Ovulācijas noteikšana mājas apstākļos kopā ar "Maria Baby" testiem
Esi vesels
2017. gada 20. marts, 07:00

Ovulācijas noteikšana mājas apstākļos kopā ar "Maria Baby" testiem

Jauns.lv

No bērna plānošanas līdz mazuļa piedzimšanai – kopā ar Maria! Uz jautājumiem atbild ginekoloģe Dr. I. Vasaraudze.

1. Kāda metode ovulācijas noteikšanai mājas apstākļos ir precīzākā? 

Ovulācijas testu var uzskatīt par mūsdienīgāko auglīgo dienu jeb ovulācijas noteikšanas metodi. Tests ir specifisks - tas ļoti precīzi nosaka LH hormona līmeni, kas raksturīgs ovulācijai. Tests ir viegli izpildāms - tam nepieciešams neliels urīna daudzums, to var veikt jebkurā diennakts laikā, tas ir diskrēts un ērti lietojams mājas apstākļos. 

2. Kad ir iespējams konstatēt ovulāciju?

Parasti testeru iepakojumā ir pamācība ar kuru dienu būtu jāsāk testa veikšana. Tā mainās atkarība no cikla garuma - garam ciklam (30 - 35 dienas) testēšana jāsāk vēlāk, normālam 28 dienu ciklam testēšana parasti jāsāk 11 cikla dienā (no mēnešreižu sākuma). Ja pirmais tests ir pozitīvs, nākošajā dienā jāveic nākošais, lai precizētu ovulācijas dienu. Parasti pirmajā reizē tests ir „viegli pozitīvs” – vāji rozā, bet turpinot veikt testu nākošajā dienā, tas kļūst spilgtāks. Testēšana jāturpina tik ilgi, līdz abas svītriņas - gan testa, gan kontroles ir vienlīdz intensīvi krāsotas. Lai pārliecinātos, ka ovulācija ir notikusi, tests jāveic vēl arī nākošajā dienā pēc ovulācijas - tam atkal jākļūst blāvākam.

3. Cik testi ir  jāizmanto, lai noteiktu ovulāciju? 

Parasti nepieciešams veikt vairākus (3 - 6) ovulācijas testus viena cikla laikā, lai pārliecinātos, ka hormona līmenis mainās. 

4. Ar ko atšķiras testi ovulācijas noteikšanai?

Dažādiem ražotājiem ir dažāda veida ovulācijas testi, bet darbības princips visiem ir vienāds, atšķiras tikai testeru skaits iepakojumā un testeru forma. Tie var būt strīpas, plāksnītes vai pildspalvas veidā. Ērts ir „Maria Baby Strip” iepakojums, jo ir iespēja iegadāties nepieciešamo testeru skaitu pa vienam, kā arī „Maria Before Baby” komplekts plāksnītes veidā (vieglāk saprotams rezultāts, bet nedaudz dārgāks). 

5.Vai ovulācijas testus drīkst izmantot kontracepcijai?

Ovulācijas testi nav paredzēti kontracepcijai.

« Maria  Baby »  ovulācijas testi dod saprotamu, viegli nolasāmu rezultātu, kas parāda, vai tuvākajā laikā gaidāma ovulācija.

Ovulācijas testa « Maria Baby » darbība balstās uz luteinizējošā hormona (LH) koncentrācijas palielināšanos urīnā. Neliels LH daudzums cilvēka urīnā ir vienmēr, tomēr 24 - 36 stundas pirms ovulācijas (olšūnas izkļūšanas no olnīcas) šī hormona daudzums strauji palielinās. Lai plānotu grūtniecību, jums ir nepieciešams zināt tieši šīs dienas. Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet instrukciju.

Maria Before Baby N3

 –3 testi iepakojumā (midstream)

.  

Maria Baby Strip N1

 –1 tests iepakojumā (strip)

Reklāmas raksts sadarbībā ar "

Marialine.lv " / Publicitātes foto