Šķiršanās, kuru tu atliec jau gadiem. Tests sievietēm, kurām grūti pieņemt lēmumu
Šo testu ieteicams izlasīt visiem, kuriem liekas, ka problēmas laulībā var atrisināt vienīgi šķiroties.
Attiecības
2016. gada 17. jūlijs, 08:11

Šķiršanās, kuru tu atliec jau gadiem. Tests sievietēm, kurām grūti pieņemt lēmumu

Jauns.lv

Tu atliec šķiršanos atkal un atkal, bet nu ir klāt pēdējais brīdis – diena, kad esi gatava savākt mantas, saģērbt bērnu un lūgt pagaidu mitekli vecāku mājās. Tomēr, pirms aizver laulības mājokļa durvis no ārpuses uz visiem laikiem, izpildi testu! Iesaka psiholoģe Inta Brikmane.

Dari tā:

sadali lapu vertikāli divās daļās. Pirmajā saraksti to, kas tevi tracina tik ļoti, ka tevī rodas pārliecība, ka nav iespējams turpināt kopdzīvi ar šo vīrieti. Ļaujies uzskaitei, un tas nekas, ja saraksts būs garš, neaizmirsti nevienu sīkumu, piemēram, viņš ir nevīžīgs, viņš nomet savas mantas kur pagadās, viņš pie galda atraugājas, viņš reti dāvina ziedus, viņš neatceras manas mammas dzimšanas dienu utt. Šo sarakstu vari turpināt uz vairākām lappusēm, lai tavā rīcībā būtu neapgāžami pierādījumi, kas liecinātu par to, ka esi dzīvojusi necilvēciskos apstākļos kopā ar monstru.

Apraksti savu emocionālo reakciju

Parasti testos iepretim otrās pusītes sliktajām īpašībām piedāvā sastādīt vīra pozitīvo īpašību sarakstu, bet šoreiz dari citādi. Apraksti savu emocionālo reakciju pretī katram vīra pārkāpumam, piemēram, es dusmojos, man jākaunas par viņa uzvedību, es jutos noniecināta, es kliedzu un raudu, viņš nav manis vērts, esmu pelnījusi labāku vīru utt.Tā kā tu sava vīra sliktās īpašības zini no galvas un vari par tām pastāstīt, pat pamodināta nakts vidū, tad saloki papīra lapu vertikāli, noplēs papīra loksnes daļu ar vīra trūkumiem, saplēs un izmet miskastē.

Un tagad tev ir iespēja iepazīties pašai ar sevi – ar savu uzvedību jeb emocionālo reakciju. Tici man, bez pirmā – vīra pārkāpumu saraksta – šis otrais saraksts izskatīsies vienkārši šausmīgs, jo spoguļattēlā būs redzama tava destruktīvā uzvedība. Tagad tev ir iespēja pārdomāt – varbūt vienkārši tu biji tik dusmīga, ka nepamanīji, ka tev ir paveicies ar vīru, ka viņa uzvedība nav nemaz tik briesmīga un nepiedodama, lai šķirtos un atstātu bērnu bez tēva.

Kā sakārtot savu dzīvi?

Vai mainīsies vīrs? Laikam jau ne. Bet, ja pārstāsi negatīvi reaģēt uz vīra pārkāpumiem, ja iemācīsies kontrolēt un mainīt savu emocionālo reakciju uz situācijām ģimenē, kas nepatīk, tava emocionālā pasaule taps līdzsvarotāka. Un tad tava dzīve var pakāpeniski sakārtoties. Izmēģini!


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock