foto: Publicitātes
Mosa un Kidmena pārsteidz baisu notikumu seriālā “Ezera noslēpums: Ķīniete”
Detektīves Robinas Grifinas lomas atveidotāja Elizabete Mosa.
2017. gada 29. augusts, 16:04

Mosa un Kidmena pārsteidz baisu notikumu seriālā “Ezera noslēpums: Ķīniete”

Kasjauns.lv

Nupat otrās sezonas pirmizrādi piedzīvojis BBC seriāls “Ezera noslēpums” – Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvējas, scenāristes un režisores Džeinas Kampiones spēcīgā mistērija.

Jaunās sezonas seriālā “Ezera noslēpums: Ķīniete” drosmīgā detektīve Robina Grifina turpina izmeklēt baisus noziegumus. Tajā atklāsies arī viņas dzīves tumšākie noslēpumi.
Piecus gadus pēc satriecošajiem notikumiem, kas pirmajā sezonā piemeklēja viņas dzimto pilsētu Jaunzēlandē, detektīve Robina Grifina atgriezusies Sidnejā un cenšas veidot dzīvi no jauna. Kad Bondi pludmalē tiek izskalots neatpazīts jaunas aziātes līķis, cerību atrast slepkavu ir maz līdz brīdim, kad Robina atklāj, ka ķīniešu meitene dzīvību nav zaudējusi viena. Turklāt liktenis viņu savedīs aci pret aci ar meitu, ko pirms daudziem gadiem atdeva adopcijai.

foto: Publicitātes
Populārā austrāliešu aktrise Nikola Kidmena atveido Džūliju, kura adoptēja Grifinas meitu.


Mistikas pilnais un aizraujošais stāsts ir režisoru Džeinas Kampiones un Džerarda Lī kopdarbs, kas ir turpinājums 2013. gadā uzņemtajam seriālam ar teju tādu pašu nosaukumu. Jaunajā seriālā cīņā ar netaisnību dosies un noziegumus šķetinās skatītājiem jau no pirmās sezonas pazīstamā mūziķu ģimenē dzimusī aktrise Elizabete Mosa. Dalībai otrajā sezonā viņa piekrita ar vienu prasību – notikumiem jābūt daudz dziļākiem un baisākiem. „Man kā aktrisei šī sezona ir daudz izaicinošāka gan satura, gan emocionālā ziņā,” atklāj galvenās varones atveidotāja. 


Svaigs papildinājums šai sezonai ir aktrises Nikolas Kidmenas dalība. „Viņa bija ļoti jauka. Uz filmēšanu ieradās entuziasma pilna paveikt lielisku darbu,” tā Kidmenu raksturo aktrise Mosa. Kā izrādās, šī nav viņas pirmā sadarbība ar seriāla režisori Džeinu Kampioni. Tieši Kampione bija tā, kas pirms daudziem gadiem pamanīja vēl tobrīd jaunās meitenes Nikolas Kidmenas talantu, kad viņa spēlēja vietējā aktieru trupā. Režisore ieteica Nikolu lomai 1983. gada filmā “Bush Christmas”. Tai sekoja virkne citu lomu, kā arī apbalvojumu. 2001. gadā Kidmena ieguva pirmo “Zelta globusa” balvu par dalību mūziklā “Mulenrūža”, bet 2002. gadā – Oskara statuju kā labākā aktrise filmā “Stundas”. 

foto: James Gourley/REX/ Vida Press
Seriāla režisore Džeina Kampione ir pirmā sieviete, kas saņēmusi prestižo “Zelta palmas zaru” – 1993. gadā par režiju filmai “The Piano”.


Vadošās lomas seriālā atveido arī aktieri Alise Englerte, Gvendolīne Kristija, Deivids Denkiks un citi. Shortcut lietotnē ir pieejamas abas seriāla sezonas gan latviešu, gan oriģinālajā – angļu valodā.


Skaties Shortcut savā telefonā, datorā vai planšetdatorā. Tagad pieejama arī Shortcut Box ierīce, kas visu saturu ļauj ērti vērot praktiski jebkurā TV ekrānā. Iespējams izmēģināt 30 dienas bez maksas.