foto: ©Hulu/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Cīņa par tiesībām un brīvību godalgotajā seriālā “Kalpones stāsts”
“Kalpones stāsts” ir viens no šā gada labākajiem seriāliem.
2017. gada 24. novembris, 15:22

Cīņa par tiesībām un brīvību godalgotajā seriālā “Kalpones stāsts”

Kasjauns.lv

Mārgaretas Atvudas romāns “Kalpones stāsts” (The Handmaid’s Tale) piedzīvojis spožu un pelnītu atdzimšanu TV seriālā, turklāt tajā izcilu sniegumu demonstrē amerikāņu aktrise Elizabete Mosa.

Seriāla “Kalpones stāsts” darbība norisinās nežēlīgā un varmācīgā nākotnes sabiedrībā, kurā dzīves kvalitāti bojā seksuāli transmisīvās slimības un dabas piesārņojums. Varas grožus dzelžaini tur totalitāri noskaņoti kristieši, uzturot militarizētu, fanātisku un hierarhisku režīmu, kurā sievietes tiek brutāli pakļautas. Likums viņām aizliedz strādāt, rīkoties ar naudu un pat lasīt.
Galvenā varone Džūna Osborna, kurai jaunā vara pēc pilsoņu kara piešķīrusi vārdu Ofreda, ir mājkalpotāja augsta ranga amatpersonas un viņa sievas namā, kur spiesta pielāgoties striktiem noteikumiem un nemitīgai uzraudzībai. Džūna vēl atceras laiku, kad viņai bija ģimene, savs vārds un identitāte, taču tagad viss, ko viņa var darīt, lai paliktu dzīva, ir pielāgoties. Viņai spēku dod cerība kādudien atgūt brīvību un atkal būt kopā ar savu meitu.

foto: Rob Latour/Variety/REX/ Vida Press
Seriāla “Kalpones stāsts” vadošā aktrise Elizabete Mosa Emmy balvu pasniegšanas ceremonijā.


Seriālam jau ir pirmie panākumi – šā gada septembrī Emmy balvu pasniegšanas ceremonijā tas saņēma piecas balvas! Galvenajā – Ofredas – lomā iejutusies aktrise Elizabete Mosa. Savulaik aktrisei sekretāres loma TV seriālā “Trakie vīri” atnesa sešas “Emmy” un vienu “Zelta globusa” nomināciju. Par lomu seriālā “Kalpones stāsts” aktrisei jau ir viena “Emmy” balva, un viņai ir visas iespējas iegūt vēl vairāk prestižu nomināciju un apbalvojumu, jo zināms, ka turpina uzņemt seriāla otro sezonu, ko redzēsim nākamgad.
Seriāls Kalpones stāsts Shortcut Films pieejams angļu un latviešu valodā.
Skaties Shortcut savā telefonā, datorā vai planšetdatorā. Tagad pieejama arī Shortcut Box ierīce, kas visu saturu ļauj ērti vērot praktiski jebkurā TV ekrānā. Iespējams izmēģināt 30 dienas bez maksas!

Tēmas