5 tendences skolēnu apģērbā
2016. gada 19. augusts, 14:00

5 tendences skolēnu apģērbā

Jauns.lv

Mūsdienīgs apģērbs, kas izceļ valkātāja personību un atstāj pārliecinošu iespaidu, ir nozīmīgs jebkurā vecumā. Iepērkoties jaunajam mācību gadam, neaizmirstiet saviem skolēniem sagādāt ērtu un kvalitatīvu apģērbu. Un nešaubieties – viņi to novērtēs!

Ērtums

Skolēnu ikdiena nepaiet, tikai sēžot skolas solā vai rātni pildot mājasdarbus, un zināms, ka viņi necietīs apģērbu, kas spiež, grauž vai traucē kustībām. Tādēļ ērts apģērbs ir uz palikšanu.

Arvien lielāku nozīmi gūst sportiska stila apģērbs, ērti džemperīši ar kapucēm, brīvi krekli, uz skolu var doties arī modernās treniņbiksēs. Vērts atgādināt par šo tendenci mazajām dāmām, kas jau kāro augstpapēžu kurpes, – šajā sezonā daudz aktuālāk ir kombinēt košus sporta apavus ar jebkuru apģērbu, arī kleitām. Ja vēlmei pēc papēžiem nespējat vai nevēlaties atteikt, smalkos, trauslos papēdīšus modē ir nomainījušas pamatīgas, biezas zoles.

Atsauces uz 90. gadiem

Ne tikai masīvi apavi, bet arī džinsa triumfs, vidēja garuma svārku atgriešanās un flaneļa krekli liek jautāt – vai esam atpakaļ deviņdesmitajos? Viss nosauktais tiek kombinēts kārtās, radot nevērīgu un mazliet nobružātu izskatu. Brīvība piestāv skolēnu nepieradinātajam, zinātkārajam garam. Varat pārcilāt dārgumus arī savā skapī – varbūt tieši tur meklējams kāds mīksts vilnas džemperītis vēsajiem rudens rītiem, kurš ies pie sirds arī tavam bērnam?

Krāsas

Šajā sezonā mode ir uz vienu roku ar dabu. Rudens krāsas pārliecinoši dominē arī skolēnu garderobē, taču atšķirībā no pieaugušo modes jaunieši var atļauties spilgtākus toņus. Piesātināts sarkanais, tumši oranžā māla krāsa, sarkanvīna un rūsas toņi būs aktuāli gan puišiem, gan meitenēm. Īpaši aktuāli ir saskaņot visu tērpu vienā krāsā, kā arī krāsainas džinsa bikses un koši apavi.

Mugursomas

Laikā, kad arī pieaugušie nekautrēdamies nēsā mugursomas, jautājums par piemērotākā somas veida izvēli skolēniem ir lieks. Mugursomas ne tikai nodrošina kaulu un muskuļu pareizu attīstību un pasargā no asimetriskas stājas, bet arī ir aktuālākais somu veids, kas aiztaupīs jums nepatīkamas diskusijas ar saviem skolēniem. Košas krāsas, metāla spīdums vai spilgtas apdrukas – ļaujiet skolēnam pašam izvēlēties svarīgāko aksesuāru skolas dzīvē, taču pārbaudiet, vai soma ir piemērota ikdienas lietošanai! Tai vajadzētu būt ar stingru muguras daļu, platām, polsterētām lencēm, ne smagākai par 1 kg un pietiekami ietilpīgai, lai tajā ievietotu A4 formāta grāmatas.

Individualitāte

Attīstoties personībai un gaumei, īpaši nozīmīgi ir paust individualitāti arī apģērbā. Ir svarīgi atgādināt, ka modes tendences ir tikai ieteikums, ierosme radošām izpausmēm, nevis likumi, kam nepieciešams stingri sekot, – ja bērns grib tērpties iemīļotākā supervaroņa kostīmā, lai jau! Atrodiet detaļas, kas izceļ skolēna personību, bet atcerieties, ka tikpat būtiski var būt arī iederēties. Ļaujiet kļūdīties, tērpties nesaskaņoti, drosmīgi, raibi, brīvi.

Ieteikumi iepērkoties

Apģērba sagādāšana jaunajai skolas sezonai var būt patīkams un priecīgs notikums, kurā labāk iepazīsiet bērna vēlmes, vajadzības un personību. Lai iepirkšanās nenogurdinātu jūs un bērnu, ir vērts to apvienot ar ikdienas pirkumu veikšanu lielveikalā. Tāpat vērts izmantot iespējas, ko piedāvā mājaslapa prisma.lv, – apskatīt piedāvājumus par īpaši izdevīgām cenām, uzzināt informāciju par precēm un atlasīt tās, ērti izveidojot iepirkumu sarakstu. Lielveikalos Prisma ir īpaši plašs kvalitatīvu, labi zināmu sporta apģērbu klāsts, kas ļaus atrast katram skolēnam piemērotākās preces bez stresa un steigas.

 

Raksts tapis sadarbībā ar Prisma Latvija. Labākie pirkumi skolai veikalos Prisma!

Avoti:

www.weconnectfashion.com, http://www.huffingtonpost.com, http://www.seventeen.com/, http://www.refinery29.com/, http://www.fashionisers.com/, http://www.elle.com/