10 padomi skolēniem, kā neizgāzties 1.septembrī
Iegaumē un izpildi desmit vienkāršas lietas, kas tev palīdzēs atgriezties skolā!
2016. gada 12. augusts, 09:41

10 padomi skolēniem, kā neizgāzties 1.septembrī

Jauns.lv

Vienalga, vai tu šogad būsi jauniņais vai atgriezīsies vecajā klases kolektīvā pēc triju mēnešu pārtraukuma, ir svarīgi atkal atstāt labu pirmo iespaidu. Ņem vērā 10 svarīgus padomus, kas tev neļaus izgāzties 1. septembrī!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1.    Smaidi! Tas allaž ir pirmais un svarīgākais noteikums, lai atstātu uz citiem labu iespaidu. Nevienam taču nepatīk īgni un nervozi cilvēki!

2.    Sapucējies! Šajā dienā īpaši svarīgi ierasties skolā sakoptam. Noteikti izmazgā matus, sakop nagus un velc tīras drēbes. 1. septembris var būt visnotaļ satraucošs, tāpēc piedomā, ko vilksi, lai nebūtu jāsarkst par mitriem pleķiem padusēs! Un vēl – iesmaržinies, tikai nepārspīlē, lai tavs aromāts citiem necirstos degunā.

3.    Nekavē! 1. septembrī tas ir ļoti būtiski. Pirmkārt, skolotājiem nepatīk, ja bērni kavē, un, otrkārt, vienaudžiem tas var traucēt un atstāt negatīvu iespaidu.

4.    Neaizmirsti ziedus! Tu taču negribi būt nepieklājīgs, vai ne? Tieši tāpēc atceries par ziediem savai audzinātājai!

5.    Neaprunā citus! Esi jauks un nerunā citiem aiz muguras, jo agrāk vai vēlāk baumu upuris tāpat visu uzzinās, un tad gan nebūs smuki. Turklāt tu taču nevēlies, lai citi aprunā tevi!

6.    Esi atvērts un draudzīgs! Droši pievienojies citu sarunām, iepazīsties ar visiem, kurus satiec pirmo reizi, un neatgrūd nevienu, kas tev tuvojas.

7.    Esi izpalīdzīgs! Varbūt tu šogad neesi jauniņais, taču iespējams, ka kādam citam vajadzīga palīdzība, piemēram, lai atrastu īsto klasi, labierīcības vai ko citu. Savukārt, ja tu esi apmaldījies, nekautrējies kādam vaicāt palīdzību!

8.    Komunicē ar skolotāju! Iesaisties kopējās aktivitātēs, atbildi uz skolotājas uzdotajiem jautājumiem un esi pieklājīgs. Taču uzmanies, lai tas neizskatītos pārspīlēti un citi nepadomātu, ka pielien!

9.    Interesējies par citiem! Protams, tev šī vasara pagājusi tik raibi, ka gribas padalīties savos piedzīvojumos ar citiem, taču tā vietā, lai visu laiku runātu par sevi, painteresējies par pārējiem. Pajautā, kā viņi pavadījuši vasaru vai uz kuriem pulciņiem viņi šogad dosies, un uzklausi viņus.

10.    Nosvini kopā ar citiem! Ja tev ir iespēja un vecāku atļauja, piedalies 1. septembra svinībās kopā ar klasesbiedriem. Tā jūs ātrāk un ciešāk sadraudzēsieties, un jau nākamajā dienā jums būs kas kopējs ko apspriest.

Sīrups.lv / kasjauns.lv / Foto: Evija Trifanova / LETA