foto: LETA
"Biju vājprātā nobijusies un sabiedēta" - Kristīnei Virsnītei pamatīgu izbīli sagādā mikroinsults
"Ja esi pārstrādājies, pārmocījies, lūdzu, apstājies, kamēr ir iespēja," saka Kristīne.
Esi vesels
2018. gada 9. oktobris, 06:30

"Biju vājprātā nobijusies un sabiedēta" - Kristīnei Virsnītei pamatīgu izbīli sagādā mikroinsults

Žurnāls "Kas Jauns"

TV raidījuma "Māmiņu klubs" vadītāja Kristīne Virsnīte, kas ir iedvesmas avots daudzām jaunajām mammām, pēc nokļūšanas slimnīcā turpmāk apņēmusies krasi mainīt savu dzīvesveidu un attieksmi pret dzīvi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", rosinot citas sievietes apstāties un sargāt savu veselību, divu bērnu mamma Kristīne Virsnīte nesen sociālajā tīklā "Instagram" nākusi klajā ar šokējošu paziņojumu: „Pēdējās trīs dienās esmu piedzīvojusi lielākās bailes savā dzīvē, trīs dienas Stradiņos mani ir apstādinājušas un atvērušas pavisam jaunu ceļu pie sevis – cieņu un novērtēšanu. Trīs dienas bailēs par ārprātīgu diagnozi, pēc kuras cilvēks kļūst par dārzeni... Es šo pieredzi nekad neaizmirsīšu. Mūs var nogalināt arī tas, kas mums patīk, ja mēs nesakām, ka nespējam slodzi izturēt.”

Skaistā Kristīne Virsnīte

gallery icon
24

Atzīstot, ka jau iepriekš pārcietusi izdegšanu, bet laikus nemainītu paradumu dēļ nu iedzīvojusies vēl baisākās veselības problēmās, Kristīne drošina savas sekotājas ieklausīties sevī, pirms ir noticis kas neatgriezenisks.

„Tas ir absolūti OK – nevarēt izturēt. Mums ir savas robežas, kurām neviens nedrīkst kāpt pāri, pirmām kārtām mēs paši. Ja tu šo lasi un saproti, ka esi pārstrādājies, pārmocījies kādā no savām lomām, lūdzu, apstājies, kamēr ir iespēja. Saki, ka nevari un tev ir nepieciešama atpūta, un ne no kā nebaidies. Nebaidieties darīt to, kas patīk, nebaidieties sevi redzēt skaistus, nebaidieties teikt, ko jūtat."

Ticiet man, dzīve var sagriezties kājām gaisā, un tad nostāties atkal uz kājām būs daudz grūtāk nekā, ja laikus apstāsieties.

"Es esmu vesela, nē, drīzāk jāsaka, man neapstiprināja to baiso diagnozi, par kuru biju vājprātā nobijusies un sabiedēta, taču būs kāds laiks jāpavada pavisam mierīgā ritmā. Manu acu priekšā pazibēja visa dzīve un neticami skaudra sajūta, ka mani bērni augs bez manis, to sajūtu nav iespējams aprakstīt, tikai tas, kurš to piedzīvojis tā pa īstam, spēj to saprast. Tik ļoti vēlos, lai mani sadzirdat! Pārstājiet taču darīt darbu, kas riebjas, beidziet izpatikt visiem, kuri pret jums neizturas ar cieņu, lūdziet atbalstu un palīdzību, novērtējiet sevi! Vai patiesi mūs var apturēt tikai brīdis, kad patiesi saprotam, ka esam mirstīgi?”

Komentāros sekotāji Kristīni uzmundrina un izvaicā, kas īsti viņai noticis un vai runa ir par izdegšanas sindromu. Viņa atzīst, ka izdegšanu pārcietusi.

„Izdegšana ir tikai sākums, to piedzīvoju pirms nedaudz vairāk kā gada, šobrīd viss ir daudz nopietnāk – man ir mikroinsults, taču varēja būt pavisam bēdīgi,” atklāj Virsnīte. „Es piekrītu uzrakstītajam, bet gribētu piebilst, ka daudzām Latvijas ģimenēm nav iespējas apstāties, jo rēķini neapstājas, kad esi saguris, un bērniem puncīši nepiepildās paši,” oponē kāda sieviete, taču Kristīne strikti paliek pie sava, skaidrojot: „Ir iespēja, es esmu absolūts pierādījums tam, es esmu no laukiem un ģimenes, kurā naudiņas bija ļoti maz, joprojām reizēm esmu bankrota priekšā, taču vienmēr ceļos un meklēju risinājumu.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās