foto: Vida Press
Supervaronis “Doktors Streindžs” TV ekrānā
Galvenā varoņa Stīvena Streindža lomā iejūtas britu aktieris Benedikts Kamberbačs.
2017. gada 21. marts, 18:44

Supervaronis “Doktors Streindžs” TV ekrānā

Kasjauns.lv

Pagājušā gada nogalē pirmizrādi piedzīvoja komiksu uzņēmuma “Marvel” jaunākā supervaroņu filma “Doktors Streindžs” (Doctor Strange), un no 24. marta tā pieejama arī “Shorcut Premier” skatītājiem.

Filmas “Doktors Streindžs” galvenais varonis Stīvens Streindžs ir iedomīgs un izcils ķirurgs. Viņš iekļūst satiksmes negadījumā, un viņa rokas tiek sakropļotas. Lai tās sadziedētu, Steindžs nolemj doties tālā ceļojumā uz Nepālu. Tur neiroķirurgs negaidīti atklāj sevī mistiskas spējas. Viņš kļūst par saiti, kas vieno divas paralēlās pasaules, un bijušā ķirurga misijas uzdevums nu ir aizsargāt Zemes iedzīvotājus no Ļaunuma visos tā veidolos.


Filmas “Doktors Streindžs” treileris
 

Kritiķi filmai veltījuši pozitīvas atsauksmes, slavinot tās sižetu, vizuālos efektus (par tiem arī filma bija nominēta “Oskara” balvai) un aktieru sniegumu. Kinokritiķi to dēvē par vienu no labākajām komiksu ekranizācijām kopš “Dzelzs vīra 3”. Pēc “Doktora Streindža” pirmizrādes filmas ieņēmumi strauji auga, un jau pirmajā nedēļā ASV tie sasniedza 85 miljonus ASV dolāru, bet šobrīd tās ieņēmumi mērāmi vairāk nekā 232 miljonu ASV dolāru apmērā. Filmas budžets bija 165 miljoni.


Streindža tēls tika radīts tālajā 1963. gadā, pirmo reizi parādoties komiksa “Strange Tale” 110. izdevumā. Doktors Streindžs ātri vien guva diezgan specifisku lasītāju pulku, pateicoties komiksa unikālajam vizuālajam stilam. Streindža tēls bija burvis ar spējām, kuras varēja ierobežot tikai iztēle. Filmā supervaroni Stīvenu Streindžu atveido slavenais britu aktieris Benedikts Kamberbačs. Aktieris par savu varoni sacīja: „Kad biju bērns, es neko nezināju par tādu Doktoru Streindžu. Šī bija ļoti ātra iepazīšanās ar viņu. Kā jau visi komiksu varoņi, arī viņš ir ļoti saistīts ar laikmetu, kurā radies. Streindžs nācis no laikmeta, kad valdīja psihodeliskas vielas,” tā Kamberbačs. Vēl viņš piebilda, ka pēc uzņemšanās šajā filmā pārvērtē dzīves jēgu. „Esot saskarsmē ar nāvi, aptver, cik būtiski ir dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, novērtēt mums doto. Arī šī filma nav tikai viena vienīga izklaide, tai ir vēstījums – dzīvojot dzīvi, saprast, ka arī nāve ir tās sastāvdaļa.”

foto: Vida Press
Pēc iznākšanas kino ekrānos filma guva strauju popularitāti un jau pirmajā nedēļā nopelnīja 85 miljonus ASV dolāru.


Vēl filmā redzēsim aktierus: Reičelu Makadamsu, Benediktu Vongu, Tildu Svintoni, Medu Mikelsenu, Čuitelu Edžioforu un citus.


Filmas “Doktors Streindžs”cena uz divām diennaktīm no iegādes brīža – 3,60 eiro. Skaties “Shortcut Films” (seriāli, filmas, saturs bērniem utt.; abonēšana – 6 EUR/mēn.) un “Shortcut Premiere” (vienas filmas cena – līdz 3,60 eiro) lietotnē “Shortcut” savā telefonā, datorā vai planšetdatorā, kā arī Apple TV un Android TVTM.


Kasjauns.lv/Foto: no publicitātes materiāliem, Vida Press