Vai tu apstātos, uz ielas ieraugot apmaldījušos meitenīti? Slēptās kameras video atklāj smeldzīgu ainu
Noskaties video un padomā par to, kādi esam!
Bērni
2016. gada 30. jūnijs, 15:21

Vai tu apstātos, uz ielas ieraugot apmaldījušos meitenīti? Slēptās kameras video atklāj smeldzīgu ainu

Jauns.lv

Jauns UNICEF sociālais eksperiments, pret kuru vienaldzīgo nebūs. Izdari secinājumus arī tu.

Jauns sociālais eksperimnets parāda, cik ļoti duāli esam, ja runa ir palīdzēšanu un empātiju pret nabadzīgu bērnu vai turīgu cilvēku atvasi. 6 gadus vecā Anana bija  sociālā eksperimenta galvenā varone, un beigās filmēšanu nācās pārtraukt, jo meitenei sametās pārāk skumji ap sirsniņu.

Eksperiments tika filmēts Gruzijas galvaspilsētā Tblisi. No sākuma Ananu saģērba labās, dārgās, skaistās drēbēs un viņa stāvēja ielas malā kā apmaldījies un apmulsis bērns. Garāmgājēji Ananu pamanīja un iejūtīgi apvaicājās, kas gan noticis, kur māmiņa, kur tēvs... Dažs pat ņēma telefonu, lai ziņotu par radušos situāciju likumsargiem.

Viss pavērtās pavisam otrādi, kad šī pati Anana tajā pašā vietā nostājās kā nabadzīga skrandainīte. Līdzcilvēki gāja viņai garām kā tukšai vietai.

Tādu pašu situāciju UNICEF darbinieki radīja arī kādā no Tblisi restorāniem. Bagāti un jauki ģērbtu Ananu svešinieki labprāt uzrunāja, noglāstīja meitenes vaigu, samīļoja un uzmundrināja. Kad restorānā ienāca sešgadīga plušķe Anana, dažs labs tēvainis pavēlēja oficiantam šo bērnu izmest no iestādes. „Man kļuva skumji, ka nabadzīgo mani visi dzina ārā,” pēc filmēšanas atzina 6 gadus vecā ekspermenta dalībniece.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas