foto: Vida Press
Kaisle, karaliskas intrigas un cīņa par varu BBC seriālā “Baltā karaliene”
Karaliene Elizabete Vudvila.
2017. gada 29. oktobris, 07:54

Kaisle, karaliskas intrigas un cīņa par varu BBC seriālā “Baltā karaliene”

Kasjauns.lv

Trīs “Zelta globusa” balvām nominētais britu seriāls “Baltā karaliene” balstīts uz tāda paša nosaukuma Filipas Gregorijas romānu, kā galvenā varone ir Anglijas karaliene Elizabete Vudvila.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Desmit sēriju garā seriāla “Baltā karaliene” (The White Queen) notikumu centrā nonāk trīs sievietes. Visas trīs daiļavas ir iesaistītas ilgstošā konfliktā par Anglijas troni, un viņas nekautrējas likt lietā jebkādus līdzekļus, lai panāktu sev vēlamo rezultātu.


Notikumi aizsākas 1464. gadā, kad tauta jau deviņus gadus atrodas kaujas stāvoklī, cīnoties par to, kurš ir likumīgais Anglijas karalis. Kara ierosinātāji nāk no divām dažādām dzimtām. No vienas karotāju puses ir Lenkasteru dzimta, bet no otras – Jorku dzimta.

foto: Vida Press
Seriālā galvenās lomas spēlē aktieri Rebeka Fergusone un Aneirins Bernards.


Seriāls apvieno gan romantisku mīlas stāstu un kaisli, gan nežēlīgu karu un cīņu par varu un Anglijas troni, sagaidāmas arī karaliskas intrigas, alkas un nedaudz vēsturiskas mistikas. “Baltā karaliene” atainos cilvēcīgas vājības – indivīda vēlmes, bailes un piesātināto jūtu pasauli, un tas viss – kvalitatīvā aktieru spēlē un mākslinieciskajā izpildījumā. Shortcut Films seriāls skatāms, ierunāts latviešu un oriģinālajā – angļu – valodā.


Seriāla mīlas kaislībām un cīņai par varu Anglijā seko līdzi Shortcut Films.


Skaties Shortcut savā telefonā, datorā vai planšetdatorā. Tagad pieejama arī Shortcut Box ierīce, kas visu saturu ļauj ērti vērot praktiski jebkurā TV ekrānā. Iespējams izmēģināt 30 dienas bez maksas!