foto: Publicitātes foto
Autosporta karalis Reinis Nitišs gāzēs Lielbritānijā!
Šajā sezonā Latvijas autobraucējs Reinis Nitišs pārstāv rallijkrosa čempionvienību „EKS”.
2017. gada 25. maijs, 07:00

Autosporta karalis Reinis Nitišs gāzēs Lielbritānijā!

Kasjauns.lv

Sekot līdzi Latvijas labākā autobraucēja Reiņa Nitiša sniegumam pasaules rallijkrosa posmā Lielbritānijā varēs TV kanālā „Best4Sport” un lietotnē „Shortcut”. Nenokavē Nitiša cīņu par kopvērtējuma punktiem 28. maijā, sākot no pulksten 15.40.

Autobraucēja Reiņa Nitiša sportiskās dzīves ainiņas

gallery icon
9

„Monster Energy FIA” pasaules rallijkrosa čempionātā aizvadīti jau četri posmi – Spānijā, Portugālē, Vācijā un Beļģijā. Nākamais notiks šajā nedēļas nogalē Lielbritānijas pilsētā Lidenhilā, kur par augstiem panākumiem cīnīsies mūsu braucējs Jānis Baumanis un 21 gadu vecā Latvijas rallijkrosa zvaigzne, jēkabpilietis Reinis Nitišs. Reinim braukšana autosportā ir ielikta jau šūpulī – viņa tēvs Aigars Nitišs ir cieši saistīts ar autosportu un savulaik izcīnījis arī Latvijas čempiona titulu autotrekā.
Autosportista karjeru Reinis sāka sešu (!) gadu vecumā, jau septiņos gados izcīnot 3. vietu Latvijas čempionātā kartingā. 2009. gadā viņš kļuva par Latvijas un Baltijas čempionu kartingā, bet 2013. gadā ieguva FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu priekšpiedziņas „Super1600” ieskaites klasē. Gadu vēlāk, tikai 18 gadu vecumā, Reinis kļuva par līdz šim jaunāko pasaules rallijkrosa posma uzvarētāju un sezonu noslēdza kopvērtējumā trešajā vietā. 2014. gadā viņš saņēma Latvijas Gada balvu sportā kā populārākais sportists līdzjutēju balsojumā un kļuva par „Gada labāko tehnisko sporta veidu sportistu”.
Autobraucējs šajā sezonā pārstāv rallijkrosa čempionvienību „EKS”. Viņa komandas biedri ir soms Tomass Heikinens un 2016. gada čempions, komandas īpašnieks Matiass Ekstrems, kuru Reinis uzskata par unikālu braucēju. Bērnībā Nitiša favorīts autosportā bija F1 pilots Mihaels Šūmahers, kura plakāti rotāja viņa istabas sienas. Arī pats Reinis neslēpj, ka ātra braukšana ir viņa kaislība. Nesen 360TV sarkanā paklāja raidījumā „Kas karsts?” jaunietis atzina, ka lielākais ātrums, ko līdz šim sasniedzis, ir 200 kilometri stundā.

foto: Publicitātes foto
Šajā sezonā Latvijas autobraucējs Reinis Nitišs pārstāv rallijkrosa čempionvienību „EKS”.


Kanāls „Best4Sport” TV pieejams ekskluzīvi „Lattelecom” klientiem – Interaktīvajā TV, Virszemes TV un lietotnē „Shortcut” savā telefonā, datorā vai planšetdatorā, kā arī „Apple TV” un „Android TVTM”.