Vidusskolēni aicināti pieteikties daļējai stipendijai mācībām Japānā
Stipendijai pieteikties var ikviens vidusskolēns, kurš dzimis laikā no 1999.gada 2.aprīļa līdz 2002.gada 1.aprīlim.
2016. gada 6. septembris, 14:29

Vidusskolēni aicināti pieteikties daļējai stipendijai mācībām Japānā

Jauns.lv

Vidusskolēniem ir iespēja pieteikties daļējai stipendijai mācībām Japānā šī mācību gada dienvidu ciklā, vēstī organizācijā "AFS Latvija".

Pieteikties stipendijai iespējams līdz šī gada 12.septembrim, aizpildot pieteikuma anketu "AFS Latvija" mājaslapā.

Stipendija paredzēta īpaši motivētiem un mērķtiecīgiem skolēniem, lai piepildītu sapni par mācībām ārzemēs. Stipendija sniedz iespēju doties apmaiņas gadā uz Japānu, mācīties vietējā valsts skolā un dzīvot vietējā ģimenē. Tā ir iespēja iegūt starpkultūru pieredzi, apgūt valodu, iemācīties dzīvot patstāvīgi.

Daļējās stipendijas apjoms ir 5900 eiro, savukārt kopējā programmas maksa ir 7900 eiro. Stipendija sedz daļu no vairākām izdevumu pozīcijām - dzīvošanu rūpīgi izmeklētā viesģimenē, sagatavošanās materiālus dalībai programmā, sagatavošanos pirms aizbraukšanas, orientācijas nometnes viesvalstī, AFS darbinieku un brīvprātīgo atbalstu viesvalstī, sekundāro medicīnas apdrošināšanu, starptautiskos ceļa izdevumus, ceļa izdevumus no mājas līdz skolai un atpakaļ, ceļa izdevumus, lai apmeklētu obligātos AFS pasākumus viesvalstī un mācību grāmatas obligātajiem mācību priekšmetiem skolā.

Stipendijai pieteikties var ikviens vidusskolēns, kurš dzimis laikā no 1999.gada 2.aprīļa līdz 2002.gada 1.aprīlim. Lai pieteiktos stipendijai, kandidātiem vispirms jāaizpilda pieteikuma anketa, pie komentāriem norādot "Pieteikums AFS Latvija stipendijai uz Japānu". Pēc tam jāaizpilda apmaiņas dalībnieka pieteikuma forma, kas tiek izsūtīta katram dalībniekam pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas mājaslapā. Konkurss notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātiem izvērtēšanai jāiesniedz pieteikumi, savukārt otrajā kārtā kandidāti tiks aicināti uz individuālām pārrunām ar "AFS Latvija" vadību.

BNS/Foto: Zane Bitere/LETA

Tēmas