9 lietas, ko tavs frizieris grib, lai tu noteikti atceries
Frizieris tev var izveidot brīnišķīgu griezumu, bet, atvaino, viņš nevar ierasties tavā vannasistabā katru rītu un ieveidot tev matus, lai tie izskatītos mirdzoši.
2013. gada 3. novembris, 22:32

9 lietas, ko tavs frizieris grib, lai tu noteikti atceries

Jauns.lv

Būt frizierim reizēm ir ļoti grūti. Viņam ir jābūt talantīgam, taktiskam, rūpīgam un jābūt zinošam par jaunākajām modes tendencēm. Viņam jābūt spējīgam izveidot ”valkājamu” mākslu uz tavas galvas, tajā pašā laikā apspriežot jaunākās baumas. Friziera darbs, manuprāt, ir apbrīnojams, un vienmēr, kad eju griezt vai krāsot savus matus, es apdomāju, kā atvieglot viņa darbu, lai es varu doties no salona ar labāko iespējamo rezultātu. Šo paturot prātā, aprunājos ar vairākiem frizieriem un jautāju viņiem: ”Ko tu patiešām gribi, lai tavi klienti zinātu?” Un šeit ir viņu atbildes!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1. Atnes bildes!

”Spilgti atceros, kādu no lekcijām, kad vēl mācījos par frizieri. Mums visiem tika iedots papīrs un zīmulis, un skolotāja mums izskaidroja, kādu frizūru viņa gribētu. Savukārt mums šis apraksts bija jāuzliek uz papīra. Neviens no studentiem nebija uzzīmējis pat ne tuvu, ko skolotāja gribēja. Ko ar to vēlos pateikt? Ja tev ir skaidra ideja, kādu frizūru vēlies, atnes bildi. Tu vari atnest pat vairākas bildes un teikt: ”gribu šādus priekšējos matus” vai ”gribu šādu griezumu”. Ja iespējams, izvēlies bildi ar matiem, kuru tekstūra ir līdzīga tavējai - tad mums ir vieglāk izveidot tieši tādu frizūru, kādu esi iedomājusies.”

2. Neeksistē tāda ”izmazgā un ej” frizūra!

”Vienīgie cilvēki, kas var atļauties šādu frizūru, ir tie, kam patīk, kā izskatās ar fēnu žāvēti mati. Neeksistē tāda frizūra vai griezums, kas izžāvēti izskatīsies perfekti. Katram griezumam vai frizūrai tev ir jāpieliek pūles, lai mati izskatītos sakopti.”

 

3. Iegaumē, kādus produktus mēs izmantojam frizētavā!

”Tu zini, kāpēc tavi mati izskatās tik labi, pametot frizētavu? Jo mēs izmantojam dažādus speciālos matu ieveidošanas līdzekļus. Tu neticēsi, cik daudz cilvēku sūdzas, ka viņi nevar iesākt neko ar saviem matiem, bet, kad jautāju, kādus līdzekļus viņi lieto, seko atbilde: “Nekādus.” Dari mums zināmu, ja tev ir nepieciešama palīdzība matu kopšanas un ieveidošanas līdzekļu izvēlē.”

4. Slavenību mati ir ieveidoti!

“Tie VIENMĒR ir ieveidoti. Neviens matu griezums uz pasaules neliks taviem matiem izskatīties kā Dženiferai Anistonei. Mēs tev varam nogriezt brīnišķīgu griezumu, jā, mēs varam nogriezt tavus priekšējos matus perfekti, bet, atvaino, mēs nevaram ierasties tavā vannasistabā katru rītu un ieveidot tev matus, lai tie izskatītos mirdzoši.”

5. Savu matu krāsu nemaini pārāk bieži!

”Matu krāsu atjaunošana ir pieļaujama katras 6-12 nedēļas. Bet radikāla krāsas maiņa no blondas uz tumšu vai no blondas uz sarkanu būtu jādara vismaz 4-6 mēnešus pēc pēdējās matu krāsošanas reizes. Taviem matiem ir jādod laiks, lai atkoptos. Ja tu gribi mainīt matu krāsu ik pēc 6 nedēļām, tavi mati pastiprināti bojāsies, un būs lielāka iespēja, ka mati tik labi neuzņems krāsu. Atceries, arī taviem matiem ir limits - tiem nav 9 dzīvību!”

6. Nebaidies no ponijiem!

”Daži cilvēki tic, ka viņiem ponijs nepiestāv, bet ponijs piešķir gaumīgu un elegantu izskatu. Tavs frizieris var tev ieteikt labāko ponija tipu tieši tavai sejas formai, jo poniju veidu ir daudz - garu, īsu, taisnu, pakāpenisko. Ponijam vienmēr būs nepieciešama ieveidošana, bet pūles attaisnos līdzekļus.”

7. Ja tavs frizieris saka, ka tava vēlme nodedzinās matus, klausi!

”Mēs neesam slinki un necenšamies strādāt mazāk. Tas nozīmē, ka tavi mati nedzīvi nokarāsies, tie nebūs spīdīgi, un neviens tevi neapskaudīs par to, kas darās uz tavas galvas. Ja tu vienalga gribi procesu turpināt, tad atliec malā naudu, lai iegādātos dziļi atjaunoninošu matu masku, jo ar tiem līdzekļiem, ko tu šobrīd lieto, tev vairs nepietiks.”

8. Nevaino mūs, ja mēs precīzi izpildījām tavas vēlmes!

“Frizieri vēlas, lai viņu klienti jūtas apmierināti un laimīgi. Ja tu mums liec nokrāsot savus blondos matus uz brūniem, nevaino mūs, ja saproti, ka blondie mati izskatījās labāk. Mēs lepojamies ar savu darbu, īpaši, ja mēs precīzi varam izpildīt klienta vēlmes, un ir grūti, ja klients to nenovērtē.”

 

9. Mēs varam likt tev izskatīties skaisti, bet mēs neesam brīnumdari!

“Frizieriem ikdienā jāiztur liels spiediens. Mūsdienās dažādu pārvērtību šovu dēļ, klientu vēlmes ļoti bieži ir augstas. Pārāk augstas. Labs frizieris var tev palīdzēt līdz noteiktam līmenim, bet mēs nekad nevarēsim nostiept tavu sejas ādu, mainīt tavu ādas toni vai likt tev izskatīties par 10 kilogramiem tievākai.

Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock