foto: EPA/LETA
Pārsteidzoši fakti par brazīliešu futbola leģendu Ronaldinju
Ronaldinju meistarība nav apstrīdama un viņš lauzis nevienu vien rekordu.
2018. gada 2. jūlijs, 16:11

Pārsteidzoši fakti par brazīliešu futbola leģendu Ronaldinju

Karlīna Timofejeva

Daži viņu sauc par burvi, kamēr citi viņa neatkārtojamās meistarības un perfektā dribla dēļ dēvē par labāko futbolistu visā pasaules vēsturē. Taču viens ir skaidrs – lai arī šī gada sākumā paziņojis, ka 37 gadu vecumā savu profesionālo karjeru beidzis, leģendārā brazīliešu futbolista Ronaldinju vārds neizdzēšami iezīmējies pie vadošo sportistu zvaigžņotajām debesīm. Vēl kā pusaudzis 1997. gadā viņš spoži sevi pieteica pasaules kausa izcīņā un ātri vien ar savu šarmu un veiklību iemantoja futbola fanu nedalītu uzmanību un mīlestību.

Tulkojumā no portugāļu valodas Ronaldinju nozīmē “mazais Ronaldu”, jo brīdī, kad viņš kļuva populārs, pasaules futbola arēnā sevi spilgti pieteica arī cita brazīliešu zvaigzne – Krištianu Ronaldu. Kanāls 360TV ik vakaru plkst. 20:30 biogrāfisko stāstu sērijā “Futbola zvaigznes” vēl neredzētā gaismā aicina iepazīt pasaules leģendārākos futbolistus – gan Djego Maradonu, Arturo Vidālu, Zlatanu Ibrahimoviču, Lionelu Mesi, Krištianu Ronaldo un citus spīdekļus. Šovakar satiec brazīliešu futbola zvaigzni Ronaldinju, taču līdz tam uzzini dažus pārsteidzošus faktus par “mazo Ronaldu.”

Vienā spēlē guvis pat 23 vārtus

Ronaldinju meistarība nav apstrīdama un viņš lauzis nevienu vien rekordu. Reiz 13 gadu vecumā viņš spēlē, kura noslēdzās ar rezultātu 23:0, guva visus 23 vārtus, tā iemetot savu komandu mediju uzmanības centrā, bet sev bruģējot ceļu uz pasaules mēroga panākumiem. Tiesa, vēlāk, spēlējot jau profesionālā līmenī, viņam šo rekordu neizdevās atkārtot, taču viņa kontā ir neskaitāmi goli un vairāki “”hat-trick”, kas viņa pārstāvētajai komandai ļāvuši gūt sensacionālas uzvaras.

Nike reklāma ar Ronaldinju piedalīšanos kļuvusi par pirmo youtube video, kas spēja savākt miljonu skatījumu

2005. gadā Nike izvēlējās Ronaldinju par sava zīmola reklāmas seju un video, kurā futbola zvaigzne pielaiko jaunus bučus, lai jau nedaudz vēlāk ar tiem iemēģināt “futbola dieva” cienīgus trikus, burtiski “salauza internetu’. Video interneta vietnē Youtube ātri vien savāca vairāk nekā 1 miljonu skatījumus, kļūstot par pirmo video, kurš guvis šādus panākumus.

Dievina dārgus un jaudīgus auto

Liela daļa bagātu sportistu iecienījuši greznas automašīnas, taču Ronaldinju mīlestība pret dārgiem luksus auto ir patiesi neizmērojama. Viņa auto kolekcijā ir Audi Q7, Hummer H2, un vairāk nekā miljons dolāru vērtais Bugatti Veyron, kas tiek uzskatīts par vienu no planētas ātrākajām mašīnām. Futbolista gada ienākumi krietni pārsniedz vidējos, tāpēc nebūs nekāds  brīnums, ja drīz vien kolekciju papildinās vēl jaudīgāki spēkrati.

Komiska pārpratuma dēļ zaudējis sponsorēšanas līgumu sešu ciparu apmērā


Patiešām nepaskaužamā situācijā futbola zvaigzne nonāca pēc kādas preses konferences, pēc kuras medijiem tika izplatīta fotogrāfija, kurā Ronaldinju dzer Pepsi. Viss būtu labi, ja vien populārā futbolista sponsors, ar kuru viņu saistīja līgums vairāk nekā 750 tūkstošu dolāru apmērā, nebūtu sīvākais Pepsi konkurents – Coca - Cola. Lieki piebilst, ka Coc-cola pārstāvjiem par šo situāciju smiekli nenāca un līgums ar futbola zvaigzni tika lauzts.