Grupas “Aarzemnieki” bundzinieka Raita Viļumova mīļotā abu kāzas redz vīzijā
2017. gada 7. septembris, 22:20

Grupas “Aarzemnieki” bundzinieka Raita Viļumova mīļotā abu kāzas redz vīzijā

Karlīna Timofejeva

Televīzijas sievietēm “STV Pirmā!” šovs “Pirmā deja” šonedēļ pārsteidza ar īpaši krāšņām kāzu dejām – savā starpā sacentās pirmā deja indiešu ritmos grupas “Aarzemnieki” un ansambļa “Manta” bundzinieka Raita Viļumova un viņa sievas Ievas izpildījumā, kā arī kāzu deja gruzīnu stilā, kuru izdejoja Amirans un Jekaterina.

Interesanti, ka Raita sieviņa abu kāzas redzēja vīzijā kādā no meditācijas seansiem – vēl pirms puisi bija izteicis savu bildinājumu, viņa jau zināja, ka abi lemti viens otram. Tiesa, šovā “Pirmā deja” uzvara šoreiz abiem gāja secen un žūrija par labāko atzina aktīvo gruzīnu deju.

Neparasta deja indiešu stilā

Ēterisko Ievu un bundzinieku Raiti vieno ne tikai mīlestība vienam pret otru, bet arī ezotēriku un indiešu kultūru. Raitis Indiju uzskata par savām otrajām mājām, tāpēc arī kāzas tika rīkotas kā rituāls, kurā apvienotas latviskās un indiešu tradīcijas. Deju pasniedzēja Larisa Podskočaja abiem bija iecerējusi klasisku indiešu deju, un, tikai uzsākot mēģinājumu procesu, abi balodīši saprata, cik austrumnieciskie ritmi patiesībā ir sarežģīti. Tomēr pēc intensīva darba mēģinājumos abiem izdevās dejā rast saikni ar kosmosu, kā arī vienam ar otru un pārsteigt ne tikai kāzu viesus, bet arī žūriju.

Karstasinīgi gruzīnu ritmi Jekaterinas un Amirana izpildījumā

Viņiem pretim stājās Jekaterina un Amirans  - kaislīgi mīlētāji un pasaules apceļotāji. Abi iepazinās kādā ballītē, kad Jekaterina vien uz trim dienām no savas dzīvesvietas – Vācijas - bija atbraukusi uz Latviju. Lai arī Amirans visu savu dzīvi pavadījis Latvijā, par savām otrajām mājām viņš uzskata Gruziju, tāpēc arī kāzas tiks svinētas pēc gruzīnu labākajām tradīcijām. Horeogrāfe Darina Kudlajeva abiem bija iecerējusi juteklisku deju, kurā Amiranam  lielākais izaicinājums bija iemācīties vadīt savu topošo sieviņu, bet Jekaterinai – paļauties uz mīļoto. Abu ugunīgais temperaments lieliski papildināja sarežģītos gruzīnu dejas soļus un atnesa tik kāroto uzvaru. Skaties jaunlaulāto sacensību šovu “Pirmā deja” arī nākamajā ceturtdienā,  plkst. 21:00, televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”