"Man jau sen bija aizdomas" - 8 frāzes, kuras neteikt cilvēkam, kam ir salauzta sirds
Labākais, ko tu vari darīt, - vienkārši klausīties. Un censties nebārstīties ar padomiem, ko vēlāk var nākties nožēlot.
Attiecības
2016. gada 11. jūlijs, 07:12

"Man jau sen bija aizdomas" - 8 frāzes, kuras neteikt cilvēkam, kam ir salauzta sirds

Jauns.lv

Tavai tuvākajai draudzenei sirds no sāpēm vai lūst – viņa uzzinājusi par mīļotā krāpšanu, tu esi vienīgais cilvēks, kam viņa uzticas. Kā šādā situācijā rīkoties tev?

"Iespējams, ka draudzenes sagruvusī dzīve arī tev liek justies bēdīgai vai nodotai, taču šis patiešām nav īstais brīdis, kad ļauties emocijām, saka psiholoģe Karena Šermana. Labākais, ko tu vari darīt, - vienkārši klausīties. Lūk, 8 frāzes, kuras labāk neteikt draudzenei, kura piedzīvojusi mīļotā neuzticību.

Tādi viņi ir! Ja sācis šļūkt pa kreisi – tad darīs to atkal

Visticamāk, tev patiešām šķiet, ka tavai draudzenei nekad vairs nevajadzētu uzticēties nodevīgajam vīram, bet, lūdzu, neskrien notikumiem pa priekšu. Šāds paziņojums viņai sagraus visas cerības, un patiesībā statistika liecina, ka ir pāri, kuriem izdodas psiholoģiski tikt pāri krīzei - un pa lauskai vien salasīt un no jauna salīmēt sabrukušās attiecības. Protams, ja vien abas puses to patiešām vēlas.

Ja krāpj, tātad viņam ir bijis iemesls to darīt!

Iemesli, kuru dēļ cilvēki krāpj savus mīļotos, ir visdažādākie – sākot no tā, ka viņa personība varbūt vēl nav nobriedusi, līdz pat reālai kaitei - atkarībai no seksa. Taču tev no malas spriedelēt par iespējamajiem iemesliem ir diezgan bezjēdzīgi – turklāt tā tiešām nav tava darīšana.

Nu, tev vēl ir gājis labāk nekā Evitai

Iespējams, tev patiešām šķiet, ka mazliet uzmundrināsi savu draudzeni, izstāstot dzīvesstāstu ar vēl dramatiskākām beigām, taču - nē, tu maldies. Katram pašam viņa bēda ir vislielākā, un tavai skumju sagrauztajai draudzenei patiešām šobrīd nav enerģijas iedziļināties citu nelaimēs.

Tev vajag viņam piedot un aizmirst visu šo murgu

Visticamāk, pēc attiecību sabrukuma tava draudzene patiešām ir apjukusi un viņa vajadzīgs prātīgs padomdevējs, kas pasaka priekšā, ko darīt tālāk. Taču, mīļā, tu nevari iejusties viņas ādā – tu nezini visus apstākļus, tāpēc nemētājies ar gudriem padomiem. Labāk iesaki nestrebt karstu un nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus.

Ko tu vēl gaidi? Uzreiz zvani advokātam!

Var gadīties, ka tev tiešām šķiet, ka tavai draudzenei vajadzēs profesionāļa padomu, ja ģimene nolems šķirties. Taču lielākā daļa cilvēku attiecību krīžu gadījumos tomēr nolemj dot attiecībām vēl vienu iespēju – jo īpaši pēc sarunas ar pāru psihoterapeitu.

Man jau sen bija aizdomas

Arī tad, ja tev patiešām bija sajūta, ka tas kretīns tavai draudzenei aiz muguras vērpj sānsoļus, tagad to atklāt viņai ir muļķīgāk par muļķīgu. Kāpēc tad neteici uzreiz? Ja pateiksi to tagad, tava mīļā draudzene sajutīsies vēl drausmīgāk – jo visi visu jau sen ir zinājuši un par to baumojuši, bet tikai viņa neko nav nojautusi. Vai tiešām tev šķitīs, ka tu laba draudzene, ja pateiksi ko tādu?

Viņa mīļākā ir... (jebkurš rupjš vārds)

Pasakot skaļi šo frāzi, tev varbūt patiešām kļūs vieglāk. Iespējams, ka paliks vieglāk arī tavai draudzenei, taču nevajag šajā jezgā pīt iekšā vēl vienu personu – tagad jums jākoncentrējas uz tavu draudzeni, uz viņas izjūtām un attiecībām. Tāpēc tā vietā, lai nolamātu cilvēku, ar kuru draudzenes vīrs izvēlējies sākt mīlas romānu, labāk atgādini draudzenei, cik gudra, skaista un vienreizīga sieviete ir viņa pati. Un tas agri vai vēlu tavai draudzenei liks pasmaidīt.

Arī tev vajag atrast mīļāko, lai viņam atriebtos

Psiholoģe Šermana uzskata, ka tas ir pats sliktākais padoms, kāds vien iespējams. Tu patiesībā iesaki pakļaut tādām pašām sirdssāpēm citu cilvēku – un arī draudzene pati, visticamāk, pēc tam to nožēlos. Izvairies no šīs frāzes, jo nekad nevar zināt – varbūt tieši tavs padoms būs izšķirošais, kas bēdu sagrauzto un apmulsušo draudzeni iedrošinās sadarīt lielas muļķības.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock