foto: Jānis Saliņš
Zīmols "Kaltene" prezentē vēsturisko plakātu reprodukciju sēriju
Blogs
2018. gada 16. novembris, 11:12

Zīmols "Kaltene" prezentē vēsturisko plakātu reprodukciju sēriju

Liene Stūraine

Jauns.lv

Apvienojot mīlestību pret vēsturi un izcilu dizainu, zīmols "Kaltene" piedāvā vēsturisko plakātu reprodukcijas, kas rūpīgi un ar mīlestību atlasītas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas arhīviem.

Fotoreportāža no zīmola "Kaltene" vēsturisko plakātu reprodukciju prezentācijas

gallery icon
32

Plakāti formāli dalās divās "kolekcijās" - vēsturiskie plakāti ar vairāk nacionālu un iedvesmojošu tematiku, un reklāmas plakāti, kas ir konkrētu zīmolu vai produktu reklāmas.

foto: Jānis Saliņš
Zīmola autores - Marija Ručevska un Līva Pērkone

Vēsturisko plakātu dizaini no 20. gadsimta 20. un 30. gadiem iekļauj iedvesmojošus aicinājumus un godina zināmākos Latvijas valsts simbolus - karogu, Rīgas siluetu, Lāčplēsi, tautumeitu, Tālavas taurētāju un Dziesmu svētkus. Autoru vidū ir slavenākie tā laika mākslinieki un grafiķi, tostarp Ansis Cīrulis, Rihards Zariņš, Raimonds Šiško un citi. 

Savukārt reklāmas plakātu kolekcija apspēlē idealizētus personāžus no perioda modes, kas slavina mūsdienās aizmirstus vai pat ikdienišķus produktus - cukuru, ziepes, kakao un konfektes.

foto: Vika Anisko

Plakāti drukāti ar digitālo druku un pieejami trīs izmēros: A3, A2 un A1 un, manuprāt, ir lieliska patriotiskas dāvanas ideja, ko ienest pašam savā svētku gaidīšanas sajūtā un dāvināt citiem.