foto: Ilona Vaivade, no publicitātes materiāliem
Gaišreģe atklāj liekulību populārajā šovā "Īstās latvju saimnieces"
Valdai vienmēr pie apģērba ir piesprausts skaists zils tauriņš.
Cita pasaule
2017. gada 31. marts, 06:03

Gaišreģe atklāj liekulību populārajā šovā "Īstās latvju saimnieces"

Līva Krastiņa

TV raidījumā "Īstās latvju saimnieces" uzvaras laurus plūca saimniece no Latgales. Bet kurzemniece, gaišreģe un masāžas speciāliste Valda Upeniece žurnālam "Kas Jauns" atklāj, kādu negodprātīgu rīcību izjutusi no kādas citas šova dalībnieces.

Valda pirms astoņiem gadiem apjauta, ka redz un sajūt vairāk nekā citi, un šo Dieva doto dāvanu liek lietā, palīdzot cilvēkiem. „Esmu nolikta šajā laikā, lai palīdzētu cilvēkiem saprast pārmaiņas, kas mūs skar. Man Dieviņš dod informāciju, lai līdzu izprast problēmu cēloņus, sakni. Katram no mums ir nolikts savs dvēseles ceļš, kas jāiet. Es esmu dvēseļu ceļvede, bet ne dziedniece, jo cilvēks pats ir dziednieks savai dvēselei. Ja neatrodu problēmu sakni šajā dzīvē, tad meklēju to iepriekšējā. Mēs visi esam šeit, lai iepriekšējās dzīvēs krāto atstrādātu un atbrīvotos no liekās nastas,” tā Valda.

Vairāki spēka avoti

Neparastās spējas saimniece ieguvusi caur smagām sāpēm. „Man nekas nav iedots tāpat vien. Daudz ko dzīvē esmu izcietusi, un tagad varu palīdzēt citiem. Man sejā bija roze, ar ko cilvēks dzīvo tikai četras dienas, lūdzos Dievam, lai atstāj man seju tādu, ka varu cilvēkos iziet. Es tapu dziedināta, un tagad pati varu izārstēt visu veidu rozes,” par iegūtajām spējām stāsta Valda.
 

foto: Ilona Vaivade, no publicitātes materiāliem
Upeniecei rūgtumu radīja novadnieces Rasmas Balodes liekulīgā attieksme, liekot ļoti zemas atzīmes. „Viņa runāja vienu, bet darīja pavisam ko citu,” zina teikt gaišreģe.


Viņai ir vairāki spēka avoti, kas ikdienā palīdz ārstēt cilvēkus, – kristāli, eņģeļi, zils taurenis. „Pirms vairākiem gadiem Dievs pie manis atnāca, uzlika rokas uz manām un saujās atstāja kristālus. Uzreiz nesapratu, kam man tie, bet pēc laika sāku ar tiem strādāt. Tie palīdz noņemt sāpes. Vēl es jūtu eņģeļu klātbūtni. Kad eņģelis ir telpā, uzliesmo gaisma. Eņģeļi ļoti palīdz ar savām spēcīgajām enerģijām. Un vēl, protams, mans zilais taurenis man palīdz. No grieķu valodas taurenis nozīmē ‘dvēsele’. Viņš ir tas, kas ikviena cilvēka domu, vēlēšanos nodod tālāk debesīs,” tā Valda, kurai vienmēr pie apģērba ir piesprausts skaists zils tauriņš, kas tā vien vilina apkārtējos cilvēkus tam pieskarties. Zilo tauriņu, piespraustu pie tautastērpa, pamanīja arī šova Īstās latvju saimnieces dalībnieces.

Šovā saskaras ar liekulību

Šovs Īstās latvju saimnieces notiek jau trešo sezonu. Tajā septiņas čaklas namamātes rāda, kā dzīvo, ko prot, un cienā cita citu ar gardiem ēdieniem. Katrā raidījumā viena no viņām uzņem pārējās dalībnieces, kuras pārraides noslēgumā namamātei liek atzīmes par ēdienu garšu, pasniegšanas veidu, galda klājumu, vakariņu atmosfēru un citiem kritērijiem desmit punktu skalā.
Saimniece Valda šovā saņēma vismazāko punktu skaitu – 475, bet uzvarētāja Ilze – 499 punktus. Tas, cik augstu novērtē savas šova kolēģes, ir pašu saimnieču ziņā. Dažkārt vērtējumi nešķita īsti godīgi. TV skatītāji pauda viedokli, ka skaļā un kritiskā Ināra no Zemgales ir tā, kas speciāli gremdē citas kolēģes, jo viņa šovā piedalījās pirmā un līdz pat pirmspēdējam raidījumam bija līdere.
 

foto: Ilona Vaivade, no publicitātes materiāliem
Dalībnieces TV raidījumā “Īstās latvju saimnieces” ap ugunskuru veic enerģētiskās attīrīšanās rituālu.


Gaišreģe Valda Ināru aizstāv, sakot, ka viņa ir viena no atklātākajām un godīgākajām sievām, ko pazīst. „Ināra ir ļoti labsirdīga, izpalīdzīga sieviete. Man uzreiz ar viņu izveidojās labs kontakts. Viņa nemelo, neliekuļo, bet pasaka visu, kā ir. Protams, tas bieži cilvēkiem nepatīk, bet mums ir jāiemācās saklausīt patiesību. Viņa šovā bija uztaisīta par tādu kā ne pārāk pozitīvo tēlu. Jā, viņa bija skaļāka, ampelējās, bet tas ir šovs! Ināra tīšuprāt nevienam nekaitēja. To zinu par visiem simts procentiem. Zemās atzīmes lika pavisam cita saimniece,” atklāti stāsta Valda.

Valda uzsver, ka šova gala rezultāts – iegūtie punkti – viņai bija mazsvarīgi. „Šovā tiku vadīta pēc Dieva prāta. Es tajā biju ielikta ne jau atzīmes dēļ, bet gan tādēļ, lai redzētu liekulību, nenovīdību un godkāri no citas saimnieces. Mana Saldus kolēģe Rasma bija tā, kas man ielika viszemākās atzīmes, lai neesmu augstākā vietā par viņu. Arī šova veidotāji bija šokā, ka man trīs, četri punkti tika likti. Tā viņa izrādīja savu attieksmi pret mani.
 

foto: Ilona Vaivade, no publicitātes materiāliem
Valda šovā ieguva viszemāko vērtējumu – 475 punktus. Uzvarētāja Ilze saņēma 499 punktus.


Man vislielākais novērtējums bija tas, ka šķīvji pēc maltītes atpakaļ atnāca tukši, kas, manuprāt, nozīmē, ka ēdiens garšoja, bet, ja par to var ielikt tikai trīs balles un izlikties, ka viss patika, tad tā ir liekulība. Viņa pret mani iedarbināja iznīcināšanas programmu, nesaprotot, ka Visumā viss atgriežas atpakaļ. Protams, cilvēcīgi mani tas aizķēra – kad esi centies, darījis, bet tev iespļauj sejā –, taču esmu tik gudra, ka viņai piedevu,” šova aizkulises izklāsta gaišreģe Valda.

Dziedina šova dalībnieces

Valda, pildot, viņasprāt, šovā doto uzdevumu, arī palīdzēja vairākām sievām ar veselības problēmām. Piemēram, kādu no viņām atbrīvoja no redzes sarežģījumiem, kā dēļ saimniece iepriekš bija plānojusi pat doties uz operāciju.
„Uzzinot viņas problēmu, vairāk par to piedomāju, un pēc dažām dienām viņa man asarām acīs stāsta, ka pēc mūsu tikšanās, braucot mājup, redze kļuvusi pavisam skaidra. Ja iepriekš ar vienu aci visu redzēja miglā, tad pēkšņi visu redzēja labi. Arī ārsts apskatot apstiprināja, ka ar redzi viss ir kartībā un iepriekš plānotā operācija nav nepieciešama,” atklāj Valda.
 

foto: Ilona Vaivade, no publicitātes materiāliem
Valda pie svētku galda, organizējot uzņemšanu TV raidījumā.


Vēl kādu citu saimnieci Valda atbrīvoja no neciešamām sāpēm kājas īkšķī, citai pilnībā noņēma kāri pēc alkohola. „Ja cilvēks pēc tam vairs nemokās un ir priecīgs, man tas ir vislielākais gandarījums. Mums biežāk dzīvē jāpaļaujas uz intuīciju, nevis prātu,” tā gaišreģe Valda Upeniece.
 

"Īstās latvju saimnieces" 3. sezonas dalībnieces

gallery icon
7