Bērni
2016. gada 30. septembris, 16:33

Kas nepieciešams mazulim pēc nākšanas pasaulē

Jauns.lv

Bērniņa piedzimšana noteikti ir viens no skaistākajiem dzīves notikumiem ikvienas ģimenes dzīvē. Protams, pirms šī maģiskā brīža ir nepieciešams mazliet iespringt un iegādāties visu nepieciešamo, lai mazulis, ienākot šajā pasaulē, justos gaidīts un aprūpēts. Pirms doties iepirkties, noteikti nepieciešams ņemt vērā vairākas lietas, lai šis iepirkšanās process nesagādātu liekas galvassāpes. Mūsdienās veikali ir pārpildīti ar dažādām bērnu precēm, tāpēc ļoti svarīgi ir neapjukt un izvēlēties tikai tās preces, kuras patiešām būs nepieciešamas.

Kas bērnam nepieciešams?

Protams, vienas no svarīgākajām lietām ir drēbītes. Nepieciešams iegādāties rāpulīti, jaciņu, cepurīti, kā arī segu. Apģērbu biezums ir atkarīgs no tā, kurā gadalaikā bērniņš nāks pasaulē. Nevajadzētu arī pārspīlēt ar drēbīšu iegādi, jo atceries, ka iegādātās drēbītes bērniņam derēs tikai pirmos divus mēnešus. Bērni šajā posmā ļoti strauji attīstās, tāpēc jau pēc laiciņa būs nepieciešams iegādāties lielākas drēbes, lai bērns tajās justos ērti. Tieši tāpēc iegādājies tikai pāris drēbītes nevis piekrāmē pilnu skapi! Viens no nozīmīgākajiem pirkumiem, protams, ir gultiņa vai šūpulītis. Maziem bērniņiem nevajag spilventiņu. Ir nepieciešams matracis, sedziņa un paladziņš. Ja pārvadāsi bērnu automašīnā, tad, protams, būs nepieciešams auto sēdeklītis. Un, protams, neiztikt bez ratiem. Iegādājoties pirmo bērnu ratus, ņem vērā to, lai tie būtu viegli, ērti un viegli kopjami. Gan dizainu, gan arī krāsas vari izvēlēties pēc saviem ieskatiem, bet iegādājies tādus ratus, kuros gan bērnam būs ērti, gan arī tev pašai būtu ērti tos vadīt. Bērnu rati mūsdienās ir ļoti plašā piedāvājuma klāstā, tāpēc ikviens varēs atrast sev piemērotākos! Tāpat vari iegādāties arī dažādas piekarināmās rotaļlietas, ko pielikt pie ratiem, lai bērnam pavērtos interesanta pasaule. Noteikti nevajadzētu aizmirst arī par dažādu higiēnas preču iegādi – autiņbiksītes, vates tamponi, bērnu ziepītes un šampūns – tas viss būs noderīgs.

Padomā arī par sevi

Māmiņām pirms bērniņa nākšanas pasaulē arī nepieciešams iegādāties vairākas lietas. Piemēram, noteikti iegādājies barošanas krūšturi, kā arī krēmu krūšu galu kopšanai bērniņa zīdīšanas laikā. Tāpat noteikti vajadzētu parūpēties par to, ka mājās tiek ierīkots speciāls stūris, kurā māmiņa varētu bērnu zīdīt. Noteikti noderēs ērts šūpuļkrēsls, vai arī dīvāns, kas piekrauts ar daudziem mīkstiem spilveniem, tādā veidā padarot šo procesu daudz patīkamāku.

Pirms iegādāties kādu lietu, noteikti pavaicā sev – vai šī lieta man tiešām būs nepieciešama. Jaunajiem vecākiem ir tendence iegādāties dažādas nevajadzīgas lietas un beigās tikai domāt par to, ka īstenībā varēja iztikt arī bez visām šīm mantu kaudzēm. Bērniņiem pirmajos mēnešos nav nepieciešamas tik daudz mantu, jo vienīgais, ko viņi šajā vecumā dara – ēd un guļ. Pēc vairākiem mēnešiem varēsi sākt domāt par dažādu citu mantu iegādi, tomēr pirmajā brīdī nepieciešams iegādāties tikai pašas nepieciešamākās lietas, kas arī praktiski noderēs. Pati labākā iepirkšanās pieeja, protams, ir saraksta izveidošana. Šāda pieeja vēl nav pievīlusi nevienu vecāku. Izveido sarakstu ar visām nepieciešamajām lietām, vari tās pat sagrupēt pēc nepieciešamības līmeņa, lai varētu izvērtēt, kuras lietas nepieciešams iegādāties uzreiz, un kuras var arī pagaidīt. Piemēram, tev nav nepieciešams iegādāties krēmu pret aukstumu, ja bērniņš dzimst vasaras laikā. Tāpat arī nav nepieciešams iegādāties ziemas drēbes, ja bērniņš dzimst jūnijā. Vajag iegādāties sezonai atbilstošas lietas, it īpaši tāpēc, ka bērniņš ļoti ātri attīstīsies, un lietas, kuras būsi iegādājies no sākuma, pēc 3 mēnešiem jau nebūs derīgas, jo bērns būs no tām izaudzis.

Pirms doties uz dzemdību namu

Došanās uz dzemdību namu ir ļoti atbildīgs process par kuru nepieciešams parūpēties visai ģimenei. Nepieciešams ņemt līdzi gan tās mantas, kas būs nepieciešamas bērniņam, gan arī tās, kas nepieciešamas pašai mammai. Noteikti neaizmirsti maiņas veļu, čības, zeķes, arī barošanas krūšturi. Noteikti vajadzētu paņemt arī higiēnas preces. Padomā arī par to, kā pavadīsi brīvo laiku, tāpēc vari padomāt par kādas grāmatas vai mūzikas ieraksta līdzi ņemšanu. Savukārt priekš mazuļa nepieciešams līdzi paņemt vairākas drēbju kārtas, sedziņu, autiņus. Protams, nevajadzētu arī aiziet galējībās un paņemt pārāk daudz mantu, jo šis tomēr nebūs nedēļu ilgs ceļojums!


Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 220.lv/Publicitātes foto

Tēmas