foto: Publicitātes
Dzīve vannas istabā
2018. gada 18. maijs, 16:04

Dzīve vannas istabā

Jauns.lv

Dizaineru radītas vannas istabas.

Pirms 200 gadiem uzņēmums Duravit savu darbību sāka kā keramikas ražotne. Šobrīd Duravit AG ir viens no vadošajiem dizaineru vannas istabu ražotājiem, kurš lielā mērā atbildīgs par to, ka mūsdienās vannas istabu uzskatām par dzīvojamo telpu. Pagājušā gadsimta 80. gados, kad vannas istaba interjera dizaineriem bija vēl īsti neiepazīts lielums, Duravit sadarbībā ar produktu dizaineru Dīteru Zīgeru radīja pilnībā nokomplektētu vannas istabas sēriju Giamo, ko pavadīja sauklis: “Dizains iekaro vannas istabu!” Un tas bija attiecināms ne vien uz katru produktu atsevišķi, bet arīdzan faktu, ka vannas istaba dizainēta kā vienots veselums. Kopš tā laika Duravit sadarbojies ar daudziem starptautiski atzītiem dizaineriem – Filipu Starku, studiju EOOS, Kurtu Merki junioru, Andrēasu Haugu un Tomu Šēnheru no Phoenix Design, Kristianu Verneru, Mateo Tunu un Antonio Rodrigesu. Jaunākās kolekcijas Luv autore ir dāņu dizainere Sesīlija Manza.

foto: Publicitātes
foto: Publicitātes
foto: Publicitātes

Pamatvērtības, kas definē būtību 

Duravit zīmola DNS ietver trīs pamatvērtības: visaugstāko kvalitāti, oriģinālu dizainu un tehnoloģijas, kas strādā komforta labā. 

Bagātā pieredze keramikas apstrādes jomā un tehnoloģiskie jaunatklājumi nodrošinājuši zīmolam nepārtrauktu inovāciju plūsmu, sākot ar materiālu inženieriju un skalošanas tehnoloģijām līdz pat gaismas un skaņas sistēmām. Turklāt visi jauninājumi daudzpusīgi testēti, lai pārliecinātos par to efektivitāti un ilgtspēju. Svarīgi piebilst, ka tehnoloģiju pielietojums nekad nav pašmērķīgs – tehnoloģijas tehnoloģiju dēļ. Tās izmantotas tur, kur ikdienā spēj sniegt praktisku pievienoto vērtību. Turklāt tehnoloģijām vienmēr bijis jāiet rokrokā arī ar pievilcīgu dizainu. Tas lielākoties balstīts arhetipiskās formās, tāpēc vienmēr bijis laikmetam atbilstošs un aktuāls, pat nesekojot jaunākajai modei. Turklāt Duravit dizaina valodā atsevišķie priekšmeti allaž apvienoti kopējā stāstā, veselumā. 

Baltā harmonija

Baltā krāsa ir sinonīms tīrībai, tāpēc vannas istabā tai izrādīts karalisks gods. Telpa, kurā dominē baltais, šķiet gaišāka un plašāka, un tās sakārtotība un skaidrība rada harmonisku iespaidu. Mazliet gan ļauts arī paspēlēties ar matēto un mirdzošo, ar dvieļu un aksesuāru košajiem akcentiem un stikloto virsmu rakstiem un atspīdumiem. 

foto: Publicitātes

Gluži tāpat kā grieķu mitoloģijā minētajai peldošajai salai, arī vannas istabas mēbeļu sērijai Delos, šķiet, nav enkura – tā ir kā peldoša arhitektūra. Izlietne no kolekcijas Vero. 

foto: Publicitātes

Ar balti spīdīgu pārklājumu apdarinātās kolekcijas Cape Cod koka mēbeles ir eleganta alternatīva masīvkoka izstrādājumiem. 

foto: Publicitātes

Brīvstāvošā bezšuvju vanna Luv izgatavota no patentēta minerālu materiāla DuraSolid® A, kas ļauj veidot unikālu formu un piedāvā taustei tīkamu matējumu.  

foto: Publicitātes


Noapaļotie stūri kolekcijas Luv spoguļus dara maigus, turklāt tie ir arī diezgan gudri – aprīkoti ar bezkontaktu vadības paneli, kas kontrolē LED apgaismojumu un tā spilgtuma intensitāti, kā arī apsildi. Iespējamie spoguļa platumi – 500, 1200 un 1600 mm, augstumi – 800 un 1200 mm.

foto: Publicitātes

DuraSquare – ģeometrisks minimālisms. Inovatīvais materiāls DuraCeram® ļauj ražot izlietnes ar ārkārtīgi plānām malām, savukārt pagarinātā metāla konsole kalpo par parocīgu dvieļu turētāju. 

foto: Publicitātes

DuraSquare stikla plaukts pieejams sešās dažādās krāsās, šeit – Cubic Line. 

foto: Publicitātes

Izlietne Luv, kuras dizainu veidojusi Sesīlija Manza, labi sader ar dizaina studijas EOOS radītajām mēbelēm Delos. 

XS izmēra ietilpība

Par mūsdienu tendenci kļuvuši nelieli, praktiski dzīvokļi pilsētvidē. Arī vannas istabas tajos ir ar ierobežotu platību, tādēļ to iekārtojumam jāmeklē gudri un radoši risinājumi. Vizuāli vannas istabu plašāku darīs gaišas krāsas un lielas flīzes, bet reāli – pie sienām stiprināmas mēbeles un santehnika, kā arī funkcijas apvienojoši elementi, kas samazina aizpildīto platību. 

