foto: Ieva Salmane
Asins vēža mocītajai žurnālistei Artai Lācei ceturtdien veikta cilmes šūnu transplantācija
Arta Lāce ar savu jaunāko dēlu Viesturu.
Dzīvības loterija
2018. gada 15. novembris, 18:22

Asins vēža mocītajai žurnālistei Artai Lācei ceturtdien veikta cilmes šūnu transplantācija

Jauns.lv

LNT žurnālistei Artai Lācei Lietuvā ceturtdien veikta cilmes šūnu transplantācija, liecina ieraksts Artas draugu grupā sociālajā tīklā "Facebook".

Pati Arta, saprotams, šobrīd nav spējīga ziņot par to, kā process noritējis, taču tāpēc feisbukā ir grupa "Artas Lāces rūķīši". Tajā pēdējais ieraksts vēsta, ka Arta pēc manipulācijas jūtas bez spēka, taču viss ritējis labi un vairāk "pozitivajā pusē". Lāces draudzene Vita Gaisma vēsta, ka "ir ielaistas divas devas jauno šūnu (kas esot daudz), trešā vēl ir rezervē. Spēku maz, miegi nāk, pagaidām pastaigāt var, bet zināms, ka grūtākais vēl priekšā. Bet Arta ir cīnītāja un par paguršanu nav vispār runas. Ir blakām vīrs, vēlāk nomainīs mamma". Tas, vai asins pārliešana būs bijusi veiksmīga un Arta nostāsies uz izveseļošanās ceļa, būs zināms tuvāko divu līdz četru nedēļu laikā.

Portāls Jauns.lv jau vēstīja, ka bijusī LNT žurnāliste jau teju četrus gadus cīnās ar leikēmiju jeb asins vēzi tā vissmagākajā formā. Lietuvā viņai veikta Latvijas apmaksāta cilmes šūnu transplantācija. Donors bijis kāds 40 gadu vecs vīrietis no Vācijas, ar kuru Lācei ir ideāla asins saderība. Artas Lāces draugi, paziņas un portāls Jauns.lv lūdza ziedojumus viņas atveseļošanas periodam pēc tam, kad sieviete pārbrauks no Lietuvas, lai turpinātu ārstēšanos mājās Rīgā. Nedēļas laikā cilvēku atsaucība bija milzīga, Artas kontā šobrīd ir apmēram 24 000 eiro, un viņa saka lielu paldies visiem par palīdzību.