foto: No ģimenes arhīva.
Smagi slimā Vitālija meita vēršas pie sabiedrības ar izmisīgu lūgumu: steidzami vajadzīga nauda vēža operācijai
49 gadus vecais Vitālijs ar savu meitu Alesiju.
Dzīvības loterija
2018. gada 9. novembris, 18:05

Smagi slimā Vitālija meita vēršas pie sabiedrības ar izmisīgu lūgumu: steidzami vajadzīga nauda vēža operācijai

Jauns.lv

"Man vienai nekas nesanāk, viss jau vairākas nedēļas stāv uz vietas," portālam Jauns.lv pirms nepilna mēneša vēstīja Alesija Saharova - meitene, kas vāc ziedojumus, lai glābtu dzīvību savam tēvam, 49 gadus vecajam Vitālijam. Nu ģimene atkal vērsusies pie sabiedrības ar palīgā saucienu - pēc pusgada ilga ārstniecības kursa vīrieša stāvoklis ir uzlabojis, taču nu vajadzīgi iespaidīgi līdzekļi operācijai, lai audzēju varētu likvidēt pilnībā.

Par ko ir stāsts - 

Vitālijam šis gads bija atnesis traģisku ziņu par ļaundabīgu aknu audzēju. Audzējs bija ļoti liels, to operēt nevarēja, tādēļ Latvijas ārsti viņam nozīmēja paliatīvu terapiju, kas uztur viņa stāvokli, bet neārstē pašu slimību. 

Vitālija vecākā meita Alesija, nespēdama samierināties ar notiekošo, uzņēmās darīt visu iespējamo, lai glābu savu tēti. Ar līdzcilvēku palīdzību viņa noorganizēja, ka Vitālijs šajā pavasarī varēja doties uz klīniku Izraēlā.

Tas bija riskanti, jo Vitālija stāvoklis bija ļoti smags un prognozes sliktas. Assuta klīnikā tika veikti papildus izmeklējumi, precizēta diagnoze un nozīmētas zāles "Nexavar", lai audzēju samazinātu un to būtu iespējams operēt. Šīs zāles par piemērotām atzina arī Latvijas ārstu konsīlijs, kā rezultātā Vitālijs tās varēja saņemt Latvijā ar daļēju valsts līdzfinansējumu un līdzcilvēku atbalstu.

Pēc pusgadu ilgā ārstniecības kursa panākts ievērojams uzlabojums – audzēja apmērs ir ievērojami samazinājies  un Vitālija pašsajūta ir uzlabojusies. Arī audzēja apmēri ievērojami samazinājušies. Taču ģimene atkal lūdz līdzcilvēku palīdzību, lai veiktu operāciju audzēja likvidēšanai!

Izraēlas klīnikas ārsti vīrietim ir nozīmējuši stereotaktiskās radioķirurģijas operāciju, kas jāveic pēc iespējas ātrāk. Operācija un piecu nedēļu uzturēšanās klīnikā izmaksā 54 818 eiro, papildus 1709.08 eiro nepieciešami divu devu "Nexavar" iegādei, kā arī 673.93 eiro ceļa izdevumiem.

2440.99 eiro ir atlikumā no iepriekš saziedotajiem un neizlietotajiem līdzekļiem, tādēļ kopā nepieciešamā summa ir 54 760.02 eiro.

Šādi līdzekļi Vitālija ģimenei nav, tādēļ viņi lūdz līdzcilvēku palīdzību! 

Ja tev ir iespēja palīdzēt Vitālija ģimenei, ziedot vari šeit.