"Mīlu savu sievu, bet reizēm gribas viņu vienkārši pamest" – kāpēc vīrieti tirda šādas pārdomas
Ja dzīvē ir pastiprināta spriedze, vīrietim var šķist - ja viņš pametīs mīļoto cilvēku, visas problēmas atrisināsies.
Attiecības
2016. gada 3. jūlijs, 08:27

"Mīlu savu sievu, bet reizēm gribas viņu vienkārši pamest" – kāpēc vīrieti tirda šādas pārdomas

Jauns.lv

Ne tikai sievietes mēdz mocīties pārdomās par attiecībām un pastiprināti analizēt savu dzīvi. Arī vīrieši ir dzīvi cilvēki ar smadzenēm un jūtām, un arī viņi reizēm mēdz šaubīties, vai tiešām pašreizējais ceļš un cilvēks blakus ir pareizais. Kāpēc vīrietim reizēm var šķist, ka mīļā sieva tomēr nav viņa īstā dzīves partnere, skaidro izdevums "Men's Health".

Tu varbūt to slēp arī pats no sevis, taču reizēm prātā iešaujas doma, ka sieviete, kura ir tev blakus, tomēr nav tava īstā. Un ka vajadzētu šķirties no viņas. Tu viņu mīli, tev viss viņā patīk, izņemot dažus sīkumus, ar kuriem jau esi iemācījies sadzīvot, taču iekšēji ik pa laikam uzrodas tāds kā nemiers, ka varbūt viņu vajag pamest. Kāpēc tā?

Tā ir normāla reakcija, vīriešu dzīvesstila izdevumam „Men's Health“ teic pieredzējušais psihologs Džareds Defaifs (Jared DeFayf), skaidrojot: „Ja dzīvē rodas papildu stresa faktori, piemēram, sarežģījumi darbā, finansēs vai veselības problēmas, šādas pārdomas var rasties.”    

Izrādās, zemapziņas līmenī tu vari saistīt savu mīļoto cilvēku (jā, jā!) ar nervu spriedzi, kas tevi piemeklējusi, un šādā veidā ceri no tās viegli tikt vaļā.

Tev šķiet: ja tu pametīsi sievu, visas problēmas tiks atrisinātas. Taču tā nu gan nebūs. Problēmas nekur nepazudīs, taču tev vairs nebūs sievas.

Kāds ir risinājums

Un arī tad, ja šī mazā „cīņa ar sevi” notiek kaut kur dziļi tavā zemapziņā, reizēm tā tāpat var izlauzties ārā un radīt tev nepatīkamus brīžus. Piemēram, iedomājies, cik ilgi tev nāksies viņai lūgt piedošanu, ja kādreiz emociju uzplūdā pēc pavairāk lietota alkohola vai vienkārši neliela strīdiņa būsi mīļotajai sievietei pateicis, ka gribi viņu pamest.

Lai šo problēmu risinātu, tev jāsaprot, kas ir stresa cēlonis, un jāmeklē palīdzība. Piemēram, mēģini sievai izstāstīt, kas tevi satrauc. Centies būt pret viņu godīgs un pastāstīt visu, neko neslēpjot (protams, saprāta robežās. Nesaki, ka reizēm viņa tev šķiet resna un ka tu labprāt pārgulētu ar viņas draudzeni).

Ja joprojām netiec vaļā no bezjēdzīgās idejas šķirties, iedarbini savu iztēli un iedomājies, cik ķēpīga būs šķiršanās procedūra. Pārvākšanās klapatas. Mantu dalīšana. Un ka nākamajā rītā tu pamodīsies viens. Tu pats sev gatavosi brokastis, vārīsi kafiju, pēc tam brauksi uz darbu. Vai tevi tas apmierina? Ja jā, tad ir vērts šķirties. Ja nē – tad nomierinies, viņa joprojām ir kopā ar tevi un vienmēr gatava palīdzēt grūtā brīdī, piemēram, kad ir piededzis brokastu piens.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock