foto: instagram.com/madaracosmetics
Vasarīgam skaistumam: ko izvēlēties, ja negribas ādu nogurdināt ar biezām krēma kārtām
2018. gada 17. augusts, 15:33

Vasarīgam skaistumam: ko izvēlēties, ja negribas ādu nogurdināt ar biezām krēma kārtām

Una Ulme

Pastaiga

Pastaigas skaistuma redaktore Una Ulme iesaka savus iecienītākos skaistumkopšanas produktus pilsētai un pludmalei, kurus izmēģinājusi un lieto pati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

PILSĒTA

Sejai

Vasara ir laiks, kad nav ne mazākās vēlēšanās seju noslogot ar biezām krēmu kārtām, tāpēc priekšroku dodu daudzfunkcionāliem produktiem. Šobrīd mani favorīti ir Mádara City CC SPF 15 krēms ar hialuronskābi, kas ādu mitrina, piešķir tai vieglu toni, kā arī aizsargā no UV starojuma un vides piesārņojuma.

foto: Publicitātes foto
Mádara CC krēms City CC Anti-Pollution ar SPF 15. € 26,99.

Savukārt Origins Ginzing SPF 40 viegli tonējošais mitrinātājs ar mandarīnu aromātu patīkami atsvaidzina, izlīdzina ādas toni un piešķir veselīgu mirdzumu.

 

foto: Publicitātes foto
Origins tonējošais mitrinātājs GinZing™ SPF 40 Energy Boosting. € 31,49.

Papildu mitrināšanai lietoju vieglo Elemis serumu ar hialuronskābi Hydra Boost.

foto: Publicitātes foto
Elemis mitrinošais serums Hydra Boost. € 65.

Ķermenim 

Ķermeņa kopšanai vasarā izvēlos vieglas tekstūras kosmētiku ar atsvaidzinošu aromātu. Mans jaunākais atklājums – Nature Bisse mitrinošais losjons C+V Vitamin Summer, kas smaržo pēc citrusaugļiem, atvēsina ādu un paildzina iedegumu. Starp citu, lietojams arī uz sejas.

foto: Publicitātes foto
Nature Bisse losjons C+V Vitamin Summer. € 53,93.

Ja diena ir pavisam karsta, uz ķermeņa, pēdām un rokām uzklāju Dr.Hauscka Zīda ķermeņa pūderi, kas absorbē sviedrus un novērš spīdumu. Turklāt to var lietot arī sausā šampūna vietā.

 

foto: Publicitātes foto
Dr.Hauscka Silk Body Powder. € 25,50.

Bet aromātiskam dušas vai pirts rituālam iesaku jaunos Stenders produktus: skrubi un dušas želeju ar uzmundrinošajām piparmētras un citrusaugļu ēteriskajām eļļām.

foto: Publicitātes foto
Stenders atspirdzinošā dušas želeja. € 8,40.

Iedegumam bez saules

Ja vasara jāaizvada pilsētā, pie lieliska iedeguma toņa var tikt, izmantojot jaunākās paaudzes paštonējošo produktu priekšrocības. Mans šābrīža favorīts ir Fake Bake putas ķermenim 5 Minute, kas klājamas ar īpašiem cimdiņiem un sniedz patiešām skaistu, dabiska un ātra iedeguma efektu bez lipīguma sajūtas un specifiska aromāta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Publicitātes foto
Fake Bake paštonējošās putas 5 Minute. € 25.

Tā kā pludmalē seju nesauļoju, regulāri lietoju St. Tropez pašiedeguma eļļu, pēc kuras lietošanas izskatos tā, kā tikko būtu atgriezusies no kūrorta.

foto: Publicitātes foto
St.Tropez sejas eļļa Self Tan Luxe. € 40.

Bet Collistar Face Magic Drops ar E vitamīnu mēdzu pievienot sejas krēmam, kad nepieciešams tūlītējs svaiga iedeguma efekts.  

foto: Publicitātes foto
Collistar paštonējošais koncentrāts sejai Face Magic Drops. € 29,99.

PLUDMALE

Sagatavoties saulei iekšķīgi un ārīgi

Pirms atvaļinājuma, kad plānots vairāk laika pavadīt pludmalē, lietoju uztura bagātinātājus un līdzekļus, kas sagatavo ādu saulei. Esmu iecienījusi Super Diet līdzekli Perle de Bronzage ar C un E vitamīnu un karotinoīdiem, kas aizsargā šūnas no brīvajiem radikāļiem. Latvijā gan tas nav nopērkams, taču atrodams internetā.

foto: Publicitātes foto
Super Diet kapsulas Perle de Bronzage. € 18.

Ķermenim iesaku Thalgo Bronzing Activator, kurš piedalās melanīna sintēzes procesos.

foto: Publicitātes foto
Thalgo losjons Bronzing Activator. € 29.

Aizsargāt šūnas no gaidāmajiem UV staru bojājumiem palīdzēs Biodroga līdzeklis ar ferulskābi un C vitamīnu MD Anti Ox Pre Sun. Šos produktus ieteicams lietot mēnesi pirms atvaļinājuma sezonas sākuma.

foto: Publicitātes foto
Biodroga serums MD Anti Ox Pre Sun. € 64.

Sejai

Jau minēju, ka cenšos sejas ādas saules stariem pakļaut cik vien iespējams maz, jo neapdomīgas sauļošanās dēļ esmu saskārusies ar pigmentācijas problēmu. Tāpēc manā arsenālā ir galvenokārt produkti ar SPF 50+. Jaunākais atklājums – La Roche-Posay krēms Anthelios Ultra, kas piemērots arī tad, ja ir jutīgas acis (mans gadījums), un neizraisa kairinājumu.

foto: Publicitātes foto
La Roche-Posay krēms jutīgai ādai Anthelios Ultra ar SPF 50+. € 18,50.

Filorga izsmidzināmais līdzeklis ar antioksidantiem UV Bronze ir vērtīgs, pateicoties savai pretnovecošanas iedarbībai, tam piemīt arī viegli tonējošs efekts.

foto: Publicitātes foto
Filorga izsmidzināmais saules aizsarglīdzeklis UV Bronze Anti Age SPF 50+. € 39,99.

Savukārt Shiseido aizsarglīdzeklis Expert Sun turpina pasargāt no saules arī saskarē ar ūdeni, novērš šūnu bojājumus, nenosprosto poras un ir noturīgs pret sviedriem.

foto: Publicitātes foto
Shiseido pretnovecošanas saules aizsargkrēms Expert Sun Wet Force 50+ . € 40,49.

Ķermenim un matiem

Ja gadījies ar sauļošanos pāršaut pār strīpu, izcils glābējs ir Eisenberg maska Sublime Tan S.O.S., kas ādu nomierina, atsvaidzina, novērš dedzinošo sajūtu un mitrina. Esmu klājusi pat uz ļoti apdegušas ādas un pārliecinājusies, ka pēc tam tā nelobās.

foto: Publicitātes foto
Eisenberg maska sejai un ķermenim Sublime Tan S.O.S. After Sun. € 39,99.

Lai arī man bijusi iespēja izmēģināt dažādu pludmalei domātu kosmētiku, mans favorīts neskaitāmus gadus bija mūsu pašu Dzintara balzams iedegušai ādai. Diemžēl tas vairs netiek ražots, un tagad kā alternatīvu izvēlos šā paša ražotāja aizsargbalzamu no sērijas Jūrmala, jo tam ir bagātīgs sastāvs.

 

foto: Publicitātes foto
Dzintars ūdensizturīgais saules aizsargbalzams ar SPF 16. € 4,82.

Un visbeidzot – vasarā nevajadzētu aizmirst par matiem, it sevišķi tad, ja nelieto cepuri! Iesaku Schwarzkopf BC Bonacure līnijas Sun Protect produktus, kuri satur aminoskābes un UVA/UVB filtrus, kas matus vienlaikus kopj un aizsargā, lai tie nekļūtu sausi.

foto: Publicitātes foto
Schwarzkopf mirdzuma eļļa BC Bonacure Sun Protect. € 17.