foto: Facebook.com
Ar vēzi slimā Sanita Zute drīz varēs atgriezties Latvijā; ziedojumu joprojām nepietiek - māte publicē palīgā saucienu
2018. gada 16. oktobris, 14:41

Ar vēzi slimā Sanita Zute drīz varēs atgriezties Latvijā; ziedojumu joprojām nepietiek - māte publicē palīgā saucienu

Jauns.lv

Pēc pirmā ķīmijterapijas kursa Vācijas Integratīvās medicīnas klīnikā ar dzemdes kakla vēzi slimā modele Sanita Zute jūtoties labāk, informē Sanitas māte Judīte. Ģimene gaida, kad jaunās sievietes organisms būs atguvies un uzņēmis atpakaļ zaudēto svaru, lai varētu veikt otro ķīmijterapiju. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sanitas māte raksta, ka meitai ir kļuvis labāk, viņa pamazām uzņemot atpakaļ svaru un pārtiku pēc katras ēdienreizes vairs neizvemj. Integratīvās klīnikas dakteris Hercogs paudis, ka ģimene pēc otrās ķīmijterapijas varēšot doties atpakaļ uz Latviju, Judīte gan uzsver - “spoža nākotne nebūs. Vismaz pagaidām”, jo Latvijas dzīvoklī neesot iespējas pārvietoties ratiņkrēslā, kas Sanitai pagaidām ir nepieciešams. 

Lai veiktu pilnu paredzēto ārstniecības kursu Vācijas klīnikā ģimenei vēl pietrūkst 14 402 eiro. Meitenes māte palīgā saucienu publicējusi “Facebook” izveidotā atbalsta grupā Sanitai Zutei. 

Jau vairākkārt ziņots, ka Ziedot.lv piekritis Judītes un Sanitas lūgumam sākt jaunu naudas vākšanas akciju. Ziedot trūkstošo summu viņai var šeit: palīdzība Sanitai Zutei. 

Jau vēstījām, ka Sanita ārstējas Vācijas Integratīvās medicīnas onkoloģiskajā klīnikā pie dr. Hercoga, kas piedāvā saudzējošu, organisma pašatveseļošanās spēkus stiprinošu terapiju kopā ar ķīmijterapiju.

Ārstēšanās rezultātā Sanita vairs necieš stiprās sāpes, kas liedza naktīs gulēt, viņai ir svara pieaugums, kas  liecina, ka jaunā sieviete atgūst spēkus turpmākai cīņai ar smago slimību. Sanitai veikta asinspārliešana, 18 hipertermijas procedūras un citas manipulāciijas, viņa veiksmīgi pārcietusi pirmo ķīmijterpijas procedūru. 26 dienu ārstniecība izmaksājusi 19 000 eiro, par tiem Sanitai veikti izmeklējumi un medicīniskas manipulācijas arī citā klīnikā.