Kā sargeņģeli dabūt par savu sabiedroto. Padomi
Cita pasaule
2011. gada 6. augusts, 19:14

Kā sargeņģeli dabūt par savu sabiedroto. Padomi

Jauns.lv

Katrai no mums esot savs sargeņģelis, kas ik brīdi dod zīmes, lai tu neiekultos ķibelēs. Tavs uzdevums – sekot šīm norādēm. Ja līdz šim neesi viņam klausījusi, pamācīsim, kā eņģeli dabūt par sabiedroto.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tilts starp debesīm un zemi

Eņģeļus dēvē par Dieva sūtņiem uz šīs zemes. Angelos no grieķu valodas nozīmē – spārnotie vēstneši. Viņi ir kā tilts starp debesīm un zemi, starpnieki starp Dievu un fizisko pasauli. Eņģeļi nav ierobežoti ne laikā, ne telpā. Viņu uzdevums ir palīdzēt mums pieņemt pareizos lēmumus, novirzīt mūs uz īstā ceļa. Jebkuri pārdzīvojumi, kas mūs piemeklē, ir dzīves mācības, ko saņemam, ja neesam ko pareizi sapratušas. Ja ilgstoši nebūsi ievērojusi zīmes savā ceļā, eņģeļi var sadusmoties – ja reiz esi tik ietiepīga, tad arī izbaudi sekas un nāc beidzot pie prāta.

Pavisam ir 72 sargeņģeļi. Pa vienam tiek piešķirts katram no mums (pēc sava dzimšanas datuma vari noskaidrot, kurš īsti ir tavējais). Lai gan eņģeļu apkārt ir daudz un viņi visi pret mums noskaņoti labvēlīgi, visvairāk tev palīdzēs tieši tavs sargeņģelis. Viņu vari saukt palīgā, lai atrisinātu sarežģītu situāciju, viņam vari lūgt padomu, kad esi krustcelēs un nespēj pieņemt īsto lēmumu. Eņģeļi ar mums sarunājas mūsu pašu intuīcijas valodā. Kad jāpieņem lēmums, pirmā doma vai sajūta, kas pārņem, arī ir īstā, kam jāseko. Taču ko parasti darām? Sākam ar prātu funktierēt, ka labāk rīkosimies citādi un... Pēc laika paklūpam. Ne velti dzīvesgudri cilvēki saka: ja redzi, ka kaut kas neiet – tev gar degunu aiziet autobuss, ceļā sasit kāju un vēl pašsajūta nav īsti laba, nedzenies tālāk par katru cenu.

Vēstule eņģelim

Brīžos, kad tevi kas skumdina, satrauc vai tu nespēj savā dzīvē ko īstenot, raksti sargeņģelim vēstuli. Neizmanto nedz rūtiņu, nedz līniju papīru, jo tas ierobežo tekstu. Raksti uz baltas lapas. Uzrunājot sargeņģeli, nosauc viņu vārdā! Raksti: Dārgo sargeņģeli X, zinu, ka tu esi kopā ar mani, ka tu mani sargā, es tev uzticos, tāpēc izsaku tev savu vēlmi (tālāk konkretizē, ko vēlies). Noteikti norādi datumu un gadu, kad šai vēlmei vajadzētu būt īstenotai, pretējā gadījumā to vari sagaidīt jau neaktuālu. Kad vēstule pabeigta, apakšā paraksti savu vārdu. Liec vēstuli aploksnē ar uzrakstu: „Manam Sargeņģelim.” Kad tas izdarīts, to sadedzini, jo šādā veidā vēstule viņam tiks nosūtīta.

Eņģeļi gaida mūsu uzdevumu, tāpēc nekautrējies lūgt arī ko mazāk nozīmīgu. Piemēram, tev jābrauc ekskursijā, nepieciešamas jaunas kurpes, bet veikalā redzētajām neadekvāti augsta cena. Raksti atkal vēstuli un lūdz sargeņģeli talkā. Raksturo kurpes, kuras esi redzējusi, un klāt mini cenu, par kādu tās būtu gatava pirkt. Vēl, protams, norādi datumu, kurā esi iecerējusi tās iegādāties. Tici vai ne, bet dienā, kad aiziesi uz veikalu, kurpes būs nocenotas.

Vēlēties un aizmirst

Vēlmju vēstuli raksti augošā mēnesī vai pilnmēnesī. Ja vēlies atbrīvoties no netikuma vai nomācošām izjūtām, vēstuli „nosūti” vecā mēnesī.

Protams, vēlmes vari sargeņģelim arī izteikt, tomēr rakstīts vārds ir stiprāks. Kāpēc? Jo rakstot koncentrējamies, kamēr domājot nereti aizvirzāmies vēl uz kādu citu jautājumu.

Ņem vērā, tiklīdz vēstule nosūtīta, par to jācenšas aizmirst. Ja katru dienu iespringusi gaidīsi, ka konkrētajā datumā kaut kam ir jānotiek, tas var nepiepildīties. Būsi taču ievērojusi – ātrāk atnāk tas, pret ko izturies viegli. Savukārt, kad vēlme materializējusies, vienmēr pasaki sargeņģelim – paldies. Ja uztversi viņu kā pašsaprotamu darboni, kam jākalpo tavā labā, nākamreiz tavas  vēlmes viņš piepildīs, taču drīz vien būs jāsecina, ka tas tev nav bijis vajadzīgs.

Arī eņģeļiem patīk pasmieties par nepateicīgiem ļautiņiem.

Ļaunprātīgi eņģeļus izmantot nedrīkst! Negaidi, ka viņi pēc tava lūguma kādam skādi nodarīs. Arī tad, ja smiesies par citu nelaimēm, kļūsi mantkārīga vai, skatoties uz kādu, augstprātīgi noteiksi: „Es gan tā nekad nedarītu!”, zini, eņģeļi tev atsūtīs situāciju, kurā secināsi, ka neesi ne ar ko labāka par aprunāto personu.  

Eņģeļiem padomu vari lūgt arī citādā veidā, iegādājoties speciālas kārtis. Jārīkojas šādi: paņem rokās kārtis un pajautā. Tad kārtis samaisi un kāršu kaudzīti noliec sev priekšā uz galda. Nocel pirmās trīs kārtis un noliec rindiņā. Pirmā kārts apzīmēs tavu jautājumu, otrā atbildēs uz jautājumu, kas tev jādara, un trešā parādīs rezultātu, kas tevi sagaida.

Eņģeļi – dienu aizbildņi

Katrai dienai ir savs eņģelis – aizbildnis, kuram arī vari lūgt palīdzību.

Pirmdienas eņģelis Gabriels

Viņš ir taisnības valdnieks, kurš nes pasaulei mieru, bet cilvēkiem – labas vēstis. Remdina fiziskās un garīgās sāpes. Viņam lūdz atrast jaunas iespējas sevis pilnveidošanai, tikt galā ar šķēršļiem, izkopt sevī sievišķību. Gabriels palīdzēs nodibināt sakarus ar cilvēkiem, kas var palīdzēt mērķa sasniegšanai.

Šajā dienā ieteicams vilkt baltas drēbes un nēsāt sudraba lietas.

Otrdienas eņģelis Samuels

Saistīts ar uguns stihiju, sarkano krāsu. Palīdz pārvarēt depresiju, paaugstina pašvērtību. Pie Samuela vērsies spēka izsīkuma brīžos, kad nomāc raizes un pārpūle. Viņu lūdz par mīlestību, līdzjūtību, piedošanu. Samuels palīdz pārvarēt naidu, rast izeju no bezcerības un aizstāv pret ļaunprātību. Viņam var lūgt spēku īstenot sapņus, atbrīvoties no atkarībām.

Trešdienas eņģelis Rafaels

Saistīts ar gaisa stihiju, zaļganu gaismu. Zināšanu un dziedināšanas eņģelis. Palīdz atbrīvoties no visa, kas grauž garu, dvēseli. Viņu lūdz, lai atbrīvotos no negatīvās enerģijas, kas izraisījusi konkrētu saslimšanu – jāiztēlojas, ka zaļgans starojums piepilda slimo vietu. Rafaels harmonizē attiecības.

Ceturtdienas eņģelis Zadkiels

Šis eņģelis parādās violetā gaismā, pārstāv gudrību, drošības sajūtu. Viņa pārziņā ir spēju atraisīšana, veiksmes, ko uzskata par Dieva dāvanām. Ar tā palīdzību var atbrīvoties no plosošām atmiņām. Viņu lūdz, lai dzīvē ieplūstu prieks. Lai piekļūtu Zadkielam, jāmācās vizualizēt violeto gaismu, jādedz violetas sveces – ja tādu mājās nav, ap baltu sveci aptin violetu dziju vai lentīti.

Piektdienas eņģelis – Anaels

Viņa krāsa ir zaļa. Tas ir miera un mīlestības eņģelis. Palīdz mīlētājiem – ļauj piesaistīt īsto vīrieti, harmonizē seksuālās attiecības. Piektdienas rītā viņu vari lūgt, lai visu dienu būtu mīlestības apstarota. Palīdz piekļūt noklusētai informācijai, atrast nozaudētas lietas.

Sestdienas eņģelis – Kasiels

Vientulības un līdzsvara eņģelis, viņa krāsa ir melnā. Kasiels atbalsta mērenību, pat askētismu. Iemieso stabilitātes jēdzienu, tāpēc viņam var lūgt par nekārtību beigšanos. Saistīts ar liktenīgiem notikumiem, kas ir atbildīgi par labvēlīgu likteņa ievirzi. Ļauj atbrīvoties no negatīvām domām.

Svētdienas eņģelis Mihails

Viņa rokās ir Debesu valstības atslēgas, viņa krāsa ir debeszila. Grēku nožēlošanas un piedošanas eņģelis. Viņš sniedz drosmi, dod spēku cīnīties par mērķi, dāvā izturību. Aizsargā pret garīgiem un fiziskiem apdraudējumiem, avārijām, zādzībām. Palīdz cilvēkiem, kas sirgst ar asinsrites slimībām.

Ieva Konstante, žurnāls „Marta” / Foto: Shutterstock

Konsultēja dziedniece Rasma Mitkeviča