Duravit piedāvā dažādu izmēru izlietnes, tostarp XS. Tām atbilstoša mazākā izlietnes mēbele no XSquare sērijas ir tikai 434 mm plata un 340 mm dziļa, taču mazajā vannas istabā ieviesīs mūsdienīgu un elegantu stilu, gan balstīta uz grīdas, gan stiprināta pie sienas. XSquare mēbeles pieejamas vairāk nekā 28 dažādās krāsās. Šeit kombinācijā ar kompakto DuraSquare izlietnes versiju un Vero Air podu.  


Plašas dizaina iespējas piedāvā jaunā vannas istabas mēbeļu sērija Brioso. Tai raksturīgie rokturi un mēbeļu kājas nokomplektējami septiņās no 15 fasādes krāsām. Izlietņu skapīši, augstie skapji un spoguļskapji pieejami dažādos izmēros un pat vismazākajā vannas istabā nodrošinās pietiekami daudz vietas uzglabāšanai. Izlietnes mēbeles kombinējamas ar piecu dažādu sēriju izlietnēm (šeit – ME by Starck).

Gudra ģeometrija mazām telpām. Vero Air sērijas 380 x 250 mm lielā taisnstūra izlietne ar jaucējkrānu sānā ir mazo vannas istabu veiksmes stāsts. Tā ideāli kombinējama ar L-Cube izlietnes skapīti. 


Pārsteidzoši plašais DuraStyle klasisko produktu klāsts tagad papildināts ar īpaši šauru izlietni (360 x 220 mm), jo tās jaucējkrāns novietots sānā.

foto: Publicitātes

Dušas nodalījuma sienas OpenSpace B, kas pēc lietošanas pielokāmas vannas istabas sienām, palīdzēs paplašināt pārvietošanās telpu. Dušas zonu var aprīkot ar plauktiņu un sēdeklīti, bet pēc lietošanas dušas sienas to visu apslēps, padarot telpu viengabalainu un ievērojami plašāku, jo īpaši tad, ja šajās sienās izmantots spoguļstikls. 


Stonetto dušas paliktņu klāsts – līdz šim baltā, smilšu vai antracīta krāsā – papildināts ar betona toni. Kopā ar OpenSpace un OpenSpace B dušas sienām tie veido elegantu dušas telpu. 

Vanna un duša kā viens objekts ir Duravit un EOOS dizaineru ražīgās sadarbības rezultāts. Tas ļauj ietaupīt vietu, nodrošinot daudzpusīgas ērtības. Dušas versijā izveidota ērta iekāpšana, bet, šo eju, aizverot ar vannas sienā iestrādātām stikla durtiņām, iegūstama noslēgta vanna. Dušu norobežojošā stikla siena var būt gan caurspīdīga, gan ar spoguļa apdari vienā pusē, kas ir vēl viens nelielai telpai piemērots risinājums, jo vizuāli padara to plašāku.

Viegli saglabājama tīrība

Atsvaidzinošs, tīrs un patīkams – šie ir atslēgas vārdi, kas raksturo Duravit tualetes aprīkojumu. Izcilu dizainu te papildina ērti tehnoloģiskie risinājumi, kas ne vien nodrošina mūsdienu prasībām atbilstošu higiēnu, bet atvieglo arī ikdienas uzkopšanu. 

foto: Publicitātes

Viens no aktuālākajiem produktiem ir tualetes poda un bidē funkcijas apvienojošais gudrais pods ar mazgāšanas funkciju. Sadarbībā ar Filipu Starku radītais SensoWash® Starck e pods ar mazgāšanas funkciju aprīkots ar nomaināmu dušas galviņu, energotaupības režīmu un citām papildu funkcijām, piemēram, nakts apgaismojumu. Bet patiesībā nevajag pat īpašu podu, pietiek ar SensoWash® vāku un sēdvirsmu, kurā iemontētas visas mazgāšanas funkcijas. Vāks aprīkots ar lēnās aizvēršanās mehānismu, turklāt to ērti var noņemt, atvieglojot tīrīšanu. Tālvadības pults, kas regulē visas funkcijas, izveidota tik ērta un vienkārša, lai to varētu lietot intuitīvi, bez garām instrukcijām. 

foto: Publicitātes

Jaunajos bezapmaļu (Rimless®) podos skalošanas process ir optimizēts, jo nav vairs  grūti sasniedzamo vietu, kur krāties netīrumiem – visas virsmas ir atklātas. Tas ļauj higiēniski un efektīvi izskalot visu iekšējo virsmu, turklāt ar ekonomisku ūdens daudzumu. 

foto: Publicitātes

Duravit dizaina klasika – Darling New kolekcija – papildināta ar tualetes podu un bidē, kas stiprināmi pie sienas. Tie pieejami ar antibakteriālo HygieneGlaze2.0  pārklājumu, kas nogalina 99,9% baktēriju, gādājot par efektīvu un ilgstošu aizsardzību. 

foto: Publicitātes

Bezapmaļu (Rimless®) tehnoloģija ir efektīva arī taisnstūra formas podiem. Kolekcija Vero Air.

Par iegādes/informācijas vietām: www.duravit.com ; www.komforts.net ;  www.sonel.lv ;  www.reaton.lv ;  www.sanistal.lv

Reklāmraksts sadarbībā ar Duravit AG.