foto: Edijs Pālens/LETA
Ar azartu sagaidām pirmsolimpisko kamaniņbraukšanas sezonu!
Trasē Latvijas kamaniņu sporta divnieks – Juris un Andris Šici.
2017. gada 15. novembris, 10:47

Ar azartu sagaidām pirmsolimpisko kamaniņbraukšanas sezonu!

Kasjauns.lv

Zīmīgā datumā, 18. novembrī, savus sporta svētkus sāks svinēt Latvijas kamaniņu braucēji. Iemeslu svinībām, protams, mūsu sportisti centīsies sagādāt, sacensībām noslēdzoties, taču ir arī citi nozīmīgi fakti, kāpēc sezonu vērts gaidīt.

Lai arī katrā starpsezonā tiek ieguldīts nopietns darbs, šajā vasarā sportistiem motivācija tālu nebija jāmeklē. Jau nākamā gada februārī Dienvidkorejā sākas Ziemas olimpiskās spēles, kur visi labākie sportisti tiksies, lai noskaidrotu pasaulē spēcīgākos braucējus. Savukārt Latvijā janvārī sagaidīsim citu vērienīgu notikumu – Eiropas čempionātu kamaniņās. Tā būs lieliska iespēja iegūt papildu pārliecību par saviem spēkiem mājas trasē Siguldā.


Papildus tam šajā sezonā Latvijas Kamaniņu sporta federācijai ir lieli svētki – 2018. gadā tiks svinēta 50. jubileja. Federācijas prezidents Atis Strenga jau iepriekš izteicies, ka šī sezona būs ļoti nozīmīga – gan no sportiskā, gan organizatoriskā viedokļa. Daudz tiek strādāts ar kamanām, regulējumiem, lai atrastu optimālos risinājumus.

Arī paši sportisti atzīst, ka starpsezonā darbs ir ieguldīts milzīgs un mērķi būs tikai augstākie. Brāļi Šici divniekos, dāmas Elīza Cauce, Ulla Zirne un citi – mums šogad ir gana daudz reālu medaļu pretendentu, par kuriem turēt īkšķus.

foto: Evija Trifanova/LETA
Kamaniņbraucējas Ulla Zirne un Elīza Cauce (no labās) Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Siguldā.


Pasaules kausa sezona 18. novembrī sākas Austrijas trasē Insbrukā. Pulksten 11.25 sacensības sāks mūsu dāmas, bet vēlāk sekos arī divnieku starti. 19. novembrī gaidāmi vīriešu braucienu un komandu stafete. Atbalstīsim savējos gan klātienē, gan tiešraidēs “Best4Sport TV” kanālā lietotnē Shortcut un “Lattelecom” televīzijā.


Skaties Shortcut savā telefonā, datorā vai planšetdatorā. Tagad pieejama arī “Shortcut Box” ierīce, kas visu saturu ļauj ērti vērot praktiski jebkurā TV ekrānā. Iespējams izmēģināt 30 dienas bez maksas!