Lielākā kļūda, ko sievietes dara pirms seksuālām attiecībām
Intīmajā sfērā eksistē ne mazums mītu, ko ne vienmēr esam spējušas izrunāt ar ginekologu.
Attiecības
2016. gada 10. jūnijs, 22:58

Lielākā kļūda, ko sievietes dara pirms seksuālām attiecībām

Jauns.lv

Šis ieradums, ko sievietes bieži vien veic pirms dzimumakta, ir nepareizs un patiesībā pat var kaitēt veselībai, brīdina mirror.co.uk.

Pusaudžu gados un uzsākot dzimumdzīvi esam dzirdējušas daudz padomu, ko vajadzētu darīt pirms seksa, ko pašā dzimumakta laikā un kā rīkoties pēc tam. Ja tā atceramies, padomi ir bijuši diezgan pretrunīgi, un bieži vien pat neesam zinājušas, vai tiem ticēt vai ne. Vēl jo vairāk tāpēc, ka intīmajā sfērā eksistē ne mazums mītu, ko ne vienmēr esam spējušas izrunāt ar ginekologu.

Par laimi, lielākā daļa padomu tomēr ir vērtīgi. Tomēr viens gan ir absolūti nepareizs. Proti, ne viena vien sieviete ir dzirdējusi, ka pirms dzimumakta ieteicams iztukšot urīnpūsli, lai samazinātos risks iedzīvoties urīnceļu infekcijā. Taču, kā apgalvo ginekologs Deivids Kaufmans (David Kaufman), daiļā dzimuma pārstāvēm patiesībā vajadzētu rīkoties gluži otrādi. Portālam “Yahoo News” viņš atzīst, ka mantra “pačurāt pirms seksiņa” ir viens no aplamākajiem mītiem, kurus viņš spiests atspēkot, runājot ar pacientēm sievietēm. Pēc daktera Kaufmaņa teiktā, iet uz tualeti pirms dzimumakta ir nepareizi, taču pēc mīlēšanās gan ir svarīgi to izdarīt.

Kāpēc vajag apmeklēt tualeti pēc seksa?

Seksa laikā vagīnā esošās baktērijas var iekļūt urīnizvadkanālā. Urinējot šīs baktērijas var saudzīgi aizvadīt prom, taču, ja pēc seksuālā akta tev nevajadzēs doties uz tualeti, tas nozīmē, ka baktērijas var palikt urīnizvadkanālā un izraisīt infekciju.

Kā izvairīties no urīnceļu infekcijas? Speciālisti uzskata, ka risku iedzīvoties urīnceļu infekcijā palielina arī vaginālās diafragmas lietošana kontracepcijai, jo šis pretapaugļošanās līdzeklis var spiest uz urīnpūsli un neļaut to pilnībā iztukšot.

Ja tu lieto kontracepcijas līdzekli diafragmu un atkārtoti esat dabūjusi urīnceļu infekciju, vajadzētu apdomāt citu izsargāšanās metodi.

Kairinājums var rasties arī no spermicīdiem un lubrikantiem, ar ko tiem apstrādāti prezervatīvi. Ja radušās aizdomas, ka tieši tas varētu būt atkārtotas infekcijas iemesls, pamēģiniet lietot prezervatīvus bez lubrikanta.

Padomi

# Dzer pietiekami daudz ūdens, lai izvairītos no dehidratācijas un palīdzētu organismam tikt vaļā no baktērijām urīnceļos.

# Uz tualeti dodies uzreiz, kolīdz sajūti vēlēšanos to darīt. Centies “neciesties” un neaizturēt urinēšanu.

# Pēc tualetes apmeklējuma papīru lieto, slaukot no priekšpuses uz aizmuguri (nevis otrādi)

# Ievēro higiēnu – ģenitālijas ir jāmazgā katru dienu, arī pirms seksa.

# Pēc dzimumakta iztukšo urīnpūsli.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock