foto: Shutterstock
Farmācijas uzņēmums ziedo 70 000 eiro, lai Austrijā varētu glābt 12 gadus vecā Ričarda dzīvību
2018. gada 11. septembris, 16:45

Farmācijas uzņēmums ziedo 70 000 eiro, lai Austrijā varētu glābt 12 gadus vecā Ričarda dzīvību

LETA

Farmācijas uzņēmums "Repharm" ziedojis 70 000 eiro 12 gadus veca zēna ārstēšanai Austrijā, informēja Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

Viņa skaidroja, ka Bērnu slimnīcas fonds ik gadu nodrošina atbalstu teju 200 bērniem, kuriem nepieciešama ārstniecība vai izmeklējumi ārpus Latvijas, šim mērķim izlietojot vairāk nekā 100 000 eiro. Sniegtais atbalsts ietver ceļa un uzturēšanās izdevumus bērnam un viņa vecākam, diagnostiku, medikamentus, ārvalstu speciālistu konsultācijas, dažkārt arī operāciju izejmateriāliem.

Vienlaikus, pēc Dambiņas paustā, tikai ļoti retos gadījumos nepieciešams ziedotāju atbalsts, lai segtu izdevumus par bērna ārstēšanos ārvalstu klīnikā, jo gandrīz vienmēr tos sedz valsts.

Dambiņa informēja, ka patlaban Bērnu slimnīcas fonds apmaksā zēnam jau trešo ķīmijterapijas kursu, tāpat tika segti izdevumi par konsultāciju Austrijā, tomēr ārstniecībai nepieciešamā summa bija tik liela, ka bez citu atbalsta fonds nevarētu zēnam palīdzēt. Ārstniecībai Austrijā pirmajiem sešiem mēnešiem bija nepieciešami 70 000 eiro.

Fonda vadītāja sacīja, ka uzņēmuma ziedojums zēnam un viņa ģimenei sniedzis cerību, kā arī reālu iespēju uz atveseļošanos, jo, paliekot Latvijā, prognozes izdzīvošanai bija ļoti sliktas. "Arī laikam šajā gadījumā ir milzīga nozīme, un, pateicoties ziedojumam, Ričards ārstniecību Austrijā varēs sākt jau 17.septembrī," teica Dambiņa.

Kā norādīja "Repharm" ģenerāldirektors Dins Šmits, kopš pagājušā gada uzņēmums īsteno programmu onkoloģijas pacientu diagnostikas atbalstam "Dzīvo tālāk!", un palīdzība zēnam atbilst programmas vēstījumam un ir savā ziņā nākamais solis, apliecinot, ka uzņēmums ir gatavs tālākai iespējai iesaistīties ārstēšanas izmaksu atbalstam.

Kā stāsta bērna māte, pagājušā gada decembrī magnētiskās rezonanses izmeklējums zēnam uzrādīja vienu recidīvu, un prognozes bija sliktas. Zēnam var palīdzēt vienīgi starošana un ķīmija, un tā pie katra jauna recidīva. "Pateicoties Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas lieliskajai ārstu komandai hematoonkoloģijas nodaļā un Ričarda ārstējošai ārstei Grūtupai par viņas ticību un entuziasmu, tika meklētas iespējas. To arī atrada vienā no klīniskās universitātes slimnīcām Vīnē. Ar Bērnu slimnīcas fonda atbalstu jūnijā aizlidojām uz konsultāciju. Vīnes dakteri iedrošināja mūs veikt ārstēšanu viņu klīnikā, tikai vajadzīgais finansējuma apjoms bija ļoti liels," atceras zēna māte.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.