foto: Facebook
Rīgā diskutēs par nākotnes tendencēm dizainā
Diskusijas laikā tiks atklāta arī "Latvijas Dizaina gada balvas 2018" ceremonijas norises vieta. Pagājušajā gadā Latvijas Dizaina gada balva tika pasniegta pirmoreiz, un godpilnajā 3. vietā ierindojās bērnu balansa ritenītis "Brum Brum" (attēlā).
Dzīvesstils
2018. gada 25. februāris, 14:21

Rīgā diskutēs par nākotnes tendencēm dizainā

LETA

Rīgā nākamnedēļ diskutēs par to, kā noteikt un plašākā kultūrvēsturiskā un sociālpolitiskā kontekstā izprast nākotnes tendences dizainā un, kā radīt jaunus un oriģinālus produktus un pakalpojumus, aģentūru informēja diskusijas organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Diskusijā piedalīsies "Latvijas Dizaina gada balva 2017" žūrijas pārstāve, arhitekte un Oslo Vesterdāles Mākslas, komunikāciju un tehnoloģiju augstskolas profesore Vēsma Kontere, interjera dizaina galerijas "Trentini" dibinātājs Mareks Nemme, arhitekte, žurnāliste un izstāžu kuratore, Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāžu centra vadītāja Ieva Zībārte un mākslas kurators un teorētiķis, labdarības fonda "ABLV Charitable Foundation" mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags, kā arī dizaina biroja "H2E" radošais direktors, Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas vadītājs un "Latvijas Dizaina gada balvas" organizators Holgers Elers. Diskusiju vadīs žurnāliste Agnese Kleina.

Kontere norādīja, ka pasākumā plānots runāt par dizainu kā kompleksu fenomenu kultūras, psiholoģiskā, komerciālā un sociālpolitiskā kontekstā. "Īpaši svarīgi ir mēģināt paredzēt, kā izveidojusies politiskā situācija Latvijā varētu ietekmēt turpmāko valsts dizaina attīstību. Un kā dizains varētu reaģēt uz problēmām, kas būs jārisina vietējā un starptautiskā mērogā. Diskusija pievērsusies dizainam kā sociālās aktivitātes formai," viņa teica.
Diskusijas laikā tiks atklāta arī "Latvijas Dizaina gada balvas 2018" ceremonijas norises vieta.

Diskusija "Neseko tendencēm. Radi tās!" notiks 1.martā, plkst.17 kopstrādes telpā "Teikums", Gustava Zemgala Gatvē 78, Rīgā.

"Latvijas Dizaina gada balva" ir ikgadējs, nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labākos sniegumus un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību.

Šogad "Latvijas Dizaina gada balva" norisinās otro gadu un tās galvenais vēstījums ir "dizains savieno", tādējādi vēršot uzmanību starpnozaru mijiedarbībai dizainā. "Latvijas Dizaina gada balvai 2018" iesniegtos darbus izvērtēs industrijas profesionāļu komanda, bet balvas finālistu paziņošana un apbalvošana plānota 12.aprīlī.

Pagājušajā gadā pirmajai Latvijas Dizaina gada balvai tika iesniegti 147 dizaina darbi. Pirmo vietu ieguva datu vizualizācijas rīks “Infogram", otro – izstādes stendu dizains "Civilizācijas nospiedumi", savukārt trešajā vietā ierindojās bērnu balansa ritenītis "Brum Brum". 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās