6 veselīga egoisma pazīmes, ja esi pārāk labiņa
Atceries, ka pašapziņu iegūstam tad, kad darām kaut ko savā labā un attīstām savas spējas.
Attiecības
2016. gada 23. maijs, 16:16

6 veselīga egoisma pazīmes, ja esi pārāk labiņa

Jauns.lv

Dažreiz kļūt par egoisti ir vienīgais veids, kā pašsaglabāties. Sievietēm, kas ir pieradušas būt glābējas lomā, veselīgs egoisms var būt izšķiroši svarīgs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kad sāksi likt sevi pirmajā vietā, tev jāmācās būt iecietīgai pret citu cilvēku paustajām dusmām un nosodījumu, atgādina portāls www.elephantjournal.com. Šādu reakciju neizbēgami sagaidīsi no tiem, kuru labklājību agrāk esi vērtējusi augstāk nekā savējo. Nestrīdies, neatvainojies un necenties sevi attaisnot. Ja nepakļausies viņu sašutumam, tas ātri pāries.

Daži nosacījumi, ko ievērot, ja veselīgs egoisms nav tava stiprākā puse!

1) Iemācies pilnībā pieņem sevi, lai gan, iespējams, joprojām vēlies sevī kaut ko mainīt. Tātad būtībā esi O.K., un tas nekas, ja neesi ideāla. Vai kāds tāds ir?!

2) Notici, ka tavas vēlmes un vajadzības ir svarīgas un to piepildīšana ir tavs pienākums. Tajā pašā laikā spēj pieņemt, ka arī citiem ir tiesības būt atbildīgiem par savu dzīvi.

3) Tu saki “Nē”, Iai iepriecinātu sevi, nevis “Jā”,  lai iepriecinātu kādu citu. Tu uzdrošinies skaidri paust to, ko vēlies, pat tad, ja riskē kļūt noraidīta.

4) Tu pieņem citus cilvēkus, kādi viņi ir, un necenties viņus mainīt, lai tie atbilstu tavām prasībām. Pasaules pārveidošana lai paliek gadsimta varoņu pārziņā.

5) Ja attiecības ir destruktīvas, tu spēj no tām atteikties, nekrītot paralizējošā depresijā. Tev ir labvēlīgs draugu loks un veselīgas intereses, kas palīdz pārvarēt jebkuru krīzi.

6) Tu saproti, ka labas attiecības var pastāvēt tikai starp partneriem, kuriem ir līdzīga vērtību izpratne, līdzīgas intereses un mērķi. Apzinies, ka esi pelnījusī pašu labāko, ko dzīve spēj tev piedāvāt.

 

Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock