foto: Shutterstock
Gribi, lai tevī iemīlas? 3 psiholoģiski pārbaudītas metodes, kā to panākt
Ja nebīsies būt atklāts un parādīt sevi mazliet neglaimojošā gaismā, tev ir daudz lielākas izredzes iepatikties.
Attiecības
2017. gada 29. marts, 06:45

Gribi, lai tevī iemīlas? 3 psiholoģiski pārbaudītas metodes, kā to panākt

Kasjauns.lv

Aizmirsti pārspīlētu takta izjūtu un smalku uzvešanos! Iekarot cilvēka uzmanību patiesībā ir vieglāk, nekā varētu šķist.

Pēc zinātnieku domām, ir trīs galvenie veidi, kā piesaistīt citas personas uzmanību. Turklāt visas šīs pamatmetodes ir psiholoģiski pamatotas, vēsti businessinsider.com. Un pats galvenais – ne tikai vienkārši piesaistīt uzmanību, bet gan panākt, lai cilvēks tevī iemīlas.

Tātad – kādas ir šīs metodes?

1. Nebaidies sevi parādīt no sliktās puses

Kaut arī varētu šķist, ka šāda uzvedība ir pēdējais, ko darīt randiņā (jo īpaši pirmajā), taču, izrādās, ka tas var izvērsties par vienu no taviem lielākajiem bonusiem.   

Pēc Hārvarda biznesa vadības pētnieku datiem, apmēram 80% cilvēku labprāt satiekas ar tiem, kuri nekautrējas no savas atklātības un pat nebīstas pastāstīt par sevi arī diezgan apkaunojošas lietas.

2. Stāsti anekdotes!

Jociņi, dažādi komiski gadījumi – un nav pat svarīgi, cik smieklīgi tie ir, tomēr tie palīdzēs izveidot ciešu saikni starp tevi un cilvēku, ar kuru tu satiecies, uzskata eksperti.

Pēc Teksasas universitātes pētnieku domām, anekdotes un joki palīdz radīt kopības izjūtu un tajā dalīties, un šis aspekts savukārt ir svarīgs „atkarības” sajūtas veidošanai. Mēs esam gluži kā radīti viens otram, vai ne? Eksperti tāpat arī uzskata, ka cilvēkiem, kuriem ir līdzīga humora izjūta, dzīves uztvere un kuri ir tik līdzīgi, ka saprotas gandrīz vai no pusvārda, ir daudz lielākas izredzes satuvināties.  

3. Esi pateicīgs

Labas manieres tevi izglābs visās situācijās, ir pārliecināti psihologi. 2010. gadā veiktā pētījumā secināts, ka sievietes un vīrieši, kuri izrāda lielāku pateicību pret mīlas subjektu, kļūst tiem vēl tuvāki.