foto: Mark Litvyakov
Ar trīs jauno modes mākslinieču skatēm svinīgi atklāta Rīgas modes nedēļa
Anna Elizabete Fashion
Mode
2018. gada 24. oktobris, 16:28

Ar trīs jauno modes mākslinieču skatēm svinīgi atklāta Rīgas modes nedēļa

Jauns.lv

Ar trīs jaunu modes mākslinieču no trīs dažādām Eiropas valstīm kolekciju prezentācijām Tallinas ielas radošajā kvartālā koncertzālē “Tu Jau Zini Kur!” 23. oktobrī svinīgi atklāta 29. Rīgas modes nedēļa.

Atklāšanas pasākums pulcēja ap 300 viesu un tika veltīts jaunajiem māksliniekiem digitalizācijas laikmetā. Tajā savas kolekcijas izrādīja Anna Elizabete Kasparsone ar zīmolu Anna Elizabete Fashion no Latvijas, Teodora Mitrovska no Maķedonijas un Kristela Kuslapū no Igaunijas.

foto: Mark Litvyakov
Anna Elizabete Fashion

Anna Elizabete Fashion (Latvija)

Zīmola jaunā kolekcija “Flow” (tulk. – straume) savieno sievišķīgu vizuālo tēlu ar laikmetīgu urbānās vides estētiku. Pāreju no ātrās modes (fast fashion) uz lēna dzīvesveida kustību (slow movement) apzīmē kolekcijas atslēgvārds FLOW* [fləʊ].

Vizuālā interpretācija ir kontrasts, kas ir virzībā uz harmonisku balansu – materiālos ,krāsās un tehniskajā apdarē. Kolekcijā iekļauti asimetriski griezumi, savilkumi, tukši laukumi un plūstoši volāni.

Sievišķība un urbānā estētika: "Anna Elizabete Fashion" skate Rīgas modes nedēļā pavasaris/vasara 2019

gallery icon
21

Kristela Kuslapū (Igaunija)

Igaunijas adījumu dizainere Kristel Kuslapuu iedvesmojas no klišejām un ironijas, savus tērpu dizainus raksturojot kā skaļus, nevīžīgus un savādus.

foto: Mark Litvyakov
Kristel Kuslapuu

Flirtējot ar skulpturālām formām, drosmīgām krāsām un unikāliem rakstiem, dizainere ir sevi nodēvējusi par pilnīgu maksimālisti.

foto: Mark Litvyakov
Kristel Kuslapuu

“Manā skatījumā nav nepieciešamības identificēties ar kādu dzimumu, lai justos brīvi. Dzimuma noteikšana apģērbam šķiet kā enerģijas izšķiešana, kuru var izmantot labāk. Redzot mazas meitenītes rozā tērpos un puisīšus zilos man nāk smiekli, taču patiesībā tas manī rada skumjas. Ticiet man, jūs drīkstat valkāt to, kas jums patīk!”

Igaunijas jaunās modes mākslinieces Kristelas Kuslapū tērpu skate Rīgas modes nedēļā pavasaris/vasara 2019

gallery icon
43

Teodora Mitrovska (Maķedonija)

Kolekcijas “We Are Not Machines” (tulk. “Mēs neesam ierīces”) iedvesmas avots ir tekstilrūpniecības darbinieki. Tajā tiek risināts jautājums par lēta darbaspēka izmantošanu trešās pasaules valstīs.

foto: Mark Litvyakov
Teodora Mitrovska

Nostādot iepretim funkcionalitāti un ierobežojumus, rodas jautājums par to, kurā brīdī cilvēka ķermenis kļūst par mašīnu, gan no fiziskā, gan ētiskā aspekta.

foto: Mark Litvyakov
Teodora Mitrovska

Tā kā kolekcija ir konceptuāli orientēta, tā ir pievilcīga jauniem, mūsdienīgiem klientiem, kuriem šķiet tīkams ielas stils ar ekscentrisku pieskārienu.

Maķedonijas zīmola "Teodora Mitrovska" skate Rīgas modes nedēļā pavasaris/vasara 2019

gallery icon
17

Rīgas modes nedēļas pavasaris/vasara 2019 atklāšana: pirmās dienas viesi

gallery icon
93