns "Vincents" jau četrus gadus pēc kārtas Latvijas labāko restorānu topā "Ekselence 30" ieņem 1. vietu. Pērn restorāns atzīts arī par labāko Baltijā "Nordic White Guide" ietvaros. Turpinot iesākto, mans izaicinājums tagad ir ievest Vincentu Ziemeļeiropas labāko restorānu līgā.”

Mārtiņš Rītiņš nogaršo lauku labumus Kalnciema kvartāla tirdziņā

gallery icon
9

Nupat restorāna komanda saņēmusi ziņu, ka OAD Eiropas labāko restorānu sarakstā "Vincents" ieņem 184. vietu.

Mārtiņa Rītiņa recepte

gallery icon
7

Šefpavārs Rītiņš Afganistānā

gallery icon
5
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās