foto: Shutterstock
3 soļi ādas mitruma atjaunošanai
Sākot ādas atjaunošanas kursu, vispirms vērts apmeklēt kosmetologu un veikt atbilstošu pīlingu.
2017. gada 3. novembris, 12:17

3 soļi ādas mitruma atjaunošanai

Una Ulme

Pastaiga

Zeltainais vasaras iedegums vairs nav manāms, toties par sevi liek manīt saules ietekmes sekas. Šis ir īstais laiks palīdzēt ādai atjaunot zaudēto mitrumu un elastību!

1. Pīlings

Mēs lieliski zinām, ka saules starojums paātrina novecošanas procesus, tomēr vēlme iegūt veselīgu iedegumu ņem virsroku. Kamēr esam jaunas un ādas aizsardzības mehānismi darbojas ar pilnu jaudu, sekas neizjūtam. Tomēr ar gadiem ādas sastāvs mainās, aizsargbarjera vairs nav tik spēcīga, tāpēc arī kaitējums lielāks. Sākot ādas atjaunošanas kursu, vispirms vērts apmeklēt kosmetologu un veikt atbilstošu pīlingu.

Pretējā gadījumā nav vērts investēt kvalitatīvā kosmētikā, jo tā gluži vienkārši netiks cauri atmirušo ādas šūnu raga kārtai. Īpaši būtiski tas ir pēc vasaras sezonas, kad, dabiski aizsargājoties no saules, ādas virskārta kļūst biezāka un raupjāka. Par ādas tipam un problēmai piemērotāko veidu parūpēsies speciālists, taču labāk izvēlēties mazāk agresīvu risinājumu, lai neizjauktu ādas pH līdzsvaru. Piemēram, sejas attīrīšanu ar augļskābēm, enzīmu pīlingu, ēterisko eļļu arompīlingu vai ultraskaņu. Visas pīlinga procedūras ne vien attīrīs ādu, bet arī paātrinās šūnu atjaunošanās procesus un palīdzēs atjaunot mitruma balansu ādā.

2. Krēmi

Ja pēc vasaras sezonas izmaiņas sejas ādā nejūti, ikdienas ādas kopšanas paradumus mainīt nav nepieciešams. Taču, ja āda ir pelēka, atslābusi, vērojama lobīšanās, ir velkoša sajūta, noteikti jārīkojas. Šādi simptomi norāda uz dehidrētu ādu, kurai bojāta virskārta un trūkst lipīdu, kas pasargā to no mitruma zuduma. Šādā gadījumā jālieto īpaša, mitrinoša kosmētika, kuras pamatuzdevums ir kompensēt mitruma deficītu un noturēt nepieciešamo ūdens balansu visos ādas slāņos. Laba mitrinošā līdzekļa sastāvā vajadzētu būt augstvērtīgām, dabiskām augu eļļām, antioksidantiem bagātiem augu ekstraktiem, aminoskābēm, minerālvielām, hialuronskābei. Noteikti rekomendējami ir jaunākās paaudzes līdzekļi ar peptīdiem, kas spēj iekļūt dziļākos ādas slāņos un novērst tur radušos bojājumus, tādā veidā veicinot šūnu atjaunošanās procesus.

3. Injekcijas

Lai cik efektīvs būtu kosmētiskais līdzeklis, tas tik un tā nespēj nokļūt tik dziļi ādā kā injicētais. Turklāt injekciju metode ļauj konkrēto preparātu nogādāt tieši tur, kur tas nepieciešams Arī paši dūrieni, radot mikroskopiskus ādas bojājumus, veicina atjaunošanās procesus. Populārākā injekciju sastāvdaļa ir hialuronskābe, kas, nonākot dziļākos dermas slāņos, piesaista ūdeni un piepilda starpšūnu telpu, labvēlīgi ietekmējot arī kolagēna un elastīna sintēzi. Atkarībā no konkrētās problēmas, speciālists var papildināt hialuronskābes injekcijas ar aktīvajām vielām un vitamīniem. Tas, kas jāatceras attiecībā uz injekcijām, – ar tām nevajadzētu pārspīlēt. Ieteicamais intervāls starp šāda veida procedūrām ir aptuveni pusgads. Pārāk bieža aizraušanās ar hialuronskābes injekcijām var izraisīt tūsku, bet regulāra vitamīnu kokteiļu ievadīšana signalizē kapilāriem, ka tie var atpūsties. Tādējādi dabīgie barošanas procesi kļūst lēnāki un ādas stāvoklis pasliktinās.

Efektīvi līdzekļi ādas mitrināšanai

Algotherm emulsija Re-Source. Emulsijas sastāvā iekļautie aļģu ekstrakti un vieglā gēla konsistence atmodina ādu, atjauno mitruma līdzsvaru un stiprina. Likvidē sausuma sajūtu, aizsargā no ārējās vides kaitīgās ietekmes.  € 26,42.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Elemis atjaunojošais nakts krēms-eļļa Peptide 4. Peptīdi un augu eļļas ādu gan mitrina, gan aizsargā. Atjauno ādas mitruma līdzsvaru, ļauj tai atgūt veselīgu un svaigu izskatu.  € 70.

Nourish ✅ Restore ✅ Replenish ✅

A post shared by ELEMIS (@elemis) on

Shiseido izteikti mitrinošais krēms WASO. Vieglā gēlveida tekstūra ātri iesūcas ādā, vienā acumirklī mīkstinot un mitrinot ādu. To var uzklāt atkārtoti arī dienas laikā virs grima. Āda atgūst komfortu, ir pabarota un svaiga.  € 49.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva
HyperFocal: 0

Sisleya acu un lūpu kontūru krēms L’Integral.  Rauga un sojas proteīnu komplekss apvienojumā ar augu ekstraktiem palīdz mitrināt un atjaunot jutīgo ādu ap acīm un lūpām.  € 165.

ESPA mitrinošā nakts maska Overnight Hydration Therapy. Sastāvā iekļauts īpašais augu ekstraktu un ēterisko eļļu maisījums Tri-Active, kas palīdz atjaunot ādas dabīgo mitruma līmeni un elastību. Bagātīga krēmveida tekstūra.  € 60.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Mesoestetic intensīvi mitrinošais krēms ar aminoskābēm Hydra-Vital Factor K. Nodrošina optimālu ādas raga slāņa mitrināšanu, hidrolipīdu slāņa atjaunošanu. Pasargā no brīvajiem radikāļiem un uzlabo ādas elastību.  € 57.95

Institut Esthederm hialuronskābes maska. Produktā kombinēti trīs hialuronskābes molekulu veidi, kas intensīvi mitrina un samazina sausas ādas velkošo sajūtu. Tūlītēja SOS palīdzība dehidrētai ādai. € 39

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Guinot mitrinošais dienas un nakts krēms-fluīds. Intensīvi un dziļi mitrina, aizsargā ādu no turpmākas izžūšanas, veidojot uz tās aizsargbarjeru. Ātri iesūcas, piešķir ādai matējuma efektu.  € 59.

A post shared by 정새롬 (@saerom_dalkomm) on