foto: EPA
Sekojam līdzi Latvijas tenisa princesēm un Ernestam Gulbim Vimbldonā!
Tenisiste Jeļena Ostapenko ar Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas kausu rokās.
2017. gada 4. jūlijs, 17:02

Sekojam līdzi Latvijas tenisa princesēm un Ernestam Gulbim Vimbldonā!

Kasjauns.lv

No 3. līdz 16. jūlijam Latvijas tenisa zvaigznes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova spēlē vecākajā un prestižākajā tenisa turnīrā pasaulē – Vimbldonas čempionātā, kas visplašāk tiks atspoguļots īpašajā Eurosport 2 kanālā – tikai Lattelecom televīzijas un lietotnes Shortcut skatītājiem.

Vimbldonas Grand Slam sacensības šogad būs īpaši aktuālas Latvijai, jo tās pārstāv abas mūsu labākās tenisistes – Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova –, kuras pašlaik atrodas starp TOP 20 spēlētājām pasaulē. Sacensībās paredzējis startēt arī Ernests Gulbis, kam vietu tajās nodrošina tā dēvētais aizsargātais rangs.
Tenisiste Jeļena Ostapenko, kuru draugi sauc par Aļonu, pirms mēneša patīkami pārsteidza pasauli, kļūstot par šā gada Francijas atklātā čempionāta jeb “Roland Garros” vienspēļu turnīra uzvarētāju. Aļona būs sīva pretiniece ikvienai sportistei arī Vimbldonā, jo zālājs ir viņas mīļākais tenisa segums. Pirmo reizi pasaules mērogā Ostapenko sevi skaļi pieteica 2011. gadā, uzvarot prestižajā “Les Petits” turnīrā Francijā, kas uzskatāms par neoficiālo pasaules čempionātu tenisistiem līdz 14 gadu vecumam. Tajā savu ceļu pretī virsotnēm sākuši lielākā daļa no pašreizējās tenisa elites – Rodžers Federers, Rafaels Nadals, Novāks Džokovičs u. c. Aļonas panākumos nozīme ir arī gēniem, un tie Ostapenko ir sportiski. Māte Jeļena pati bijusi tenisiste un tagad ir trenere, tēvs Jevgeņijs spēlējis futbolu – bijis vārtsargs spēcīgajā Ukrainas klubā Zaporožjes “Metallurg”.

foto: AFP
Anastasija Sevastova jau pirmajā turnīra spēlē triumfēja.


Līdzās pasaules tenisa zvaigznēm Vimbldonas turnīrā spēlēs arī 27 gadus vecā Latvijas tenisiste no Liepājas Anastasija Sevastova, kas pavisam nesen kļuva par Maljorkas WTA International sērijas turnīra čempioni, iegūstot jau otro WTA titulu savā karjerā. Brīnumaina ir Sevastovas atgriešanās tenisā, jo 2013. gadā pēc vairākkārtējiem savainojumiem Anastasija no lielā tenisa aizgāja, tomēr 2015. gadā atgriezās, un divu gadu laikā kļuvusi par TOP 20 spēlētāju pasaulē. Turam īkšķus!
HD kvalitātes translācija ar plašāko atspoguļojumu no Vimbldonas čempionāta būs redzama kanālā Eurosport 2, kā īpašā versija būs pieejama tikai Lattelecom klientiem Interaktīvajā TV, Virszemes TV un lietotnē Shortcut!

SPĒĻU GRAFIKS
Pamatturnīrs katru dienu no pulksten 13.30 līdz 23.30.
Dāmām pusfināli – 13. jūlijā.
Vīriešiem pusfināli – 14. jūlijā.
Dāmām fināls – 15. jūlijā pulksten 16.
Vīriešu fināls – 16. jūlijā pulksten 16.