Kas bija vispirms - vāji vīrieši vai pārāk stipras sievietes?
Lai cik smieklīgi tas arī skanētu, lielākā daļa šādu sieviešu nemaz nav spējīgas pieņemt vīriešu atbalstu un rūpes.
Attiecības
2016. gada 18. septembris, 07:10

Kas bija vispirms - vāji vīrieši vai pārāk stipras sievietes?

Jauns.lv

Mūsdienu vīrieši ir kā mazi bērni. Viņi ir vāji, mīksti, neizlēmīgi un neuzticami – šāds viedoklis arvien biežāk izskan interneta forumos un draudzeņu sarunās. Tā ir patiesība vai varbūt sieviešu kolektīvā halucinācija?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Negrasos ne nosodīt, ne aizstāvēt vīriešus. Ja sievietes tā saka, acīmredzot viņām ir taisnība,” portāls balsas.lt citē psiholoģes Viktorijas Gončarovas teikto. Arī pie viņas vēršas klientes ar tādām pašām sūdzībām par stipro dzimumu.

Pretējie poli pievelkas

Kāds pamatojums ir apgalvot, ka vīrieši kļuvuši vājāki? Jo lielākajā daļā jomu viņi joprojām dominē: ieņem augstus amatus valsts pārvaldē, darbojas biznesā un rada sabiedrisko labumu. Taču sievietes bieži vien, runādamas par vīriešiem, šīs lietas piemirst. Viņas novērtē tikai tos stiprā dzimuma pārstāvjus, kas ir viņām līdzās – dzīvesbiedrs, paziņas, draugi, kolēģi.

Pievērsiet uzmanību, ka daļai sieviešu patiešām nemitīgi gadās sastapt vīriešus, kuriem ir tendence sēdēt viņām uz kakla. Savukārt citas daiļā dzimuma pārstāves pievelk stiprus, neatkarīgus vīriešus. Tātad – kāpēc vienām laimējas satikt īstos vīriešus, bet citām ne?

Pretējie poli pievelkas. Neapzināti, it kā nejauši. Šis likums ir spēkā, arī runājot par cilvēku attiecībām, atgādina psiholoģe.

Jo vairāk sievietei ir stiprajam dzimumam raksturīgu īpašību, jo lielāks risks, ka viņai apkārt būs neizlēmīgi, vāji vīrieši. Šādā veidā radīsies savdabīga harmonija, jo arī vīrieša un sievietes attiecībās ir spēkā savienoto trauku princips.

Ne sieva, bet mamma

Mūsdienu sievietes kļūst arvien neatkarīgākas no vīriešiem, atzīst psiholoģe Gončarova. Sievietes cenšas sevī attīstīt īpašības, kas tradicionāli piemīt vīriešiem (spēja kāpt pa karjeras kāpnēm, strādāt vadošā amatā, pelnīt daudz naudas), un viņu pašapziņu spodrina fakts, ja tas izdodas.

Vienlaikus viņas arvien vairāk attālinās no sievišķā pirmsākuma, vārdu sakot – kļūst vīrišķīgākas. Ja līdzās ir šāda sieviete, vīrietim ir ļoti grūti, gandrīz neiespējami, justies kā „stiprajam plecam”.

Pazīmes, kas liecina, ka sievietē dominē vīrišķais pirmsākums:

1)    viņa nenovērtē un kritizē vīrieša sasniegumus un viņa personību

2)    viņai ir viedoklis, ka visi mūsdienu vīrieši nekam neder

3)    viņa konkurē ar vīriešiem un pierāda, ka var iztikt bez viņiem

Lai cik smieklīgi tas arī skanētu, lielākā daļa šādu sieviešu nemaz nav spējīgas pieņemt vīriešu atbalstu un rūpes. Kaut arī viņas nemitīgi skandina, ka gaida vīrieša palīdzību, patiesībā tās ir tikai tukšas runas. Viņas vienkārši nevēlas palikt parādā un būt pateicīgas par sniegto atbalstu.

Ļoti bieži šādas sievietes pievelk vīriešus, kuriem ir tieksme paslēpties viņas azotē un justies pasargātam no „ļaunās pasaules”. Sieviete to pieņem un kļūst par viņa... mammu.


Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock