foto: Miks Užāns
Rīgas modīgākajās ballītēs viņu nevar nepamanīt. Iepazīsties: ekstravagantais Rojs Rodžers Linkevičs
Cilvēki
2018. gada 27. februāris, 07:01

Rīgas modīgākajās ballītēs viņu nevar nepamanīt. Iepazīsties: ekstravagantais Rojs Rodžers Linkevičs

Jana Babičeva

Pastaiga

Grupas Triānas parks solistes Agneses ekstravaganto asistentu Roju Rodžeru Linkeviču (19) modes ballītēs nevar nepamanīt.

Tāds viņš ir – drosmīgs un intriģējošs. Citi saka – savādnieks. Rojs nekad nav spējis rast konkrētas atbildes uz jautājumiem “kas es esmu”, “ar ko nodarbojos” u. tml., jo viņam patīk un viņu interesē ārkārtīgi daudzas lietas, turklāt tās bieži mainās. Rojā mītot haotiska mākslinieka dvēsele, kurā pārsvarā valda nemiers, vēlme kaut kur skriet, pēc kaut kā tiekties.

No malas varētu likties, ka puisim trūkst stabilitātes, noteiktības vai pastāvīguma, bet tā ir Roja brīvība – nebūt piesietam pie viena hobija, darba vai interesēm un vienmēr atrast aktuālāko noteiktajā dzīves posmā.

foto: Miks Užāns

Mode šā jaunieša dzīvē spēlē lielu lomu, bet visiem trendiem sekot īsti nesanākot, jo to spēj tikai retais. “Apģērbam pievēršu uzmanību tikai tad, kad to, manuprāt, vajag. Ikdienā ģērbjos, daudz nedomājot: bikses ir bikses, jaka ir jaka, un viss – ārā pa durvīm.”

Viens no iemīļotākajiem Roja modes namiem ir Moschino. Patīkot tā rotaļīgums. Viņa stils ir pat pašam neparedzams, nekonkrēts, vienmēr mainīgs. “Laikam esmu kļuvis par to cilvēku, par kuru jautā: “Diez, ko viņš šoreiz būs uzvilcis?” Tāds nebija mans mērķis, zvēru!”

Iedvesmu Rojs gūst no mūzikas, un liela daļa garderobes ir apģērbu komplekti, kas radušies, dziesmu iedvesmoti.

“Apģērbam, kas ir mugurā, jāatbilst dziesmai, kas skan galvā.” Gana likumsakarīgi, ka Roja bērnības un šābrīža elks ir Lēdija Gaga. “Viņai ir kas vairāk, ne tikai traki tērpi un parūkas.” 2014. gadā Amsterdamas koncerta laikā Rojam sanācis Lēdijai Gagai iedot paša veidoto puķu/gliemežvāku kroni, kuru viņa arī uzlika galvā, lai izpildītu noslēguma dziesmu. “Tas bija pasakains mirklis!”

foto: Miks Užāns

Apkārtējo viedoklis Roju interesē vienmēr. “Jūtu, ka atspoguļoju citu cilvēku sajūtas un viņi atspoguļo manas. Cilvēku kontakts ir savstarpējs atspulgs, kur neko nevar noslēpt.” Roja stiprā puse ir neapzināti atrast cilvēka iekšienē to personību, kas grib izlauzties ārā. Ir bijuši gadījumi, kad cilvēki viņa klātbūtnē pārvēršas, tā teikt, no neglītā pīlēna par gulbi, protams, ja vien paši to vēlas.

Savus nākotnes plānus Rojs patur noslēpumā – lai pēc tam būtu pārsteigums.

foto: Miks Užāns

Roja Rodžera Linkeviča 5 zelta likumi

1. Būt drosmīgam! Apzināti iestatīt sevi uz izgāšanos, vilkt to, kas nepatīk, darīt to, kas liekas nekomfortabli. Daudz esmu iemācījies caur apzinātām kļūdām. Protams, jābūt uzmanīgam, lai ar to netiek ietekmēti citi cilvēki. Ceļš uz izaugsmi ir vientuļš.

2. Runāt ar sevi! Nepārtraukti domāt un analizēt sevi, savu būtību, savu mērķi šeit vai kādā situācijā. Daudz ko sev nepasakām, daudz kas tiek noliegts, apklusināts. Runā!

3. Cienīt savu ģimeni! Izzināt vietu, no kurienes nāc, lai pēc tam zini, kur atgriezties.

4. Praktizēt atklātumu! Agneses Kleinas krekls ar uzrakstu “can i be naked with you?” daudz pasaka. Vai es spēju būt neaizsargāts, viegli ievainojams?

5. Izklaidēties! Nekas nav nopietns, nekas principā neeksistē. Smiekli, ballītes, neapdomība – šeit un tagad!