Biedējoši jaunumi: gaišreģe Vanga esot prognozējusi "Brexit"; viņa atklāj arī vainīgos
Miljoniem cilvēku ir pārliecināti, ka Vangai ir bijušas pārdabiskas spējas. Vai tiešām sāk piepildīties viņas prognozes, ka 2016. gada beigās Eiropa „beigs pastāvēt”?
Cita pasaule
2016. gada 28. jūnijs, 20:09

Biedējoši jaunumi: gaišreģe Vanga esot prognozējusi "Brexit"; viņa atklāj arī vainīgos

Jauns.lv

Aklā bulgāru gaišreģe Vanga, kura mirusi 1996. gadā, reizēm tiek saukta par Balkānu Nostradamu. Pēdējos gados Vanga tiek pieminēta īpaši bieži, jo viņas prognozes pārsteidzoši bieži izrādījušās patiesas. Izrādās, viņa paredzējusi arī Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības jeb „Brexit”.

Vangas pareģojumu skaitā ir arī 11. septembra teroristu uzbrukums Dvīņu torņiem, Islāma valsts rašanās un baisais 2004. gada cunami.

Taču lielākais jaunums ir tāds, ka Vanga paredzējusi arī Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības jeb „Brexit”, raksta „Irish Mirror”.

Vanga īpaši augstu novērtēta tiek Krievijā – tiek lēsts, ka viņas prognožu ticamības koeficients ir 85%. Miljoniem cilvēku ir pārliecināti, ka Vangai ir bijušas pārdabiskas spējas.

Tagad kļuvis zināms, ka bulgāru gaišreģe ir paredzējusi, ka islāma teroristi varētu būt saistīti ar „Brexit”. Pēc Vangas teiktā, 2016. gada beigās Eiropa „beigs pastāvēt”. Varētu būt, ka tas nozīmē ES sabrukumu. Vēl vairāk – Vanga apgalvojusi, ka kontinents kļūs „gandrīz tukšs” un pārvērtīsies „tuksnesī bez jebkādām dzīvības formām”.

Vangas talanta cienītāji tāpat tiek biedēti ar prognozēm par „lielo musulmaņu karu” un islāma ekstrēmistu invāziju Eiropā – un ka tas viss būs radies no 2010. gada Arābu pavasara un konflikta Sīrijā. Viņa arī teikusi, ka „musulmaņi pret eiropiešiem liks lietā ķīmisko ieroci”.

Savukārt Vangas kritiķi apgalvo, ka cilvēki viņas prognozes allaž pagriež sev vēlamā virzienā, ka lai tās izrādītos patiesas. Piemēram, asiņaino 2001. gada 11. septembri viņa prognozēja 1989. gadā, teikdama: „Šausmas, šausmas. Amerikas brāļi kritīs, uzbrūkot tērauda putniem. Vilki gaudos krūmos, līs nevainīgas asinis.”

Vanga ir arī teikusi, ka 2043. gadā Eiropa pārvērtīsies islāma kalifātā, 2074. gadā sagrūs komunisms, savukārt 3005. gadā sāksies karš uz Marsa.

Tomēr jāatgādina, ka ne viss, ko paredzējusi bulgāru gaišreģe, izrādījies patiess. Piemēram, Vangas prognozes par 1994. gada futbola čempionātu izrādījušās aplamas. Viņa teikusi, ka spēlēs „divas komandas, kas sākas ar B burtu”. Tomēr tā nebija taisnība – finālā Brazīlija pieveica Itāliju pēc soda sitienu sērijas ar rezultātu 3:2.

Kasjauns.lv / Foto: EPA/LETA / AFP/Scanpix/LETA