Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X

Tējas diēta – pilnīgi bez kalorijām! 2

Sievietēm
2010. gada 7. aprīlī 11:43 2010. gada 7. aprīlī 11:43
Patiešām lieliski var zaudēt svaru ar tējas diētas palīdzību – vēlams, vienu, divas reizes mēnesī ievērot atslodzes jeb tējas dienas, kad neko neēdam, toties daudz dzeram.

Kaut gan tējas diētā var izmantot dažādus tējas kokteiļus un interesanti pagatavotus dzērienus – tādējādi to bagātinot gan ar garšām, gan nelielu kaloriju devu, taču īstās tējas diētas laikā jālieto tikai zaļā tēja, turklāt visaugstākās kvalitātes, liellapu, tātad dārgu. Zaļā tēja īpaši izceļama tādēļ, ka labvēlīgi ietekmē vielmaiņu, asinsvadu sieniņu caurlaidību, kā arī tai piemīt spēcīgas organismu attīrošas īpašības.

Diēta Nr. 1

Vienu dienu iztiek, tikai dzerot tēju. Uzmanību! Ikreiz dzer svaigu uzlējumu, nevis atšķaidi ar karstu ūdeni uz biezumiem stundām nostādinātu šķidrumu, jo tas satur miecvielas.

Diēta Nr. 2

Diētas ilgums – trīs dienas. Ēdienreize var būt jebkurā laikā. Dienā drīkst apēst sauju labu rozīņu vai aprikožu, uzdzerot svaigi uzlietu zaļo tēju.

Receptes iedvesmai

Apelsīnu tēja

Nepieciešams: ½ glāze zāļu tējas, 1 tējkarote cukura, ¼ citrona, baltais vīns, apelsīnu sula.

Pagatavo: Atdzesētu tēju sajauc ar vīnu, cukuru un citronu sulu. Pievieno vairākus sasaldētas apelsīnu sulas kubikus.

Tējas balzams novājēšanai

Nepieciešams: zāļu tēju maisījums – 3 daļas deviņvīru spēka, 3 daļas māllēpju, 2 daļas raudeņu, 2 daļas kumelīšu, 2 daļas piparmētru, puse daļas kukurūzas kliju, 1 daļa baldriāna saknes, 1/5 daļa mežrožu augļu, 1 daļu vilkābeļu augļu, pusi daļas eikaliptu lapu.  

Pagatavo: zāļu maisījumu pārlej ar vārošu ūdeni un nostādina 10 līdz 15 minūtes.

Uzmanību! Kukurūzas klijas jau izsenis lietotas kā līdzeklis pret aptaukošanos, jo mazina apetīti un veicina vielmaiņu.

Smaržīgā tēja

Nepieciešams: 500 ml ūdens, gabaliņš ingvera saknes, tējkarote ķimeņu sēklu, šķipsniņa kanēļa, piparmētru lapas, 2 lauru lapas, zaļās tējas uzlējums, tējkarote medus.

Pagatavo: Ingveru, ķimenes, kanēli, piparmētras un lauru lapas pārlej ar ūdeni un karsē uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievieno tējas novārījumu un dzer ar medu.

Vjetnamiešu tēja

Nepieciešams: tēja, ledus, ananass, apelsīns, persiks, aprikoze, rums, saldais krējums.

Pagatavo: Stipru, atdzesētu tēju lej glāzēs. Katrā liek pāris gabaliņu ledus. Ananasa, apelsīnu, persika un aprikozes gabaliņus apsmidzina ar rumu, pēc tam tos pievieno tējai. Pēc vajadzības pieliek dažas karotes saldā krējuma.

Holandiešu tēja

Nepieciešams: 1 tējkarote melnās tējas, 100 ml kakao (bez piena), 25 g apelsīnu sīrupa.

Pagatavo: Tēju aplej ar 100 g vāroša ūdens, atjauc ar kakao un apelsīnu sīrupu.

Kirgīzu svētku tēja

Nepieciešams: kanēlis, 2 krustnagliņas, citrona miziņas, melnā tēja, apelsīnu sula, citronu sula, cukurs.

Pagatavo: glāzē karsta ūdens liek drānas gabaliņā iesietus kanēli, krustnagliņas un citrona miziņas. Vāra 10 minūtes. Pievieno tēju. Uzvāra. Pielej nedaudz citronu un apelsīnu sulas, pēc garšas pieber cukuru.

Tēja ar piparmētrām.

Nepieciešams: svaigas piparmētras, melnā vai zaļā tējā.

Pagatavo: atsevišķā tējkannā pārlej ar vārošu ūdeni svaigu piparmētru bunti, atstāj ievilkties uz nakti. Nākamajā dienā uzlējumu pievieno gatavai melnajai vai zaļajai tējai.

Tēja ar garšvielām

Nepieciešams: 2 tējkarotes melnās tējas, 2 glāzes ūdens, ½ malta kanēļa, 3 krustnagliņas.

Pagatavo: ūdeni uzvāra un pievieno krustnagliņas ar kanēli, 5 – 10 minūtes vāra uz lēnas uguns, pievieno tēju un nostādina 10 minūtes. Dzerot var pievienot pienu.

Sildošā tēja

Nepieciešams: ½ glāze sarkanvīna, ½ glāzestipras melnās tējas, sula no ¼ citrona, 1 tējkarote kanēļa.

Pagatavo: sajauc vīnu, tēju un sulu. Uzkarsē un pievieno kanēli.

Tējas limonāde

Nepieciešams: tējas uzlējums, 1 citrons, 4 ēdamkarotes cukura vai medus, sasmalcināts ledus.

Pagatavo: sajauc mikserī 500 ml aukstas, stipras tējas, sasmalcinātu citronu un cukuru vai medu. Lej glāzēs un pievieno sasmalcinātu ledu.

Ābolu tēja ar ingveru

Nepieciešams: trīs āboli, sagriezta ingvera sakne, 150 ml ūdens.

Pagatavo: Sasmalcinātus ābolus un ingveru pārlej ar ūdeni, uzvāra un karsē 15 minūtes.

Olu tēja – punšs

Nepieciešams: 6 tējkarotes melnās tējas, 500 ml ūdens, 2 olu dzeltenumi, muskatrieksts, 1 tējkarote cukura.

Pagatavo: tēju pārlej ar vārošu ūdeni, nostādina, nedaudz atdzesē. Uzmanīgi pievieno ar cukuru uzputotus olas dzeltenumus un muskatriekstu.

Pētersīļu tēja

Nepieciešams: pētersīļi, 1 citrons.

Pagatavo: smalki sagrieztus pētersīļus pārlej ar vārošu ūdeni, nostādina 5 minūtes. Pievieno citrona sulu.

Aija Kažoka, Foto: Bulls Press

Citi šobrīd lasa

Pasažiere panāk, ka “Air France” reisā apcietina visu apkalpes komandu 12
Par iebraukšanu Ogrē turpmāk varētu būt jāmaksā 66
"Tas bija traki..." Norvēģus izbiedē un arī sajūsmina iespaidīga dabas parādība 2
Pievienot komentāru