foto: Publicitātes foto
Latvijas Dizaina gada balvas 2018 ietvaros notiks diskusija "Dizains savieno"
Dzīvesstils
2018. gada 10. aprīlis, 13:33

Latvijas Dizaina gada balvas 2018 ietvaros notiks diskusija "Dizains savieno"

Jauns.lv

12.aprīlī plkst. 12:00 Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja Konferenču zālē norisināsies publiskā diskusija “Dizains savieno”, kurā Latvijas Dizaina gada balvas 2018 žūrijas pārstāvji dalīsies savās zināšanās un pieredzē par sabiedrības iesaistīšanu dizaina inovāciju procesa pilnveidē. Diskusijas dalībnieki – dizaina jomas eksperti no Latvijas un ārzemēm vērsīs auditorijas uzmanību starpnozaru mijiedarbībai un attīstīs sarunu par kvalitatīva dizaina nepieciešamību.

Diskusijā ar lekcijām uzstāsies ilggadējais zīmola “G–Star RAW” radošais direktors un dizainers, stratēģiju dizaina un interjera dizaina eksperts Pīters Kūls (Pieter Kool), pasaulē vadošās muzeju ekspozīcijas dizaina aģentūras “Ralph Appelbaum Associates” (RAA) Berlīnes biroja direktors, izstāžu dizaina un muzeju plānošanas eksperts Timotijs V. Ventimiglija (Timothy W. Ventimiglia), “Accenture Latvia” Digitālo pakalpojumu dizaina nodaļas vadītājs Kaspars Auzarējs-Auzers, kā arī starptautisku atzinību guvušais, Amsterdamā dzīvojošais produktu dizainers no Latvijas Germans Ermičs.

Diskusijā arī piedalīsies Latvijas Dizaina gada balvas 2018 žūrijas dalībnieki - arhitekte, žurnāliste, LNB Izstāžu centra vadītāja Ieva Zībārte, zīmola "Madara Cosmetics" līdzdibinātāja, Latvijā pazīstamu zīmolu identitātes autore, grafikas dizainere, un pasniedzēja Liene Drāzniece, mākslas teorētiķis un kurators Kaspars Vanags.

foto: Publicitātes foto

Diskusijas mērķis ir aicināt dalībniekus pētīt vietējo kopienu dzīves paradumus un iespējamo dizaina risinājumu daudzveidību. Diskusiju moderē: Jānis Gailītis (Mag. MDes.) - Latvijas Mākslas akadēmijas lektors un Mākslas zinātnes doktorantūras students.

Diskusija tiek veidota Latvijas Dizaina gada balvas sadarbības ietvaros ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Pieteikšanās lekcijai: bez maksas, aizpildot anketu https://ej.uz/ts6x

Latvijas Dizaina gada balvas 2018 ieguvēji tiks noskaidroti 12. aprīļa vakarā apbalvošanas ceremonijā mākslas centrā “Zuzeum”.