foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva
Viesnīca pasta ēkā Minhenē, pusdienu oāze Briselē un kafejnīca mēbeļu noliktavā Vīnē: vietas, kuras jāredz pasaulē
25hours Hotels Royal Bavarian atrodas bijušajā, 1869. gadā celtajā Karaliskā pasta un telegrāfa ēkā, kuras interjers asprātīgi apspēlē slavenākās Bavārijas vēstures epizodes.
Dzīvesstils
2018. gada 19. februāris, 07:20

Viesnīca pasta ēkā Minhenē, pusdienu oāze Briselē un kafejnīca mēbeļu noliktavā Vīnē: vietas, kuras jāredz pasaulē

Una Meistere

Pastaiga

Vietas, ko vērts pamanīt pasaulē, iesaka Una Meistere un portāls anothertravelguide.lv.

Viesnīca pasta ēkā Minhenē

Demokrātiskais un dzīvespriecīgi humorpilnais dizaina viesnīcu tīkls 25hours Hotels nupat atvēris jaunu atvasi Minhenē. 25hours Hotels Royal Bavarian atrodas bijušajā, 1869. gadā celtajā Karaliskā pasta un telegrāfa ēkā, kuras interjers asprātīgi apspēlē slavenākās Bavārijas vēstures epizodes.

Viesnīcas 165 numuriem ir piecas dažādas kategorijas – no Apkalpotāju gala un Karaliskajām istabām līdz Gulbju un Pāvu apartamentiem.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Līdzās Vidusjūras virtuves restorānam NENI tajā rodama arī burgeru ēstuve Burger de Ville un grāmatu kiosks, kas tapis sadarbībā ar Minhenes koncepta grāmatnīcu Lost Weekend.

Bahnhofpl. 1
25hours-hotels.com

Viesnīca Pasta ēkā Minhenē

gallery icon
4

Deivida Čiperfīlda kantīne Berlīnē

“Iesaki kādu slepeno adresi!” Kaut instagrama, feisbuka un Tripadvisor laikmetā šis jautājums izklausās pēc kārtīga old school, tas ir biežākais, ko ik pa laikam mums nākas dzirdēt. Un šarmantākais ir fakts, ka šādas vietas joprojām ir! Kaut, protams, to kļūst aizvien mazāk un mazāk.

Taču stārhitekta Deivida Čiperfīlda kantīne Berlīnē tāda ir pilnīgi noteikti, nezinot šo vietu nemaz neatradīsiet. Tā atrodas Mitē, pagalmā starp Auguststrasse un Linienstrasse, un autentiski tikusi iecerēta (turklāt šim nolūkam arī kalpo) kā Čiperfīlda biroja ēstuve. Taču, tā kā par virtuvi še rūpējas vietējo gardēžu iecienīts restorāns Lokal (kas atrodas turpat ap stūri), Kantīnes slava šajā apriņķī izplatījusies no mutes mutē un brokastu/pusdienu laikā še sastapsiet gan pazīstamus Berlīnes galeristus, gan citus radošus pilsoņus. Var gadīties, ka nāksies mirkli pagaidīt rindā, bet tas noteikti būs tā vērts. Ēdienkarte ir neliela – tikai trīs dažādi pamatēdieni un pāris salātu, taču viss ir fantastiski garšīgi, krietni, godīgi un cenu ziņā draudzīgi. Turklāt, domubiedru klubiņa inteliģenti draudzīgajā atmosfērā.

Joachimstrasse 11

Naktsmītne ar papagaiļiem un puķu veikalu Amsterdamā

Amsterdama ir slavena ne tikai ar vienu no blīvākajām mazo un neparasto muzeju koncentrācijām Eiropā, bet arī ar rakstura ziņā ne mazāk kolorītām naktsmītnēm. Jaunais 274 numuru Hotel Kimpton De Witt ir šīs kolekcijas cienīgs papildinājums. Viesnīca apdzīvo trīs vēsturiskas kanāla mājas Pils kvartālā un ir populārā Sanfrancisko tīkla Kimpton Group debija Eiropā.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Kā vēsturiska atsauce interjerā ik pa mirklim manāmi zilās krāsas akcenti, kuru iedvesmas avots ir leģendārā, Nīderlandes pilsētas Delftas apkaimē tapusī keramika. Delftas porcelāna vēsture iesniedzas jau 17. gadsimtā, kad turīgākās vietējo ģimenes sacentās, kuras īpašumā ir lielāka slavenā zilā toņa rakstiem rotāto trauku kolekcija. Savukārt Vondelparkā mītošie zaļie papagaiļi De Witt iemājojuši Pols Potten porcelāna figūriņu un Atelier Areti lampu veidolā. Viesnīcai ir arī jumta terase, savs puķu veikaliņš un šarmants, zaļojošs iekšpagalma dārzs.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Nieuwezijds Voorburgwal 5
kimptonhotel.com

Kafejnīca Karaliskajā mēbeļu noliktavā Vīnē

Vai zinājāt, ka Karaliskajā mēbeļu kolekcijā – muzejā, kas sākotnēji kalpojis par Karalisko mēbeļu noliktavu, bet šobrīd glabā vienu no lielākajām mēbeļu kolekcijām pasaulē, – rodama arī viena no šābrīža Vīnes iecienītākajām kafejnīcu adresēm? Cafe Depot ir īsts gastronomijas un mēbeļu dizaina šovrūms. Stila ziņā lakonisks, arī tā ēdienkartē iemiesotas klasiskas Eiropas virtuves pamatvērtības laikmetīgā izpildījumā, bet šarmantā iekšpagalma terase gada siltākajās dienās pārtop veldzējošā urbānā oāzē.

Andreasgasse7
 restaurant.depot.at

Šarmanta pusdienu oāze Briselē

Oficina ir mazs, šarmants organiskās virtuves restorāns Briseles stila epicentrā, rue Dansaert apkaimē. Sajūtu ziņā tas drīzāk atgādina ģimenes viesistabu, ne klasisku ēstuvi un iemieso aktuālo laikmetīgās gastronomijas scēnas tendenci meklēt jaunus garšu salikumus no sezonāliem, dabiski audzētiem produktiem. Zaļi, bet ne tikai veģetāri. Un pilnīgi noteikti inovatīvi un eksperimentāli.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Taču pats galvenais – maksimāli demokrātiskā atmosfērā, kas vienlaikus nozīmē gan pietiekami draudzīgas cenas, gan hipsterīgi stilīgu, mazliet robustu, bet detaļās pārdomātu interjeru un sātīgas porcijas. Par ēdienkarti kalpo siena, kas pārvērsta tāfelē, un pusdienlaikā – kā jau piedien kārtīgām vietējo vietām – te sastapsiet ne vienu vien rue Dansaert rajona mazo veikaliņu un galeriju īpašnieku.

Rue d’Alost 16
oficina-brussels.be