Attiecības
2016. gada 12. jūlijs, 07:38

Vīrietis jūtas nelaimīgs attiecībās. 7 pazīmes, kā to saprast

Jauns.lv

Vai esi kādreiz aizdomājusies, vai tavs vīrs jūtas laimīgs laulībā? Tas jānoskaidro, kamēr nav par vēlu. Lūk, 7 bieži sastopamas pazīmes, kuras signalizē, ka dzīvesbiedrs, iespējams, jūtas nelaimīgs jūsu attiecībās.

1. Viņš sāk uzskatīt sevi par neveiksminieku

Nedomā, ka tavi aizrādījumi par dažādām sadzīviskām lietām paliek nemanīti, raksta Huffingtonpost.com. Laulības dzīvē vīlušies vīri bieži sūdzas, ka sievām nepatīk itin nekas, ko viņi dara. “Daudzi vīrieši uzskata, ka nespēj darīt sievu laimīgu,” uzsver laulības un ģimenes terapeits Kurts Smits no Kalifornijas. Viņš iesaka dāmām pacensties pamanīt arī labās un derīgās lietas, kuras vīrs izdara ģimenes dēļ. “Problēma ir tajā, ka vairākums vīru uzskata, ka sievas pamana tikai negatīvo,” saka Smits, “un, ja jau iepriekš zinām, ka mums tāpat neizdosies, mēs vienkārši pārstājam censties.”

2. Viņš ir neapmierināts ikreiz, kad piedāvā iet viņam uz kādu pasākumu

Ballītes un pasākumi ir lielisks veids, kā pavadīt laiku kopā. Taču ir vīri, kuri kā spaidu darbus uztver jebkuru pasākumu – gan kāzas, gan dzimšanas dienas, gan vienkāršu ballīti kopā ar kaimiņiem.

“Daudzi vīri sūdzas, ka ir nelaimīgi, jo dzīvesbiedrenes nemitīgi piespiež viņus kaut kur doties – kaut gan patiesībā negribas absolūti neko,” skaidro psihoterapeite Betsija Rosa no Masačūsetsas, “viņi reizēm vēlas vienkārši atpūsties.”

Ja vīrs lūdz, lai vienkārši liec viņu mierā, tad tā arī dari. Kaut arī vīrieši reizēm vēlas palikt vieni, psihoterapeite aicina enerģiskās un sabiedriskās sievietes būt pacietīgām. “Pēc tam viņi paši vēlēsies pavadīt laiku kopā ar sievu,” apgalvo Rosa.

3. Viņš sūdzas, ka tu viņam nemitīgi pārmet

Psiholoģe Kristīne Deivina atklāj, ka bieži sastopas ar klientiem, kurus kaitina sievas, kuras nemitīgi purpina un kaut ko pārmet. Taču šī situācija nav tik vienkārša, kā varētu šķist.

“Sievietes mēdz pārmest vīriem, ka viņi netur savus solījumus,” saka psiholoģe. “Taču realitāte ir tāda - sievas bieži ar vīriem runā tikai par vienu tēmu: ka vajag kaut ko izdarīt. Viņš apsola, ka izdarīs, un pēc tam aizmirst. Sievietes pēc kāda laika mēģina atgādināt aizmirsto solījumu, bet vīrieši viņu lūgumu uztver kā pārmetumus.

Pamēģini runāt citādi. Saki, ka tev tas ir ļoti svarīgi, un apvaicājies, kad viņš varētu to izdarīt. Iespējams, uzreiz vērts arī mierīgi noskaidrot, vai viņš vispār var paveikt. Ja nē – varbūt to var izdarīt kāds cits?”

4. Viņš bieži aizkavējas darbā.

Protams, tas var liecināt, ka viņš cenšas ģimenes labklājības dēļ, bet ja vīrs regulāri raujas virsstundās līdz vēlai naktij, nedēļas nogalēs un pat atvaļinājuma laikā, iespējams, ka viņš vēlas izvairīties no laika pavadīšanas kopā ar ģimeni.

“Ja vīrs ir ļoti koncentrējies uz darbu, viņš laulībai veltī daudz mazāk laika un enerģijas,” saka Rosa. “Ne viens vien no maniem nelaimīgajiem klientiem arvien vairāk laika pavada strādājot vai nododoties kādai citai nodarbei, kura nav saistīta ar ģimenes dzīvi.”

5. Viņš jūtas, ka tiek sodīts par pagātnes kļūdām

Senas laulības problēmas ir jāatstāj pagātnē. Piemēram, ja vīrs tev ir bijis neuzticīgs, atzina to, lūdza piedošanu un patiešām labojās, un tu viņam piedevi – tad tu nedrīksti viņu par to turpināt sodīt.

“Visi cilvēki kļūdās, taču daži vīrieši jūtas tā, ka viņus joprojām vajā pagātnes kļūdas,” saka Smits, “Un viņi zina – ja nu atkal gadīsies kādreiz kaut ko neizdarīt pa prātam, atkal vajadzēs klausīties pārmetumus par visiem grēkiem, kurus pieļāvuši pirms 10 vai 15 gadiem.”

6. Viņš nesaprot, kāpēc negribi viņam ļaut pavadīt laiku ar draugiem

Ja regulāri strīdaties par iknedēļas tikšanos ar draugiem, vērts apdomāt, kāds ir problēmas patiesais iemesls. Ja tev nav pieņemams tas, ka viņam vajadzīga sava personiskā vide, padomā par to – kāpēc.

“Personiskā telpa attiecībās ir svarīga,” atgādina Deivina. “Un arī laulība ir attiecības. Vajag pavadīt laiku arī atsevišķi vienam no otra. Tas ļauj vairāk sailgoties pēc dzīvesbiedra un uzturēt labākas attiecības.”

7. Viņš izvairās no svarīgām sarunām

Iespējams, tev šķiet, ka tieši strīda karstums ir labākais laiks, kad sākt runāt par visām lietām, kas jau ilgstoši neliek tev miera. Taču tavs vīrs domā citādi. Vīriešiem vajag vairāk laika, lai apdomātu problēmas būtību.

“Par šo tēmu ļoti bieži ir sūdzības,” saka Deivina, “Ja pāris kaut kādā jautājumā nespēj atrast kopsaucēju, sieva šauj ārā visu, kas viņai bijis uz sirds jau gadiem. Vīrieši – gluži otrādi. Viņiem vajag vairāk laika pārdomām.

Labākais risinājums ir dot vīram atkāpšanās ceļu, taču piespiest viņu apsolīt, ka par šo problēmu parunāsiet vēlāk. Tiesa, šim “vēlāk” vajadzētu būt pēc iespējas drīz.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock