Kritēriji, kas tev ļaus vieglāk izvēlēties ratiņus savam mazulim
Izvēloties ratus, ļoti svarīgi ir ņemt vērā arī segumu pa kuru visbiežāk notiks pastaigas.
Bērni
2016. gada 17. augusts, 19:06

Kritēriji, kas tev ļaus vieglāk izvēlēties ratiņus savam mazulim

Jauns.lv

Mazuļa gaidīšanas laiks ir īpašs. Un viens no iemesliem tam ir arī gatavošanās mazuļa nākšanai pasaulē – sarūpējot visu, kas nepieciešams, lai mazais pasaulē justos labi savos pirmajos dzīves mēnešos un gados. Viens no veidiem, kā mazais iepazīs pasauli, būs to redzot.

Tieši tāpēc pastaigas ir ļoti svarīgas. Un tam nepieciešami labi un kvalitatīvi bērnu rati . Izvēlēties ratiņus gaidāmajam mazulim nav nemaz tik viegls uzdevums, jo piedāvājums ir plašs. Lielāki un mazāki, ar pumpējamiem un pildītiem riteņiem, ar rotējošiem un parastiem, dārgāki un lētāki – saraksts ir garš.

Vispirms topošajai mammai vajadzētu tikt skaidrībā, kādas ir viņas vēlmes un vajadzības. Lai gan liekas, ka nekas sarežģīts tas nav, laikus jāpadomā par visām nepieciešamajām detaļām tā, lai ratiņi būtu patiešām atbilstoši. Ja, piemēram, jaunie vecāki dzīvo daudzstāvu mājā, kādā no augšējiem stāviem, faktoru, kas jāņem vērā, ir daudz. Vai mājai ir lifts? Tad ratiņi jāizvēlas tādi, kas ietilps liftā. Ja lifta nav, tad jāizvēlas ratiņi, kuri būs pietiekami viegli, lai tos varētu nest pa kāpnēm nepārmokot sevi. Vērtējot standarta durvju platumu, jāsaprot, ka ratiņiem jābūt šaurākiem par durvju izmēru. Tāpat, izvēloties ratus, ļoti svarīgi ir ņemt vērā arī segumu pa kuru visbiežāk notiks pastaigas.

Arī riteņi ir viena no svarīgākajām izvēlēm – ja jādodas pastaigās pa mežu, gar jūru vai citām vietām, kur virsma ir nelīdzena, labāk izvēlēties ratiņus ar visiem četriem lielajiem riteņiem. Un tad priekšroka jādod nevis pildītajiem plastmasas riteņiem, bet pumpējamajiem riteņiem, jo tie gādās par papildu amortizāciju, lai mazais ratos nejustu ceļa nelīdzenumus.

Bet, ja pārsvarā paredzēts braukt pa pilsētu, laba izvēle būs ratiņi, kam ir pildītie riteņi un priekšējie grozās. Tad rati būs vieglāk vadāmi – lai pagrieztos, ratu priekšdaļa nebūs jāceļ gaisā. Tiesa, bedrainu ceļu ar tiem būs grūtāk izbraukt.

Pilsētnieki, kuri nedzīvo mājokļu pirmajos stāvos, bieži dod priekšroku pildītajiem plastmasas riteņiem, jo tie ir vieglāki, kas ir svarīgi, ja mājā nav lifta un rati katru dienu jānes augšā un lejā pa kāpnēm. Bet, ja ikdienā ar mazuli dodamies pastaigās pa pilsētu, bet nedēļas nogalē visbiežāk dodamies laukiem, kur ceļi, protams, nav tik līdzeni, riteņu jautājumu var viegli atrisināt piepērkot ratiem klāt otra veida riteņu komplektu.

Ja ir ļoti svarīgi, lai rati būtu vieglāki, pareizi ir pirkt tādus, kuriem rokturis nav pārliekams, jo šis mehānisms ratus padara smagākus. Vislabākā izvēle būs rati, kuriem var nocelt un apgriezt otrādi pašu sēžamo daļu. Arī izvēle starp dažādiem modeļiem, krāsām un dizainu nav vienkārši. Un, lai gan izskats ratiem ir diezgan svarīgs, lielākoties jaunie vecāki tomēr izvēlas tādus ratus, kas ir praktiskāki un ērtāki dažādās situācijās.

Tāpat, izvēloties bērnu ratiņus, vērā jāņem audums, no kāda tie izgatavoti. Svarīgi, lai audums būtu ūdens necaurlaidīgs. Daudziem modeļiem komplektācijā iekļauts speciāls plastikāta pārklājs, ar kuru lietus laikā var nosegt ratiņus pilnībā. Dažiem modeļiem ir arī sintepona polsterējums ratiņu groziem, kas pasargā bērnu no aukstuma.

Un tad vēl dažādie veidi - trīsriteņu bērnu ratiņu galvenais pluss ir tas, ka pārvietojot tos pa sliktiem ceļiem, peļķēm, kāpnēm, var piepacelt aizmugurējos ritenīšus un pārvarēt grūto posmu, izmantojot tikai vienu priekšējo riteni. Atšķirībā no citiem ratiņiem, trīsriteņu ratiņi aprīkoti ar rokas bremzi, kas ļauj kontrolēt ātrumu, kas reizēm var būt ļoti noderīgi. Tomēr, kā jau minēts, šie ratiņi parasti ir pārāk plati, lai ietilptu lifta kabīnēs.

Četrriteņu ratiņi ir tradicionālie - ar kulbu, kas vislabāk piemēroti sliktiem ceļiem, jo tiem ir lieli riteņi. To konstrukcija izveidota tā, ka kulba atrodas diezgan augstu no zemes un ir viegli noliekties pie mazuļa. Tāpat, ratiņu kulba ir noņemama un metāla konstrukcija viegli saliekama, kas atvieglo ratiņu pārvadāšanu ar auto. Tomēr ratiņi visbiežāk ir lieli un sver apmēram 18 kg., tāpēc to nēsāšana pa kāpnēm uz augšu un uz leju ir ļoti apgrūtinoša. Universālie (trīs vienā) ratiņi, ir ļoti viegli un kompakti. To konstrukcija ļauj izmantot tos dažādām vajadzībām - ratiņi ar kulbu, sporta ratiņi un auto sēdeklītis. Universālie ratiņi ir ideāli jaundzimušajam: izmantojot kulbu, bērns ir labi pasargāts no sliktiem laika apstākļiem. Kad bērns paaugas, kulbu var nomainīt ar sporta varianta sēdeklīti. Ja lietojat auto sēdeklīti, tad to ļoti viegli varēs nostiprināt uz šiem ratiņiem.


Reklāmas raksts sadarbībā ar 220.lv / Publicitātes foto

Tēmas