Jaunais bestsellers mācīs, kā kļūt par "brīvroku mammu" un nepalaist garām dzīvi
Jaunā grāmata aicina piepildīt dzīvi ar jēgu, būt kopā ar saviem mīļajiem, nevis tērēt sevi neskaitāmos bezjēdzīgos pasākumos, virtuālajā rosībā, apsēstībā ar mobilo telefonu un e-pastiem.
2016. gada 14. septembris, 13:55

Jaunais bestsellers mācīs, kā kļūt par "brīvroku mammu" un nepalaist garām dzīvi

Jauns.lv

Steigas gadsimts – tā nepārspīlējot varam raksturot laiku, kurā dzīvojam. Tajā ir tik viegli pazust, aizmirsties un palaist garām vissvarīgākos dzīves brīžus – attiecības ar saviem mīļajiem. Bērniem, vīru, vecākiem. Tieši tāpēc arvien vairāk cilvēku mēģina apstāties, ieklausīties sevī, savos bērnos un tuviniekos. Kā to izdarīt, mācīs jaunā latviešu valodā iznākusi grāmata "Brīvroku mamma", kas ārzemēs jau kļuvusi par bestselleru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kad skolotāja Reičela Meisija Steforda atklāja, ka pārlieku maz laika velta savai ģimenei, bet pārlieku daudz – darbam, ārpusdarba aktivitātēm un modernajiem saziņas līdzekļiem, viņa nolēma mainīt savu dzīvi. Savas atklāsmes un darbības Reičela aprakstīja blogā, iedvesmojot arī citas sievietes. Miljons lasījumu mēnesī – un bloga saturs pārtapa grāmatā ar nosaukumu “Hands Free mama” (“Brīvroku mamma”), kura kļuva par bestselleru. Nule grāmata “Hands Free mamma. Brīvroku mamma” iznākusi arī latviešu valodā.

Lilija Berzinska, grāmatas tulkotāja, saka: “Grāmata par mirkļu tveršanu, prieku un atslēgšanos no virtuālās vides, kura var noderēt ne tikai mammām, bet ikvienam, kurš negrib palaist garām dzīvi. Instagram, Facebook, Pinterest un citos interneta labirintos izrādot sevi, salīdzinot sevi ar citiem, cenšoties panākt citus un baidoties atpalikt no ideāliem un standartiem, mēs iekrītam virtuālajā paralēlajā realitātē, kas mūs atrauj no pašu dzīves, tuviniekiem, draugiem un bērniem, kas pacietīgi gaida mūsu atgriešanos realitātē. Un “Brīvroku mamma” aicina atcerēties par to, ka pašreizējais brīdis ir neatkārtojams un neatliekams; viņa aicina mācīties izdarīt pareizās izvēles – par labu cilvēkiem, kuri ir vissvarīgākie. Viņa aicina piepildīt dzīvi ar jēgu un nozīmi, nevis tērēt sevi, savus spēkus un enerģiju neskaitāmos bezjēdzīgos pasākumos, virtuālajā rosībā, apsēstībā ar mobilo telefonu un e-pastiem.

Rītdiena nemūžam nespēs atkārtot vakardienu, un tieši tāpēc būtisko un svarīgo nedrīkst atlikt, cerot uz kādu nezināmu nākotnes dienu, kad radīsies laiks bērniem, ģimenei, tuviniekiem un draugiem. Šodiena ir dāvana, un šajā dāvanā ir jādalās ar cilvēkiem, nevis kārtējo reizi tā nevērīgi jānotērē selfijos, neapdomīgi sagrābtos pienākumos un centienos sevi apliecināt un kaut ko pierādīt svešiem cilvēkiem vai atbilst iedomātiem ideāliem.

Instagram un putekļi var pagaidīt, bet dzīve negaidīs. Tāpēc jālēkā pa peļķēm, kopā ar bērniem jāskatās multenes un jāvelta uzmanība saviem mīļajiem.”


Karlīna Timofejeva/ Foto: Shutterstock, publicitātes foto